Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Jolana S. (j15) ID 66374 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Prasknutý makovník
[ recept č. 43688 zo dňa 22.10.2011 ] PRO INSPIRACI
POSTUP PRÍPRAVY
Ahojte dievčence, \\r\\npotreboval by som radu, aj dnes som piekla makovník, cesto mám tu od Vás, veľmi dobre sa s ním pracuje, ale problém je ten, že stále, ale stále mi makovník praskne. Poradte, kde robim chybu.\\r\\nDakujem. |
Ľubomír K. (Luboško57) ID 319388 (29.11.2016, 16:33) |
1) ako píšu renomované gazdiné, zľahka zatoč 2) plnky sa neboj, robíš makovník nie cestovník . Pozor aby si nemala riedku plnku vtedy praská 3) keď máš cesto rozvaľkané daj studeno/vlažnú plnku nie horúcu. Nechaj to vychladnúť (balkón), zroluj zľahka, popichaj, natieraj iba žltkom |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (3.11.2011, 22:05) |
Môže byť že na pevno zatočíš a nemá sa kde "zdvihnúť"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
ingrid k. (Polana) ID 85298 (25.10.2011, 9:58) |
...väčšinou praskne ked je v nom vela plnky,skus menej plnky a samozrejme pred pečenim poprepichovať vidličkou alebo nožom. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ľubomír K. (Luboško57) ID 319388 (29.11.2016, 16:30) |
Veľa plnky nie je dôvod na prasknutie. Robím koláče niekoľko rokov, bajgle kde je pomer cesta k plnke 1:1, nikdy nepraskli, ani ťahaná štrúdľa mi nepraskla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Magdalena H. (Majdalka) ID 166595 (22.10.2011, 21:38) |
a skusala si ho pred pecenim poprepichovat? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |