kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
*♥* eňo - ňuňo *♥* Zapekanka s baklažánom a cukinou *♥*
[ recept č. 42003 zo dňa 9.8.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
bageta, 1 menší baklažán, 1/2 cukiny, 5 - 6 strúčikov cesnaku, 50 g tvrdého syra (ja som mala eidam), 4 - 5 trojuholníkových syrov (napr. Karička, ale kľudne aj Bambino a pod.), olej, soľ, mčk, čerstvá bazalka, paradajky alebo kečup
POSTUP PRÍPRAVY
Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky hrúbky cca 0,5 cm posolíme ich a necháme 20 minút postáť. Horkú tekutinu, ktorú baklažány pustili, poutierame. Plátky posypeme čiernym korením a opečieme v panvici s rozpáleným olejom. Takto upravíme aj cukinu, ale tú nemusíme zbavovať horkosti. Prelisujeme cesnak a opečené plátky zeleniny ním potrieme. Bagety prekrojíme podľa potreby, potrieme tenkou vrstvou taveného syra, na každú časť bagetky položíme plátok baklažánu, kúsok cukiny. Škrabkou na zemiaky odkrajujeme tenučké plátky tvrdého syra (môže byť aj postrúhaný, lenže to trocha opadáva pri vrstvení) a poukladáme ich na plátky zeleniny. Dáme na pár minút pod rozohriaty gril (cca 5 min) Na zapečené bagety uložíme plátky čerstvých paradajok a posypeme nakrájanou bazalkou. |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (10.8.2011, 9:36) |
mňami, toto si dám čo najskôr takéto môžem v nekonečných obmenách  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (10.8.2011, 19:50) |
Irenka, neváhaj ...rýchla večera alebo víkendové raňajky bašta jak hrom. Pri novom nákupe na baklažány určite nezabudnem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Irena W. (irmuska) ID 105511 (14.8.2011, 17:59) |
bola víkendová večera aj víkendové raňajky , použila som aj žltú cuketu a posypala tekvicovými semiačkami MŇAM........... a ešte trošku mám, to už bude len moje  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (16.8.2011, 10:22) |
tekvicové semiačka sú dobrý nápad, vylepšila si to Irenka, je dáky rozdiel medzi žltou a zelenou cuketou? Ja som žltú ešte nemala...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Irena W. (irmuska) ID 105511 (16.8.2011, 16:29) |
moja kolegyňa tvrdí, že žltá je najlepšia a vraj sa jej hovorí aj kráľovská ja neviem, mne chutia obidve rovnako ale jedlo je farebnejšie, kúpila som ju na trhu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (17.8.2011, 15:50) |
Bola som na trhu, ale po žltej cukinke ani stopy Neva, robila som dnes na raňajky len z baklažánu Irenka, tie jadierka sú na tom vynikoš Teraz sa čudujem, že mi to nenapadlo. Keď pečiem chleib alebo žemle, tak dáke jadierka švacnem aj len tak na plech, strašne to je fajn a nechcem olupovať zo žemlí S jadierkami to je úplne dokonalé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  | Irena W. (irmuska) ID 105511 (17.8.2011, 20:28) |
Ja som ju kúpila na Miletičke, bola len v jednom stánku, takže asi náhoda. Pravidelne ju majú vo farmárskej tržnici, ale to nie je tuzemská, to teraz škoda kupovať, keď rastú naše. Mne takto zachutili aj slnečnicové jadierka a tak sypem kam sa dá, dnes do hokaidovej polievky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (9.8.2011, 15:54) |
Ahoj Kristínka. Tuším sme mali dnes podobné chúťky. Baklažánové.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (9.8.2011, 22:07) |
už rozmýšľam, kedy sa zase dostanem na trh alebo vymáknem dáke pekné kúsky aj v obchode? Baklažán forever  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |