
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jana S. (JaniS.) ID 159902 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Mramorovaná charlotta s marhuľovou penou[ recept č. 40267 zo dňa 28.5.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 20 g mletej čírej želatíny, 500 ml mlieka (studených 300+horúcich 200), 2 čerstvé domáce žĺtky (bielka odložíme do chladničky), 200 g prášk. cukru, 150 g zmäknutého masla, 500 g krémového tvarohu (napr. zn.KAPUCÍN), 1 vanilínový cukor, 2,5 PL kakaa, 1 malá konzerva (320ml) mäkkého kompótového ovocia - ja som dala marhule, + pol balíka detských piškót, 1 veľká ovocná piškótová roláda (400g) - ja som mala marhuľovú POSTUP PRÍPRAVY 1. DEŇ VOPRED: Želatínu poriadne rozmiešame v 300 ml studeného mlieka a necháme to cez noc v pohári na kuchynskej linke. 2. NA DRUHÝ DEŇ: Zvyšných 200 ml mlieka privedieme k bodu varu a odstavíme. Primiešame želatínové mlieko a premiešame. 3. Okrúhlu misu si vystelieme potrav. fóliou a 0,5 cm hrubými plátmi ovocnej rolády. Z kompótu si zlejeme šťavu, ktorú dáme do malej misky a dobre odkvapkané ovocie si nadrobno pokrájame. 4. Rozmixujeme si maslo, žĺtky, oba cukry, tvarohy a postupne varechou primiešavame želatínovú masu. Celú masu si potom rozdelíme na 2/3 svetlej a 1/3 tmavej časti, do ktorej vlastne len prišľaháme kakao. 5. Do vystlanej misy nalejeme trochu svetlej hmoty, poukladáme piškóty namočené v kompótovej šťave, ďalej nalejeme trochu tmavej plnky, naukladáme drobné kompótové ovocie, nalejeme zvyšok tmavej plnky, poukladáme namočené piškóty a nakoniec opatrne začínajúc od okraja nalejeme zvyšok svetlej hmoty. Prípadné vyduté piškóty jemne zatlačíme. Po celej ploche naukladáme znova plátky rolády (budú po vyklopení tvoriť dolnú podstavu torty). Charlottu necháme v chladničke tuhnúť min. 6 hodín, potom ju vyklopíme, fóliu odstránime, dozdobíme šľahačkou alebo ovocnou penou: 6. Zvyšné 2 bielky si ušľaháme dotuha, primiešame 3 PL preosiateho práškového cukru a vymiešame tuhú masu. Ešte pridáme 5 PL riedkeho džemu (napr. marhuľového) a chvíľu pošľaháme. |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.5.2011, 11:22) |
super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (30.5.2011, 19:29) |
ďakujem ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (31.5.2011, 9:11) | |
Janka ďakujem za milé prianie ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (1.6.2011, 13:28) | ||
a hneď pripájam aj všetko naj k MDD, veď si niečie dieťa, nie? ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |