. .. .. .. .. .. .
. .

Šľahačkovo-marhuľový zákusok - RECEPT 4339

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 35030 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Šľahačkovo-marhuľový zákusok


[ recept č. 4339 zo dňa  ]


Šľahačkovo-marhuľový zákusok


POTREBNÉ PRÍSADY

Cestá: 14 vajec, 14 PL kryšt. cukru, 14 PL polohrubej múky
Plnka: 1 PL pudingu Zlatý klas, 4 PL kryšt. cukru, 2 vanilkové cukry, 2.5 dcl mlieka, 1 balíček želatíny, voda, 2 smotany na šľahanie, 4 PL prášk. cukru a
asi dva 7dcl poháre zaváraných marhúľ


POSTUP PRÍPRAVY

Kuk dolu na obrázkový postup:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Takže prv než sa pustíme do prípravy cesta alebo čohokoľvek iného, dáme si napučať do 2 dcl pohára želatínu. Voda nemusí byť až po okraj pohára, stačí tak do 3/4:)
Až teraz sa pustíme do cesta. Oddelíme si bielky od žĺtkov...
...trochu ich vyšľaháme, ale naozaj len trochu, a pridáme 7 PL cukru.
Keď je z toho poriadny sneh, pridáme žĺtky a zašľaháme....
..po žĺtkoch nasleduje 7 PL múky. Múku do cesta dobre všľaháme.
Môžeme vyliať na plech a dáme piecť asi na 15 minút do rúry vyhriatej na 180C. Potom si rovnakým spôsobom upečieme ešte jednu piškótu.
Z týchto ingrediencií si uvaríme puding.
Pudingu dajte veľkú kopcovitú lyžicu, nech je dobre hustý:)
Zatiaľ čo nám puding mierne vychladá, skontrolujeme, či želatína dobre napučala:)
Keď puding vychladne (asi na 60C), vmiešame doň želatínu.
Teraz si vyšľaháme 2 šľahačky.
Pridáme 4 PL práškového cukru a zase šľaháme.
Ak puding stále nie je vychladnutý, môžeme si medzitým nakrájať zavárané marhuľky
Keď už vychladol, zľahka ho vmiešame do šľahačky.
Trochu plnky natrieme na piškótu a poukladáme pokrájané marhule.
Nasleduje ďalšia vrstva plnky...
...a na ňu piškóta a na piškótu zase plnka:) ale už tenučká vrstva, len aby zakryla cesto.
ozdobíme podľa vlastného gusta. Zákusok by mal približne 3 hodiny tuhnúť niekde v chlade... Lenže my sme to už nevydržali a papali ho asi o pol hodku:)
Dobrú chuť:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Harlekýn | Šľahačkovo-marhuľový zákusok | Domáci Actimel >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina C. (mandy1972) ID 42436 (14.4.2008, 12:31)
Evi,prozradíte mi,jak jste udělala takovou úžasnou barevnou polevu (L)?Děkuji Martina
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (14.4.2008, 16:35)
Martinka, veľmi jednoducho - poslednú vrstvu plnky som posypala "farebnou ryžou" , ktorá takto pustila farbu :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Martina C. (mandy1972) ID 42436 (16.4.2008, 8:07)
Evi,děkuji za odpověď a musím uznat,že máte skvělě vypadající recepty (Y) (Y).Pěkný den
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (8.3.2008, 20:18)
Tá plnka vyzerá byť perfekná (Y), určite ju vyskúšam -ked aj na inom koláči :-$
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (8.3.2008, 21:22)
Vyskúšaj, vyškúšaj - naozaj je super :-) drzim palce (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu