Tatiana M. (cukricek123) ID 29898 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Domino rolada
[ recept č. 4289 zo dňa 5.3.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
8 vajec, 16 Pl polohrubej muky, 8PL krystaloveho cukru, 2 vanilkove cukry, 1Pdp, 8PL horucej vody, 3PL kakaa, tortove oblatky, KREM: 50 Dkg krystaloveho cukru, 1L mlieka, 8PL Polo Muky, 50Dkg masla,
POSTUP PRÍPRAVY
Zltky vyslahat s cukrom pridat horucu vodu, vanilkovy cukor, muku s pdp a tuhy sneh z bielkov. Cesto rozdelime do polovice vmiesame kakao a kazdy plat upecieme na stredne velkom plechu.Trochu vychladnute pokrajat na 2X 8 pasov Krem: cukor skaramelizujeme zalejeme 7 Dcl mlieka a miesame kym sa karamel nerozpusti.Pridat muku rozmiesanu v zvysnom mlieku a uvarit kasu postupne do nej zapracujeme maslo a nadobu s kremom dame nad paru, aby nevychladol.Oblatku natrieme kremom, do stredu ulozime jeden zlty a jeden hnedy pas cesta, natrieme ich plnkou a zakrijeme dalsimi pasmi zlty hnedym a naopak.Znova natrieme krem, oblatku zvinieme a ulozime zlepenov stranov dole.Takto urobime 4 rolady ozdobime cokoladov a dame do chladu stuhnut. Su fantasticke dobru chut. |
Eva S. (esi) ID 32080 (6.3.2008, 19:42) |
Ďakujem, ja som pýtala tento recept. Ste milé, že mi to tu pekne píšete. Určite ho vyskúšam. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana v. (zuziqa) ID 21362 (5.3.2008, 19:42) |
Tento koláčik poznám je výborný,ale ten názov mi akosi nesedí,lebo Domino je s bodkami!Ja ho poznám ako šachovnicovú roládu-tmavá kocka so svetlou.Aj farebne vyzerá inak.Mohla si vložit aj obrázkový postup,pre začiatočníčky,ktoré ho ešte nerobili,aby vedeli ako na to.No to iba v tom prípade,že si ho piekla a nebola si len, šikovná a nedala si ho tu na MMB z časopisu!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tatiana M. (cukricek123) ID 29898 (5.3.2008, 22:47) |
Zuzka nejde o sikovnost v peceni ja som v podstate cukrarka peciem vo velkom aj krasne torty ale ide o sikovnost na pocitaci tam som uplny laik a ked som citala prosbu na tuto roladu tak som ju nafotila s knihy a dala som ju tam preto je aj ta farba ina . Pred velkou nocou ho budem zasa piect na svadbu tak sa pokusim o nove foto. Ja som chcela len poradit tomu kto recept pytal. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | zuzana v. (zuziqa) ID 21362 (8.3.2008, 19:55) |
Tak potom ti želám vela trpezlivosti s tým počítačom a verím že,ked ho osedláš,že nám ukážeš nejaké cukrárske umenie a fintičky.Ahojky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (5.3.2008, 9:44) |
a tá oblátka sa nezlomí keď sa roláda stáča?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | zuzana v. (zuziqa) ID 21362 (5.3.2008, 20:08) |
Ahoj Kitty,ked si všimneš tento koláč už je nahodený na MMB pod názvom šachovnicová roláda.Vložila hon Evulqa,na požiadanie EvyS./Esi/.Prečítaj si postup a vlastne tam sa dozvieš ako treba robit s tou oplátkou,aby sa ti nepolámala.A dozvieš sa ja to ,že musíš byt trpezlivá.No a kedže ja som ,tak sim počkám na jej obrázkový postup.Jej roláda bude určite stát´za to.Stačí ked si pozrieš jej recepty,ktoré vytvorila.Je to šikulka. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4221  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Evka A. (evka.a) ID 35030 (5.3.2008, 15:45) |
Kristínka, ja to zvyknem robit tak, ze oblátku trosicku pofŕkam vodou aby bola ohybnejsia a aby sa nezlomila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (5.3.2008, 7:00) |
My tento kolacik volame sachovnicova rolada. Chcem sa opytat na ten ruzovy krem co je na obrazku, pretoze ked cukor skaramelizujes, tak je hnedy.Inak suhlasim, ze je skutocne velmi dobry  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tatiana M. (cukricek123) ID 29898 (5.3.2008, 8:48) |
Prepacte ale ten krem by mal byt hnedy ale mne to neslo cez pocitac zmensit tak som to nafotila cez telefon a tie farby sa trochu zmenili na tom obrazku |
ODPOVEDAŤnahlásiť |