. .. .. .. .. .. .
. .

Medové rezy - RECEPT 42969

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 211366 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Medové rezy


[ recept č. 42969 zo dňa  ]


Medové rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

Medové pláty: 80 masla, 120 g cukru, 3 PL medu, 1 KL sódy bikarbony, 1 PL octu, 2 vajcia, perníkové korenie alebo škorica, 250 g polohrubej múky a 250 g hladkej múky. Plnka: 0,5 l mlieka, 1 zlatý klas, max 50 g cukru, 250 g masla (pravého) plus čokoládová poleva.

POSTUP PRÍPRAVY

viď fotopostup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


pripravíme si všetky potrebné prísady


maslo s cukrom a medom miešame nad parou


ja to robím nad parou takto


pridáme 2 vajcia a miešame nech z toho nemáme praženičku


1 KL sódy bikarbóny zmiešame s 1 PL octu v miske a vlejeme do cesta


môžeme pridať aj škoricový cukor (okrem perníkového korenia a škorice - max 1 KL, inak by to bolo horké)


a miešame o dušu cca ešte 5 minút, nech sa to nelepí ale nech to hustne


na doske (ja to robím na linke :-)) si zmiešame hladkú a polohrubú múku a vylejeme tam pripravenú medovú hmotu. Korigujte to nožom, nie rukou, je to veľmi horúce.


a rukami vymiesime takého pekné cestíčko


cesto si rozdelíme na 4 časti, lebo ideme piecť 4 medové pláty, ja si to odvážim celé a vydelím 4, vždy si to robím presne, nech nemám jeden plát tučný a jeden chudý.


podľa veľkosti plechu si vystrihnem rovnako veľký papier na pečenie


vyvaľkané cesto upravím nožom podľa veľkosti papiera a na valčeku prenesiem na papier a následne položím na opačnú stranu plechu. Moc sa "neodejem" s krajmi, lebo ich aj tak orežem keď je koláčik hotový :-D


takto to má byť na opačnej strane plechu na papieri. Postupne upečieme 4 pláty. Pečiem to pri 170 st asi 5 - 7 minút. Môže to ľahko prihorieť, treba to strážiť.


teraz zisťujem, že som úspešne neodfotila upečený plát medového cesta, nevadí :-) Medzi pečením plátov si pripravím z mlieka a zlatého klasu plnku.


ja keď to varím, nedávam tam cukor ale vanilkový dám


a uvarené ochladíme - musí to byť studené inak sa plnka nepodarí


pripravíme si maslo (82%) malo by byť troška zmäknuté


mixujeme a postupne pridávame vychladnutý uvarený zlatý klas (fakt po troškách, ak by sme to tam dali celé naraz tak sa to pekne nevymixuje a v plnke by boli kusy pudingu :-() nakoniec pridáme aj trocha práškového cukru ale raz som zabudla a tie rezy boli aj tak chutne.


a ideme do finále: prvý plát dáme na dno plechu a na ten plát natrieme polovicu plnky


na to položíme druhý plát a ten natrieme džemom. Ja som to natrela domácim marhuľovým ale rada používam aj kupovaný šípkový džem. Mal by to byť kyslý džem, nech nie je koláčik veľmi sladký. Dávam ho tam mále lebo jedna z mojich dcér to nemá rada, inak s tým vôbec nemusíte šetriť, kľudne toľko koľko je plnky dajte aj džemu.


na to položíme tretí plát a ten natrieme zvyšnou druhou polovičkou plnky.


nakoniec na to položíme posledný štvrtý plát a trošku pritlačíme rukami


vždy to zaťažím nejakou knihou a dám to chladničky stuhnúť. Musí to byť aspoň pol dňa v chladničke, inak to nezmäkne. Plnka musí do plátov pustiť trošku tuku.


uvaríme si čokoládovú polevu


natrieme na vrch koláčika a necháme stuhnúť aj čokoládku


Je to pracné a časovo dosť náročne, mám vždy kuchyňu ako po bombardovaní ale výsledok skutočne stojí za to. Krájajte horúcim nožom. Dobrú chuť gazdinky.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Kokosové plnené koláčiky... | Medové rezy | na krst pre Karolínku >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (9.12.2012, 16:25)
Týmto koláčikom ste mi pripomenuli detstvo mamina ich zbožňuje (stromecek)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika Grebáčová (kvetka22) ID 1456, mimibazar.sk/kvetka (9.12.2012, 14:37)
Ahoj,chystám sa vyskúšať tento recept,chcela by som sa spytat, na aký veľký plech je jedna davna na jeden plat?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana C. (janica251) ID 82644 (4.11.2011, 20:59)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)tieto medové rezy mám veľmi rada (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)a super postup (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (29.9.2011, 0:47)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana C. (zuzannnna) ID 200604 (28.9.2011, 2:49)
(Y) :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
Daniela S. (EmmaTessDad) ID 211366 (28.9.2011, 23:41)
(C)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (26.9.2011, 0:17)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Daniela S. (EmmaTessDad) ID 211366 (26.9.2011, 17:45)
:-) dakujem
ODPOVEDAŤnahlásiť
František O. (ferino 59) ID 110959 (25.9.2011, 23:24)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Daniela S. (EmmaTessDad) ID 211366 (26.9.2011, 17:45)
dakujem som rada, ze sa Vam moj recept paci :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu