
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
BRAVČOVÉ MÄSO |
Jana K. (bula91) ID 84802 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) SEGEDÍNSKY GULÁŠ[ recept č. 42480 zo dňa 2.9.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Na prvý pohľad celkom obyčajný ,no môj priateľ, keď ho jedol prvý krát skonštatoval, že je lepší ako JA :) ! Keby som bola ješitná som sa mohla aj uraziť, ale pochopila som, že to bolo najväčšie ocenenie môjho láskyplného varenia :)) POTREBUJEME : - 1 kg bravčový bôčik 5 ks cibuľa 2 KL soľ 1 KL korenie mleté 3 KLpaprika sladká mletá 3 ks čili paprička 1 kg kapusta kyslá 0,5 l smotana na varenie 1 dcl olej slnečnicový POSTUP PRÍPRAVY 1. Najdôležitejší krok je kúpiť prerastený kvalitný bôčik. Bôčik nakrájame ostrým nožom /ak nie je ostrý tak mäso našklbeme a odrazí sa to na kvalite/ na rezance asi 1,5 cm široké. Cibuľu zo skúsenosti nekrájam na "drobno" ale prekrojím na polovice a narobím len také polkolieska. 2. Cibuľu speníme na oleji len tak do sklovita a pridáme nakrájaný bôčik. Bôčik necháme "obelieť" zo všetkých strán. Pridávanie korenín má svoj význam a tak začneme s čiernym mletým korením, chvíľku orestujeme a pridáme červenú mletú sladkú papriku to všetko za stáleho miešania pričom už znížime teplotu na stav dusenia. Nakoniec pridáme soľ a čili papričky /nie sú povinné/, soľ pustí šťavu z mäsa.Je dôležité pridávať koreniny v poradí ako odporúčam. Keď sa vydusí vlastná šťava podlejeme horúcou vodou /aby sa mäso studenej nezľaklo/ počas vydusenia si mäsko zoberie chuť z korenín. Dobre podliate mäso dusíme cca 1 hodinu . Až keď je mäso mäkké, pridáme ocedenú kapustu, pridáme k dusiacemu sa mäsku a podusíme asi 10-15 minút. Kapusta dlhým dusením zmäkne a je mliazgavá. Na záver zalejeme smotanou na varenie, necháme zovrieť a je to ! Segedínsky guľáš v zásade nezahusťujem múkou ani ničím iným však sa zahustí knedlikom ! 3. Podávame s knedlikom, alebo s fajným čerstvým chlebíkom. :) Naozaj je veľmi dobrý vďaka postupu v pridávaní korenín. Ja osobne som segedínsky guláš nikdy nemusela, ale z tohto si dám aj dva taniere :) PRAJEM DOBRÚ CHUŤ :) !!! |
Yveta K. (kaya60) ID 162902 (12.12.2014, 19:44) |
Vyskusala som a je ozaj fantasticky, len sa tak za nim zaprasilo, a to ja nie som teda velka kucharka ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanislava F. (sluko) ID 297835 (23.11.2014, 11:45) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erik B. (Lich_fet) ID 29918 (9.6.2014, 9:15) |
Najlepší recept na segedín aký som kedy našiel ![]() Fakt klobúk dolú ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana K. (bula91) ID 84802, mimibazar.sk/bula91 (12.6.2014, 8:25) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | magdaléna c. (megi118) ID 105517 (2.10.2013, 20:33) |
Vyzsrá to fantasticky, mňam. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea F. (andrea1802) ID 234554 (22.8.2013, 22:23) |
Mnaam ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana K. (bula91) ID 84802, mimibazar.sk/bula91 (23.8.2013, 14:59) |
![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |