
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Aneta C. (Anet_007) ID 67403 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) MILACIK[ recept č. 42005 zo dňa 9.8.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 6-8 podla velkosti vajce, 11 PLkryštálový cukor, 5 PL polohrubá múka, 5 PLorechy vlašské mleté, 1 ks prášok do pečiva, 5 PL voda, 5 PL lekvár ríbezľový, 1 l mlieko, 2 ks zlatý klas - krémový prášok, 4 PLpráškový cukor, 2 ksvanilkový cukor, 1 balíček piškóty okrúhle, 2 ks banány, 2 dcl káva, rumová esencia, 400 g tvaroh mäkký, 1 ks kyslá smotana, kakao, 250g maslo. Horny biskvit: 5 PLcukor kryštál 3 PLkakao 1/2 KLsóda bikarbóna 6 ksvajcia POSTUP PRÍPRAVY 1. Oddelíme si bielky od žĺtkov.Z bielkov vyšľaháme sneh s pridaním 5 PL kr.cukru.Zľahka primiešame žĺtka,5 PL polohrubej múky,5 PL ml.orechy,1 prášok do pečiva a podľa potreby zriedime 5 PL studenej vody. 2. Plech(40X30 cm)vymastíme a posypeme múkou a rovnomerne rozotrieme piškótové cesto.Pečieme pri 170 stupňoch približne 20 minút,kým nám piškóta nezanecháva na špajdli lepkavú hmotu. 3. Vychladenú piškótu potrieme lekvárom. 4. krém:Z 1 L mlieka,2 zlatých klasov,1 vanilky a 5 PL cukru uvaríme hustý krém a za občasného miešania vychladíme.Medzi tým vymiešame 250g hery s 2 PL práškového cukru.Po vychladení pudingu zmiešame s herou.Krém natrieme na piškótu potretú lekvárom. 5. Pripravíme si silnú kávu bez usadeniny a pridáme do nej 1 PL cukru a rumovú esenciu.Očistíme si banány a pokrájame na kolieska.V káve namáčame okrúhle piškóty a striedavo s banánom ukladáme na prvý krém. 6. Vymiešame tvaroh,kyslú smotanu,2PL práškového cukru a 1 vanilku.Túto masu natrieme na piškóty a banány. 7. Koláč posypeme kakaom.Celý koláč necháme dobre vychladnúť,aby sa dobre krájal. Horny biskvit je zo zamatovej rolady: Bielky oddelíme od žĺtkov. Šľaháme ich za postupného pridávania cukru na tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu po jednom pridávame žĺtka, potom kakao a sódu bikarbónu. Cesto vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a vo vopred vyhriatej rúre pečieme krátko - 5 až 7 min. Cesto necháme mierne vychladnúť, potom ho preklopíme na dosku poprášenú práškovým cukrom. Papier na pečenie odstránime a cesto necháme celkom vychladnúť. Nie je potrebné ho zatiaľ stáčať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Anna V. (hanicka78) ID 203116 (9.8.2011, 20:47) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarina B. (kaca868) ID 38364 (9.8.2011, 19:14) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (9.8.2011, 18:43) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |