Ivana Š. (ivusik) ID 886 |
|
mimibazar.sk/ivusik |
Oblasť: Žilina |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 14.9.2005 |
Naposledy: 8.10.2021 16:21 |
Aktualizácia: 26.12.2020 18:34 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Nevarený džem z čiernych ríbezlí
[ recept č. 41506 zo dňa 17.7.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
čierne ríbezle, kryštálový cukor
POSTUP PRÍPRAVY
Tento džem robím každý rok, keď je dostatok čiernych ríbezlí a je super. Keďže sa nevarí, sú v ňom zachované všetky vitamíny, najmä vitamín C. Príprava je veľmi jednoduchá. Umyté ríbezle pomelieme alebo poriadne rozmixujeme a zmiešame s kryštálovým cukrom. Koľko ríbezlí, toľko cukru. Necháme postáť 24 hodín kým sa cukor nerozpustí a zakaždým, keď idem okolo, tak ich premiešam. Plním do suchých pohárov, navrchu ešte posypem cukrom a zaviečkujem. Viečka zvyknem vyvariť a prepláchnuť rumom.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
rozmixované ríbezle zmiešané s cukrom
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| Eva N. (leskot) ID 98318 (17.6.2014, 13:50) |
Je to fakt dobrota .... zjedla by som na posedenie aj celý pohárik mala som ho v pivnici s ostatnými zaváraninami a nič sa nepokazilo |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (6.8.2011, 21:10) |
Dá sa to aj z červených ríbezlí? |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (6.8.2011, 21:10) |
Dá sa to aj z červených ríbezlí? |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (7.8.2011, 0:54) |
To neviem, ale že vraj čierne majú viac pektínu, tak sú vhodnejšie |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea K. (tajomna21) ID 32350, mimibazar.sk/tajomna21 (17.7.2011, 23:14) |
a to sa nepokazi? nemusi sa to sterilizovat alebo nieco? |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (21.7.2011, 10:10) |
nemusí, konzervuje cukor |
ODPOVEDAŤ |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (17.7.2011, 20:23) |
podľa mňa je to rôsol,nie džem,ale ,samozrejme,je vynikajúci |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (17.7.2011, 21:38) |
rôsol sa pripravuje z čistej šťavy, cukru a želírovacieho prípravku, kdežto džem môže byť aj redší ale sú v ňom kúsky ovocia buď celé alebo pomleté |
ODPOVEDAŤ |
| | | melania l. (lararuby) ID 130989 (17.7.2011, 22:03) |
Rôsoly sa robili ešte za čias,ked želírovacie prípravky neboli na svete,džem sa varí a časť ovocia tvoria väčšie kúsky |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (17.7.2011, 22:06) |
ale čo ja viem, tak rôsol je čistá šťava a drží to tak kompaktne ako aspik |
ODPOVEDAŤ |
| lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (17.7.2011, 17:06) |
a je hustý? |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (17.7.2011, 17:51) |
je, on krásne zhustne |
ODPOVEDAŤ |