. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Opekané kuracie kúsky v SKVELEJ marináde a s arašidovou omáčkou - RECEPT 42840

Miinka K. (miinka) ID 45774
.
mimibazar.sk/miinka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.5.2008
Naposledy: 11.3.2025 8:50
Aktualizácia: 8.6.2024 10:52
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 57
RODINNÉ FOTOGRAFIE 82
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 223
NÁVODY 0

KURACIE MÄSO A HYDINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Opekané kuracie kúsky v SKVELEJ marináde a s arašidovou omáčkou


[ recept č. 42840 zo dňa  ]


Opekané kuracie kúsky v SKVELEJ marináde a s arašidovou omáčkou


POTREBNÉ PRÍSADY

asi pol kg kuracích pŕs, olej, sezam na posypanie, kápia na zdobenie. Marináda: 6 PL rastlinného oleja, 4 PL sójovej omáčky, 4 PL limetkovej/citronovej šťavy, asi 2,5 cm kúsok čerstvého, očisteného a nakrájaného zázvora, 3-4 strúčiky cesnaku, 2 PL hnedého cukru, 1 ČL čili omáčky, 1 malá červená čili paprička, očistená, zbavená semien, 2 PL nakrájaného čerstvého koriandra. Na arašidovú omáčku: 2 PL arašidového krému, 2 PL sojovej omáčky, 1 PL sezamového alebo rastlinného oleja, 2 mladé nakrájané cibuľky/por, 2 strúčiky cesnaku, 1-2 PL limetkovej/citronovej šťavy, 1PL hnedého cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si marinádu. Všetky suroviny na marinádu dáme do mixéra alebo menšej nádobky (ak používate ponorný mixér) a mixujeme až do hladka. Vylejte do plytnej nádobky a zatiaľ odložte. Potom si pripravíme arašidovú omáčku: Postupujeme podobne: do mixéra dáme všetky suroviny na arašidovú omáčku a mixujeme až do hladka. Ak je omáčka hustá, pridajte vodu a znovu mixujte (ja som pridala). Dajte do malej nádobky a odložte do chladničky.
Kuracie maso nakrájajte na tenké prúžky, potom na asi 2 cm kúsky. Vložte ich do misy s marinádou, prikryte a nechajte marinovať asi 3-4 hodiny alebo cez noc. Potom na grilovacie špajdle napichnite zo tri kúsky mäska, posypte sezamom a opekajte na troche oleja na panvici asi 4-5 minút až do zlatohneda, pootáčajte. Servírujeme s arašidovou omáčkou a červenou kápiou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si marinádu. Všetky suroviny na marinádu dáme do mixéra alebo menšej nádobky (ak používate ponorný mixér) a mixujeme až do hladka. Vylejte do plytnej nádobky a zatiaľ odložte.
Potom si pripravíme arašidovú omáčku: Postupujeme podobne: do mixéra dáme všetky suroviny na arašidovú omáčku a mixujeme až do hladka. Ak je omáčka hustá, pridajte vodu a znovu mixujte (ja som pridala).
Dajte do malej nádobky a odložte do chladničky.
Kuracie maso nakrájajte na tenké prúžky, potom na asi 2 cm kúsky. Vložte ich do misy s marinádou, prikryte a nechajte marinovať asi 3-4 hodiny alebo cez noc.
Potom na grilovacie špajdle napichnite zo tri kúsky mäska, posypte sezamom.
opekajte na troche oleja na panvici asi 4-5 minút až do zlatohneda, pootáčajte. Servírujeme s arašidovou omáčkou a červenou kápiou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Rybacie salonky v lístkovom ceste a medovo-horčicovým dresingom | Opekané kuracie kúsky v SKVELEJ marináde a s arašidovou omáčkou | Tvarohový nákyp s jablkami >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (19.9.2011, 15:09)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (18.9.2011, 21:56)
Tiež ma včera tento recept v relácii "Okno do Azie" na paprike zaujal. Skúšala si aj tú omáčku? Vyzerá to fakt veľmi vábne (Y) tiež sa na to chystám :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (19.9.2011, 8:28)
Nie, nepozerala som tú reláciu. Recept mám z kuchárky, ktorú som si priniesla so sebou z anglicka. Neviem teda, ako robili omáčku tam... ja hned pridám recept. no a tá marináda, v ktorej leží mäsko, tá je úplne skvelá (Y) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu