. .. .. .. .. .. .
. .

Motýliková torta - RECEPT 41143

Miroslava P. (mimina323) ID 99185
.
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.6.2009
Naposledy: 8.11.2021 0:07
Aktualizácia: 24.9.2013 11:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 37
RODINNÉ FOTOGRAFIE 25
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 9
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Motýliková torta


[ recept č. 41143 zo dňa  ]


Motýliková torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 150g práškového cukru, 1 bal vanilínového cukru, 140g polohrubej múky, 1 ČL pr.do peč., 1 PL kakaa, 1/2 ČL škorice, 3 PL horúcej vody, marhuľový džem Krém: 250 ml kyslej smotany, 1 bal práškovej šľahačky, 150 ml mlieka, 2 bal vanilínového cukru, kôra z 1 stredne veľkého citróna (alebo sušená), 1 bal. práškovej želatíny, 50 ml pomarančovej šťavy Na dokončenie: šľahačka v spreji, farebný kokos alebo granko, ovocné želé , 2 trubičky, na pokropenie trochu rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Moja prvotina! Keďže ma dcéra stále otravovala, aby som jej upiekla tortičku k narodkám, tak som sa odhodlala na tohto motýlika. Recept som našla v časopise Nový čas pre ženy Extra - špeciál k Veľkej noci. A tu je postup:
Celé vajcia vyšlahať s cukrom a vodou do hustej peny (ja som však šľahala len žĺtka a z bielok som si spravila sneh), potom vmiešame múku zmiešanú s kakaom, škoricou a pr. do pečiva. Pečieme v tortovej forme pri teplote 180 °C cca 20-25 min. Po vychladnutí korpus prekrojíme, spodný plát cesta pokropíme rumom, natrieme džemom-nešetriť, aby to nebolo suché a spojíme. Korpus vložíme naspäť do obruče, do ktorej som po obvode vložila papier na pečenie- zvýšený okraj kvôli plnke. Želatínu zalejeme pomarančovou šťavou, necháme ju napučať a potom pomaly roztopíme. Šľahačku vyšľaháme s mliekom, pridáme kyslú smotanu, van.cukor, citrónovú kôru a dôkladne premiešame. Nakoniec zašľaháme roztopenú želatínu- nesmie byť teplá a nalejeme na korpus, ktorý si tiež z vrchu pokropíme rumom. Necháme tuhnúť v chladničke 8 hodín. Po stuhnutí odstránime obruč, rozkrojíme na polovicu a uložíme na tácku oblými stranami k sebe. Vrch posypeme farebným kokosom, alebo v mojom prípade grankom, šľahačkou nastriekame telo, okraje krídiel a dozdobíme ovocným želé. Ako tykadlá použijeme trubičky. A môžte hneď podávať. Pozor!!! - šľahačka sa topí, takže dozdobovala som to až tesne pred odovzdaním oslávenkyne. Prajem dobrú chuť!!!!!!!!
<< Moja prvá poťahovaná | Motýliková torta | Mc Queen >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (6.7.2011, 10:28)
Ja som podobného motýlika robila dcérke v mojich začiatkoch http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=459118 Je to veľmi vhodná (^) pre začiatočníkov ,-) ,-) ,-) Tá tvoja je vydarená (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (2.7.2011, 19:37)
Mirka, veľmi pekná tortička a podľa zloženia aj veľmi dobrá, dcérka mala určite radosť! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu