. .. .. .. .. .. .
. .

Šľahačková torta Viola - RECEPT 40450

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 203399 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Šľahačková torta Viola


[ recept č. 40450 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 5 PL vody, 5 PL kryštálového cukru 5 PL polohrubej múky, pol prášku do pečiva,Na želatínu: 15 dkg kryštálového cukru a 1,25 dcl vody, 2-2,5 dkg želatíny a 1,25 dcl vody Šľahačková krémy : 3 šľahačkové smotany, 3 PL ríbezľového džemu, 2PL kakaa, 1 vanilkový cukor Na posypanie : Granko, alebo strúhaná čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Torta Viola sa volá preto, lebo je to recept od krstnej mamy môjho otca, ktorá sa volala Viola. Je to výborná torta a robím ju na každé sviatky, lebo ju máme veľmi radi.
Postup : 2,5 dkg želatíny zmiešame s 1,25 dcl vody a necháme napučať. Zatiaľ si v okrúhlej tortovej forme upečieme korpus z piškótového cesta( Postup prípravy nájdete v mojich receptoch Najlepšie piškótové cesto), len robíme z polovičnej dávky, množstvo som uviedla v surovinách. Keď je korpus upečený a vychladnutý, vyberieme si ho z formy, formu umyjeme, osušíme, vnútorné boky formy vyložíme alobalom a cesto uložíme naspať do formy. 15 dkg kryštálového cukru si uvaríme s 1,25 dcl vody, odstavíme a dáme do toho napučanú želatínu. Zmes si rozdelíme do troch najlepšie 1 dcl pohárikov, a udržujeme vlažné.
Vyšľaháme si prvú šľahačkovú smotanu, pridáme 3 PL ríbezľového džemu, a 1 pohárik želatínovej zmesi, natrieme na korpus a dáme na pol hodinku až hodinku stuhnúť do chladničky, Po stuhnutí si pripravíme druhú šľahačku, vyšľaháme, pridáme 2 PL kakaa a druhý pohárik želatíny, zase natrieme na prvú vrstvu a dáme stuhnúť do chladničky ale na hodinku,no a nakoniec si vyšlaháme poslednú tretiu šlahačku a pridáme 1 vanilkový cukor a posledný pohárik zo želatínou a opäť rozotrieme na druhú vrstu, keď už máme na korpuse aj tretiu vrstvu šlahačkového krému, posypeme ešte Grankom, alebo strúhanou čokoládou, dáme do chladničky stuhnúť, tentokrát už aspon na dve až tri hodinky a môžme podávať...
<< Najlepšie piškótové cesto | Šľahačková torta Viola | Náš domáci vaječný koňak >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (6.6.2011, 8:58)
vyzerá to veľmi lákavo (Y) musím vyskúšať (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Aďka B. (PnAdka1) ID 203399 (6.6.2011, 16:57)
Áno Monika, máš pravdu, nielen recept vyzerá lákavo, ale torička aj skvelo chutí, ak budem mať viacej času, pridám sem aj fotky (P) Určite vrelo odporúčam urobiť, je naozaj výborná. (zajic)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu