Jana S. (JaniS.) ID 159902 |
|
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 27.7.2010 |
Naposledy: 26.10.2018 19:00 |
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
Jablková žemľovka s tvarohom
[ recept č. 42953 zo dňa 25.9.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
8 tvrdších rohlíkov, 800 ml mlieka, 2 vajcia (ž+b), 320 g hrudkovitého tvarohu, postrúhaná kôra z 1 citróna, 1,5 PL škoricového cukru, 120 g prášk. cukru (80+40), 14 malých nastrúhaných jabĺk
POSTUP PRÍPRAVY
1. Rohlíky si nakrájame na 1 cm hrubé kolieska, ktoré na pár sekúnd namočíme do mlieka, jemne rukami vytlačíme prebytočné mlieko a polovicu masy uložíme na maslom vymastený a strúhankou posypaný pekáčik alebo jánsku misu. 2. Tvaroh si vymiešame so žĺtkami, citr. kôrou, 80 g prášk. cukru a škoricovým cukrom. Navrstvíme na rožkovú masu. 3. Z nastrúhaných jabĺk si zlejeme šťavu (nemusíme ju ale vyhodiť) , a taktiež ich jemne rukami utlačíme na tvaroh. Navrstvíme druhú polovicu namočených rohlíkov, jemne utlačíme prstami a dáme piecť pri 200°C na 30 minút. 4. Bielky si vyšľaháme so 40 g prášk, cukru dotuha. Po vybratí pekáča z rúry ho môžme pokvapkať jablčnou šťavou, ďalej na žemľovku ihneď natrieme bielkový sneh a dáme naspäť do rúry na ešte asi 6-8 minút, pokiaľ povrch nezhnedne. Necháme vychladnúť 3-4 hodiny, resp. pár hodín ešte aj v chladničke, aby sa žemľovka nerozpadávala pri krájaní. Pred servírovaním ju môžeme ešte raz poliať jablčnou šťavou. |
Monika K. (noisette) ID 159638 (1.5.2013, 10:43) |
Výborný recept Jani Veľmi veľmi nám chutila |
ODPOVEDAŤ |
| magdaléna c. (megi118) ID 105517 (27.10.2011, 22:12) |
toto vyzerá dobre |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (28.10.2011, 18:59) |
veru asi prvá, čo ma naozaj chytila za srdce, veď vyskúšaj dakedy |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (26.9.2011, 9:37) |
krásne si ju naaranžovala, určite je super |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (26.9.2011, 12:57) |
ďakujem Ivetka veru máš recht, ako bola to prvá žemľovka, ktorá mi fakt chutila |
ODPOVEDAŤ |