
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Daniela M. (Danuska55) ID 2483 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Vyprážané syrové guľôčky[ recept č. 4232 zo dňa 1.3.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY ■ 300 g údeného syra ■ 60 g hladkej múky ■ 200 – 300 ml mlieka ■ 50 g masla ■ 4 žĺtky ■ mleté čierne korenie ■ majorán ■ mletá rasca ■ vegeta ■ soľ ■ hladká múka na obalenie ■ 1 vajce ■ strúhanka ■ olej POSTUP PRÍPRAVY ■ Na masle opražíme hladkú múku dozlatista, zalejeme ju mliekom a pripravíme hustejšiu zápražku, ktorú ochutíme korením, majoránom, rascou, vegetou a soľou. ■ Do ešte horúcej zmesi primiešame postrúhaný syr, odstavíme z ohňa a pridáme žĺtky. Všetko dobre premiešame a necháme vychladnúť. ■ Zo vzniknutej masy vytvarujeme ľubovoľne veľké guľôčky, ktoré postupne obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci, strúhanke a vypražíme dozlatista. ■ Syrové guľôčky podávame ako prílohu k mäsu, zelenine alebo ako chuťovku k nápojom. |