
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
jana j. (Janushinka) ID 30839 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Výborný ríbezľový koláč[ recept č. 4294 zo dňa 5.3.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 140 g prašk. cukru, 140 g masla, 5-6 žĺtkov, 250 g polohrub múky, 50 g orechov, 1/2 prášku do pečiva, PENA: ríbezle, 5-6 bielkov, 100 g prašk. cukru POSTUP PRÍPRAVY Maslo, žĺtky a cukor vymiešame do peny, postupne pridávame múku s PDP a pomleté orechy. cesto vyvaľkáme a dáme na plech pokrytý papierom na pečenie ( osvedčený tesco :) ) dáme piecť do vyhriatej rúry. kým sa koláč pečie, pripravíme penu: prášk. cukor zarovno zelejeme vodou a uvaríme sirup. z bielok ušľaháme tuhý sneh a pomaly doň zašľahaváme horúci sirup. bielkovú penu natrieme na upečené cesto a husto posypeme očistenými ríbeľami. dáme ešte na 3-5 minút zapiecť. podávame po pár hodinovom odležaní. |