. .. .. .. .. .. .
. .

Fantastické medové rezy - RECEPT 44177

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 192022 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)


Fantastické medové rezy


[ recept č. 44177 zo dňa  ]


Fantastické medové rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 5 dkg masla, 2 PL mlieka, 2 PL medu, 15 dkg prášk. cukru, 1 celé vajce, 1 kávova lyžička sódy bikarbony, 40 dkg hladke múky plnka: 0,5 litra mlieka, 20 dkg prášk. cukru, 2 PL hladkej múky, 2 PL hrubej múky, 1 van. cukor, 200 gr. masla, čokoláda: 1 čokoláda na varenie, 1/3 cery, 1 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme cesto. Všetko okrem múky šľaháme 10 minút nad parou, elektrickým mixerom. Odstaviť, do toho pomaly vmiešať muku a spracovať cesto. Dopracujeme na doske. Rozdeliť na 3 časti, nechať odstáť 10 minút.
Na plech dáme papier na pečenie, rozváľkame cesto a popicháme vidličkou, pečieme asi 7 minut pri 180 C.
Do zlatista.

Plnka: Uvaríme kašu z mlieka, cukru a muky. Má byť taká hustejšia, asi ako puding, tie lyžice múky majú byť veľké, s kopčekom. Kašu necháme vychladnúť. Maslo si necháme von z chladničky, aby malo izbovú teplotu. Maslo si vymiešame najprv samostatne, do masla vmixujeme vychladenú kašu.

Na plech dáme 1 plát a rozotrieme 1/2 plnky, dáme 2 plát a druhú 1/2 plnky, prikryjeme 3 plátom. Prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme asi 4 kg múky, alebo cukru. Na 12 hodín necháme odstáť.

Na druhý den si pripravíme čokoládu, a lyžicou natierame pomaly, keď začne čokoláda tuhnúť, krájame.

Dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Takto mixujeme asi 10 minút, niekedy aj menej. Podľa času.


Pridáme múku a vypracujeme cesto, takto to vyzerá.


Takto si cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti, môžme odvážiť. a necháme odstáť 10 minút. Zapneme rúru asi na 180 C.


Vyváľkáme cesto.


Natočíme cesto na valček a opatrne ho položíme na plech, na ktorom je papier na pečenie. A popicháme ho vidličkou, aby sa cesto nenadúvalo.


Upečené vyberiem za rúry. Majú byť takú zlatohnedé. Vysypeme z plechu.


Kašička sa varí.


Vyšľaháme spolu s maslom na hladkú hmotu. Maslo a kaša musia mať rovnakú izbovú teplotu, aby sa nezrazili.


polovicu plnky natrieme na 1 plát rovnomerne. prikryjeme druhým plátom, a natrieme 2 polovicu plnky a zakryjeme 3 platom. Cele prikryjeme papierom na pečenie a zaťažime na 12 hodin.


Vo vodnom kúpeli si pripravíme čokoládu,


Lyžicou natierame čokoládu.


Keď čokoláda začne tuhnuť, krajame.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Havinková | Fantastické medové rezy | Zatvorená kniha >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (25.3.2016, 17:00)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (5.1.2014, 11:03)
ani u nás na žiadný sviatok nemôže chýbať (^) tento zákusok ja dávam plnku pudingovú (pl) s následovným postupom: 6 dcl mlieka 21 dkg kryšt. cukru 2 baliky zlatý klas a 2 PL kakaa do horúceho dám 300 g masla a vyšlahám môžeme pridať aj rum,,, je to super nemusí sa držať v chladničke iba na studenom mieste (jidlo) (F)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (2.1.2014, 10:10)
(Y) (Y) (Y) (kolednici) (banky) (banky) (banky) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (andel) (andel) (andel)
ODPOVEDAŤ
Ivica G. (Iwa1) ID 148756 (26.12.2012, 9:14)
vynikajuuuuci kolacik (Y) (pl) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (jamulienka) ID 47026 (16.12.2011, 14:48)
tieto presne robila moja babka. Su uzasne. Vsetci sa za nimi ideme pozabijat [A] :-)
ODPOVEDAŤ
Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (17.11.2011, 12:39)
medove rezy su u nas tradicne na Vianoce, este davame medzi platy marhulovy lekvar a ta chut je famozna (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Viera K. (ravot) ID 122672 (15.11.2011, 22:37)
ešte som zabudla napísať ja mám recepť zo 60dkg múky pečiem 4 pláty a do stredného dá´vam len lekvár
ODPOVEDAŤ
Mária Sabová (ňukynka) ID 66226 (1.1.2014, 23:27)
Môžem Vás poprosiť keď budete mať čas, nehodíte mi sem, prípadne aj na mail - marika2102@gmail.com - ten receptík na medové rezy zo 4 plátov? Postup netreba, iba suroviny.
Ďakujem a prajem úspešný nový rok 2014.
Sabová Mária
ODPOVEDAŤ
Viera K. (ravot) ID 122672 (7.1.2014, 20:26)
Prepáč až teraz som si všimla tak tu je recept
80gr margarín,160gr kr.cukor,2vajcia,2lyžice medu, trošku škorice 1 lyžičku sodu bikarbonutoto všetko miešam nad parou asi 10 min.. Potom do tejto zmesy do vrelého nasypem 250dkg pol. múky premiešať na dosku si dám 250 hl. múky a zmes z hrnca vysypem do hl.môky a zmiesť a rozdeliť na 4 ks vyvalkať upiecť.
plnka
1/2l mlieka 2 zlate klas 250 cukru uvariť kašu/my máme radšej hutné pridávam k zl.klasu 1 pol.lyžicu hl. múky/250grmasla-margarin vyšlahať a pridať postupne kašu.ja dávam 1plát+plnka-,2plát+pikantný džem,3plát+plnka,4 plát+čokoláda


dúfam že som to zrozumitelne napísala pečiem ho takto asi 20 rokov. (hello)
ODPOVEDAŤ
Viera K. (ravot) ID 122672 (15.11.2011, 22:34)
tieto pečiem stále dcéra ich má velmi rada,sú výborné (Y)
ODPOVEDAŤ
Natali F. (druna) ID 217609 (15.11.2011, 13:46)
urobime,uz sa tesim (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (14.11.2011, 19:40)
(Y) tak tie su super tiez ich robievam :-) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Mariana A. (elinka5) ID 192022, mimibazar.sk/elinka5 (upravené 27.12.2011, 11:35)
Medove rezy mi nikdy nechutili, až kým som neochutnala tento. Ked ho upečiem, rýchlo sa tratí, niekedy nezostane ani pre návštevu. Nepouživam žiaden margarín, len obyčajné maslo.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu