Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Martina P. (rikinka) ID 16490 |
 |
Oblasť: Spišská Nová Ves |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 20.5.2007 |
Naposledy: 28.5.2021 20:29 |
Aktualizácia: 23.10.2012 12:30 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
Buchty od Honzu :-)
[ recept č. 42076 zo dňa 13.8.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
250ml vlažného mlieka°°°2 žĺtka°°°150g rozpusteného masla°°°štípka soli°°°50g kryštálového cukru°°°1 vanilkový cukor°°°2 PL citrónovej šťavy°°°šťava z 1/2 citróna alebo trošku sušenej citr.kôry°°°500g hladkej múky°°°1 ČL sušeného droždia alebo 1/4 čerstvého drožia
POSTUP PRÍPRAVY
Zdroj: domáce pekárne cz
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
Z uvedených prísad si necháme vykysnúť cesto, ktoré po vykysnutí ešte na pomúčenej doske prepracujeme, rozdelíme na cca 24 kúskov, Rukami si tieto kúsky cesta roztiahneme tak, aby sme ho mohli naplniť. Plníme tým, čo u Vás ide... u nás bola nutela, jahodový a marhuľový džem, no nutela bodovala... :-).
![]()
Kraje spojíme, pevne uzavrieme, aby nám náplň nevytekala a vytvoríme bochníčky, ktoré ukladáme spojom nadol - nie tesne vedľa seba, lebo ešte nakysnú - na vyšší plech vystlaný papierom na pečenie.
![]()
Každý bochníček zo všetkých strán pomastíme rozpusteným maslom a necháme na plechu pod utierkou ešte 45 minút podkysnúť.
![]()
Pečieme 20 minút pri teplote 190°C :-). Pocukrujeme a mlsáme.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Eva L. (egreška) ID 155177, mimibazar.sk/evalorincikova (19.1.2013, 13:42) |
Robila som ich, sú fantastické, lepšie sme ešte nejedli Akurát som dala viac droždia a miesto citróna som použila pomaranč, spravila som dobre, no sú výborné.Ďakujem za recept |  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (15.8.2011, 21:43) |
no len či aj ja take krasne urobim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (upravené 22.8.2011, 22:49) |
Marika, určite . Základom je správne vykysnuté cesto a základom správne vykysnutého cesta sú ingrediencie v záruke a v správnej teplote . Tak sa Ti podarí všetko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (13.8.2011, 20:42) |
vyzerájú mňamkovo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |