. .. .. .. .. .. .
. .

Zeleninovo-syrový závin so syrovou omáčkou - RECEPT 43577

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 61360 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Zeleninovo-syrový závin so syrovou omáčkou


[ recept č. 43577 zo dňa  ]


Zeleninovo-syrový závin so syrovou omáčkou


POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cesto * mrazená zeleninová zmes (brokolica-mrkva-karfiol alebo hocijaká, akú máte radi) * tvrdý syr (údený, neúdený, podľa chuti). Na omáčku: smotana na varenie * tavený syr (črievkový, trojuholníčky, štvorce, hocijaký, odporucam aj Nivu) * mlieko * hladká múka * bylinky (najlepšie čerstvá bazalka) * cesnak (nemusí byť) * soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Bleskovka - veľmi chutná :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Najprv si na masle udusíme mrazenú zeleninu. Príp. ju pripravíme na pare, kto ako rád. Osolíme, necháme vychladnúť (zeleninu môžeme posekať na menšie)
Lístkové cesto rozvaľkáme na cca 1mm hrúbku. Na spodok dáme nastrúhaný syr (alebo plátkový), na syr udusenú vychladnutú zeleninu a na vrch zase syr. Zvinieme a dáme na plech vymastený olejom alebo na papier na pečenie. Ja som mala lístkové cesto rozdelené na 3 časti, takže boli 3 menšie záviny.
Vo vyhriatej rúre upečieme.
Kým sa závin pečie, pripravíme si syrovú omáčku. Ja ju robím rôznymi spôsobmi, podľa toho ako sa mi chce :-) Dnes som zvolila ten najjednoduchší, bez pridaného tuku (teda bez opekania cibule na oleji na začiatku). Smotanu na varenie dáme zohriať do hrnca, pridáme tavený syr, ktorý necháme za občasného miešania rozpustiť. Podľa toho, koľko omáčky chceme, prilejeme mlieko, môžeme pridať aj strúhaný tvrdý syr. Na koniec zahustíme hladkou múkou na želanú konzistenciu. Ja nechávam omáčku radšej trochu redšiu, keď postojí ešte zhustne. Osolíme, pridáme podľa chuti cesnak. Do odstavenej omáčky natrháme čerstvú bazalku (keď použijete sušené bylinky, treba pridať skôr,nech sa povaria a pustia chuť, čerstvé je zbytočné variť). Omáčkou prelejeme závin a podávame (alebo estetickejšie, na tanier dáme omáčku a závin tam posadíme)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pistol-sniper | Zeleninovo-syrový závin so syrovou omáčkou | Olejový koláčik >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta M. (marta1979) ID 104721 (21.4.2012, 11:22)
Janíčku,tak toto je skvelé,jeden závin som urobila šampiňonovo syrový a ten druhý zeleninový,rýchle,obed sme mali raz dva,dakujem (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.4.2012, 11:55)
som rada, ze si vyskusala, Martuska, a hlavne, ze si bola spokojna (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľubica B. (merlin_ja) ID 115208 (20.10.2011, 20:34)
škoda, že sa nedá ochutnať cez monitor ,-) ,-) ,-)
dusenú zeleninku môžem kedykoľvek a akokoľvek (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.10.2011, 21:27)
,-) jejda, to by sme vyzerali,keby sa to dalo ,-) ja by chutnala vsetko zaradom asi (pl) ja zeleninu tiez velmi rada, preto mi tento zavin v praci velmi zachutil. snad sa podari niekedy vyskusat a verim, ze si pochutnas (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (20.10.2011, 12:44)
juj, kebyže môžem lístkové cesto, tak ešte dnes pečiem :^) :-S
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.10.2011, 19:22)
:-( skoda,no. tak pre teba by som urobila zapekanu dusenu zeleninku so syrovou omackou :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (20.10.2011, 20:01)
Tak kedy môžem prísť?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.10.2011, 21:25)
:-$ kedykolvek (skolak)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (20.10.2011, 12:05)
super..... |:o) |:o) |:o), rychle.... ako pre mna vymyslene ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.10.2011, 12:30)
ze? ja som varila dnes rano hned ako som sa vytrepala z postele, rozospata, v pyzame ,-) kym som sa prebrala, uz bolo hotovo (smich) skus niekedy, verim, ze bude chutit, ja som si taky zavin zvykla objednavat na obed z jednej restiky do prace a velmi mi to chutilo :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
Barbora B. (buenko) ID 204486 (20.10.2011, 11:34)
veľká dobrota, doma to robievame, dokonca lístkové cesto po rozvaľkaní potierame aj kyslou smotanou a cesnak dávame do tej dusenej zeleniny a občas robievame aj s kuracím mäskom... :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.10.2011, 12:28)
(Y) super napad s tou smotanou, nabuduce vyskusam (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu