Radka C. (snowka) ID 188644 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)
Zapečené zemiaky so slaninkou
[ recept č. 42137 zo dňa 16.8.2011 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
zemiaky, slaninu, olej, sol, syr
POSTUP PRÍPRAVY
Zemiaky si olupeme, rozpolime a snazime sa narezat na pruzky ( ked sa nam nepodari, prerezeme ich uplne a potom na konci prepichneme sparatkom by drzali pekne pokope). Do zarezov dame slaninku, posolime a dame do vyhriatej rury zapiect. Ked budu zemiaky makke potreme rozslahanym vajickom, posypeme postruhanym syrom a vratime na chvilu spat do rury.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
:) |
![]() |
Papááme :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Martina P. (rikinka) ID 16490 (7.8.2013, 13:48) |
Skúšala som, ale ani zdaleka mi takéto zemiaky nevyšli. Niečo bolo makké, niečo uplne surové, dala som ich na papier na pečenie, prilepili sa mi tam, aby boli makké, musela som ich obracat, týmto sa mi porozpadávali, minula som na nich myslím si dosť oleja, , tak neviem .... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (7.8.2013, 15:20) |
Toto som nerobila, ale moja všeobecná skúsenosť s pečením surových zemiakov v rúre je podobná, tak som si zvykla piecť ich prikryté, pár minút pred dopečením ich odkryjem, tak sa urobia do mäkka aj sa pripečú...azda som pomohla |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (24.3.2012, 6:05) |
dnes to idem aj ja vyskušat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Margareta M. (margi2) ID 36785 (6.9.2011, 11:00) |
Milá Radka, v jednej kuchárskej knihe je návod ako neprerezať zemiaky. Stačí ich položiť na lyžicu a krájať. Tie Vaše ale vyzerajú skvele. Margaréta  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Radka C. (snowka) ID 188644 (6.9.2011, 11:40) |
Naozaj? Tak to musim urcite vyskusat, dakujem za radu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | mária k. (piškota) ID 37132 (19.8.2011, 21:18) |
Ako rýchla večera určite ok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |