končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MLETÉ MÄSO |
Lucia K. (lusilusilusi) ID 33419 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Sheperd´s pie (Irsko)[ recept č. 43105 zo dňa 2.10.2011 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1.35kg zemiakov, 1 šálka mlieka, 75g masla, 2 stredné cibule, troška oleja, 1kg mletého jahňaceho mäsa (hovädzieho mäsa), 400g krájaných paradajok v konzerve, mrkva, hrášok, 5 polievkových lyžíc kečupu, 8 polievkových lyžíc Worčestrovej omáčky, 2 čajové lyžičky fenyklových semiačok, soľ a čierné korenie POSTUP PRÍPRAVY Budeme potrebovať veľkú a hlbokú panvicu a zapekaciu misu. Ošúpané a nakrájané zemiaky dáme variť do hrnca s osolenou vodou. Privedieme do varu, znížime teplotu a necháme variť 20-25 minút alebo pokiaľ zemiaky nie sú uvarené. Keď sú uvarené zlejeme zvyšnú vodu, pridame mlieko, maslo, osolíme a vyšľaháme na jemné pyré. Medzitým očistíme a nakrájame cibuľu na jemno a opražíme na troške oleja v hlbokej panvici. Keď je cibuľa sklovitá pridáme mäso a miešame pokiaľ mäso nie je opražené do hneda. Pridáme na maličké kocočky pokrájanú mrkvu, hrášok, poprípade aj dalsiu zeleninu podľa chuti (kukurica, zeler, petržlen). Potom pridáme paradajky z konzervy, kečup, Worčestrovú omáčku a fenyklové semiečka osolíme a okoreníme. Varíme 15 minút alebo pokiaľ šťava nezhustne. Pripravíme si zapekaciu misu do ktorej nalejeme mäsovú zmes z panvice uhladíme a navrch dáme zemiakové pyré ktoré môžme pekne uhladiť s vidličkou. Popicháme vidličkou a navrch poleje roztopeným maslom alebo postrúhaným syrom. Takto pripravenú zmes dáme zapiecť do vyhriatej rúry 200°C na cca. 30-40 minút. Podávame so zeleninovým šalátom alebo varenou zeleninou. |
Lucia J. (sendik) ID 95680 (24.11.2012, 22:48) | |
toto robievam ale som si zmenila recept,namiesto worcestru davam do masa korenie gyros | |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (3.10.2011, 19:21) |
moje obľúbené a opäť trošku iná verzia, som zvedavá aké to bude s feniklovými semiačkami |
ODPOVEDAŤ |
ivana K. (slnecnica82) ID 177935 (3.10.2011, 18:30) | |
idem práve na to teším sa určite to bude super:!) | |
ODPOVEDAŤ |
Andrea J. (mandusa) ID 24820 (3.10.2011, 10:10) |
Vyzerá to výbrne, chystám sa na to |
ODPOVEDAŤ |