. .. .. .. .. .. .
. .

Jablková žemľovka s tvarohom - RECEPT 42953

Jana S. (JaniS.) ID 159902
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2010
Naposledy: 26.10.2018 19:00
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 49
NÁVODY 0

SLADKÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Jablková žemľovka s tvarohom


[ recept č. 42953 zo dňa  ]


Jablková žemľovka s tvarohom


POTREBNÉ PRÍSADY

8 tvrdších rohlíkov, 800 ml mlieka, 2 vajcia (ž+b), 320 g hrudkovitého tvarohu, postrúhaná kôra z 1 citróna, 1,5 PL škoricového cukru, 120 g prášk. cukru (80+40), 14 malých nastrúhaných jabĺk

POSTUP PRÍPRAVY

1. Rohlíky si nakrájame na 1 cm hrubé kolieska, ktoré na pár sekúnd namočíme do mlieka, jemne rukami vytlačíme prebytočné mlieko a polovicu masy uložíme na maslom vymastený a strúhankou posypaný pekáčik alebo jánsku misu.
2. Tvaroh si vymiešame so žĺtkami, citr. kôrou, 80 g prášk. cukru a škoricovým cukrom. Navrstvíme na rožkovú masu.
3. Z nastrúhaných jabĺk si zlejeme šťavu (nemusíme ju ale vyhodiť) , a taktiež ich jemne rukami utlačíme na tvaroh. Navrstvíme druhú polovicu namočených rohlíkov, jemne utlačíme prstami a dáme piecť pri 200°C na 30 minút.
4. Bielky si vyšľaháme so 40 g prášk, cukru dotuha. Po vybratí pekáča z rúry ho môžme pokvapkať jablčnou šťavou, ďalej na žemľovku ihneď natrieme bielkový sneh a dáme naspäť do rúry na ešte asi 6-8 minút, pokiaľ povrch nezhnedne. Necháme vychladnúť 3-4 hodiny, resp. pár hodín ešte aj v chladničke, aby sa žemľovka nerozpadávala pri krájaní. Pred servírovaním ju môžeme ešte raz poliať jablčnou šťavou.
<< Švajčiarska syrová polievka | Jablková žemľovka s tvarohom | Čokoládová štrúdľa (splnený sen o ťahanej štrúdli ) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika K. (noisette) ID 159638 (1.5.2013, 10:43)
Výborný recept Jani (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Veľmi veľmi nám chutila |:o) |:o) |:o) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (27.10.2011, 22:12)
toto vyzerá dobre (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (28.10.2011, 18:59)
veru asi prvá, čo ma naozaj chytila za srdce, veď vyskúšaj dakedy :-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (26.9.2011, 9:37)
krásne si ju naaranžovala, určite je super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (26.9.2011, 12:57)
ďakujem Ivetka (F) veru máš recht, ako bola to prvá žemľovka, ktorá mi fakt chutila
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu