Beáta P. (Bejulík) ID 171264 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
UPDATE chlebík
[ recept č. 44081 zo dňa 9.11.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
75 g Master Mixu 50 g hladkej múky 25 g vareného strúhaného zemiaka ½ balíčka sušeného droždia 1 ČL soli ½ ČL rasce ¼ ČL Zero cukru 1 ČL octu 2 ČL bieleho jogurtu vlažná voda podľa potreby na zmiesenie
POSTUP PRÍPRAVY
Zo všetkých surovín urobíme kysnuté cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Potom chlebík upečieme pri 180 ˚C (plyn st. 3) cca 35 minút. Z tohto množstva výjde len malý bochník, preto treba množstvo surovín prenásobiť, ak chcete chlebík väčší.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
http://updatekeresztur.atw.hu/Termekek/Master_mix.pdf |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (20.11.2011, 18:27) |
Ahoj Beatka ja som si teraz dala burizovovy chlebik+ cottge,a som spokojna.A na tu chut si treba len zvyknut,mas pravdu,mala som chlebik z obchodu upadate,a ten bol vyborny,tam ho pecu. |
ODPOVEDAŤ |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (19.11.2011, 20:48) |
Mila Beatka,dnes som piekla chlebik z 2 nasobnej gramaze,a veru,bol o nieco lepsi,ale nic moc,mam plynovu trubu,ale vyskusam este v pekarnicke,co to spravi. |
ODPOVEDAŤ |
| Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (20.11.2011, 17:55) |
Helka, na tú chuť si treba zvyknúť a možno to bude aj v tom, že ja do týchto produktov nedávam ani tuk a ani len žĺtko. Ale skús urobiť klasicky podľa seba kysnuté cesto - ja som mala spočiatku tiež betón Držím palce a po krátkom čase si zvykneš aj na iné chute |
ODPOVEDAŤ |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (18.11.2011, 12:16) |
Mila Beata zajtra vyskusam chlebik znovu,ja som ho dala piect do formy plechovej,takze mal pekny tvar,ale mozno som dala vela vody,ved zajtra uvidim.Aj ja sa stravujem racionalne,a vyhovuje mi to,aj kila idu pomaly dole. |
ODPOVEDAŤ |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (17.11.2011, 22:49) |
Tak dnes som piekla chlebik,a rovno som ho vyhodila,bola ako blato,nedal sa jest,ale este raz ho vyskusam upiect.Robila som ho presne podla postupu. |
ODPOVEDAŤ |
| Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (18.11.2011, 11:50) |
Tak to ma mrzí. Veľa záleží aj na múke a výrobcovi a taktiež aj zemiaku. Tieto výrobky majú trošku inú konzistenciu, na čo si treba zvyknúť, ale ja som nemala chlieb ako blato. Možno si ho piekla krátko. Ja som to skúšala špajlou. Inak ja už som zvyknutá na rôzne chute a konzistencie, mám svoj životný štýl, pri ktorom chcem aj zostať. tento chlieb nebude nikdy taký ako z čistej bielej múky. |
ODPOVEDAŤ |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (15.11.2011, 12:41) |
dievcata dakujem za odpoved zajtra upeciem umele sladidlo mam doma,este zo zavarania. |
ODPOVEDAŤ |
| Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (16.11.2011, 12:06) |
Držím palce, nech sa podarí, len to neprežeň s tým sladidlom |
ODPOVEDAŤ |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (14.11.2011, 17:51) |
chlebik vyzera dobre,muku mam doma,len je tu pisany Zero cukor,ten kde zozeniem,v predajni Upade,a tento chlebik patri do 1 . |
ODPOVEDAŤ |
| Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (15.11.2011, 7:03) |
Ahojky Zero cukor majú v predajni Update, ale nemusíš dávať ten, stačí aj iné sladidlo - lacnejšie. Áno, je to jednotka, lebo tam je viac Master Mixu a zemiačik malilinký. Ale môžeš ho vynechať. No od neho je chlebík vláčnejší. Dúfam, že som pomohla |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia P. (LuciaP82) ID 61046 (14.11.2011, 13:53) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (15.11.2011, 7:05) |
Ďakujem pekne, Lucka |
ODPOVEDAŤ |