. .. .. .. .. .. .
. .

"Žabky" - RECEPT 3997

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 27623 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


"Žabky"


[ recept č. 3997 zo dňa  ]




POTREBNÉ PRÍSADY

Pre inšpiráciu

POSTUP PRÍPRAVY

Pre inšpiráciu
<< Zapekané kuracie valčeky | "Žabky" | Suprový jahodový zákusok >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.2.2008, 15:39)
Vydarili sa nádherne, gratulujem. Tento recept poznám a môžem ho len odporučiť. U nás majú vždy úspech. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana V. (Suzana2) ID 27623 (14.2.2008, 14:52)
Mala som 2 plnky:
1. nastrúhaný tvrdý syr, tatárska omáčka, cesnak
2. maslo, syr Bambino, chren

Žemličky sa nakroja, naplnia plnkou a dá sa klobása tak, aby trčala vonku.
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela1) ID 35485 (14.2.2008, 12:46)
Ja ich robievam a ak môžem tu je recept na žemličky: 500g polohrubá múka, 300ml mlieko, 30 g masla, 30 g droždia, 20 g kryš. cukru, soľ, vajce a sezamové semienka na posypanie (radost) (radost)
ODPOVEDAŤ
jarka m. (jajka2004) ID 22420, mimibazar.sk/jajka2004 (20.2.2008, 23:30)
prosim ta ako sa vydaria tie zemlicky podla tohoto receptu? su fykt mäkké? ja totiž mavam kysnute cesto mäkke akurat tak kym je este teple, potom mi stvrdne a chcela by som to spravit na oslavu tak nech sa nemusim hanbit
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela1) ID 35485 (21.2.2008, 8:44)
Ja ich robievam takto sú mäkké je to recept zo šarmu.
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.8.2008, 12:38)
Iba troška poopravím. Recept prapôvodne je z časopisu Život a neskôr bol vydaný aj v knihe Recepty zo Života pod názvom Rovenšťanské žaby. Neskôr ho uverejnili aj iné časopisy. Viem to preto, lebo tento receptík bol v našej rodine vždy veľmi obľúbený - sestra ho priniesla z práce (ešte kedysi dávno, keď pracovala v jasličkách) a ja som ho zaslala do už spomínaného časopisu. Veľmi ma teší, že zaujal.
ODPOVEDAŤ
zuzana š. (zuzu007) ID 20344, mimibazar.sk/zuzu007 (14.2.2008, 13:16)
a sčim sa to plny aka je tam plnka do tych žemličkov
ODPOVEDAŤ
Janett F. (zany644) ID 34323 (14.2.2008, 7:20)
Poznám ich .Kolegyna ich robieva a su dobre .Len nemámodvahu ich urobit. ^o)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (13.2.2008, 22:57)
a receptik na tie maličke žemličočky je aký? *-) *-) ale inak to vyzerá fakt zaujímavo (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (21.2.2008, 10:32)
„Rovenšťanské“ žaby

½ kg polohrubej múky
3 dcl mlieka
3 dkg masla
3 dkg droždia
troška cukru, štipka soli

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť. Po vykysnutí ho vyvaľkáme, vykrojíme malé kolieska. Tie zabalíme do malých buchtičiek (tak ako keby sme robili klasické buchty, len musia byť asi o polovicu menšie), dáme ich na pomastený plech. Necháme ešte raz vykysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a dáme upiecť. Po upečení ich do 2/3 narežeme a naplníme plnkou. Na plnku položíme koliesko klobásy (najlepšia je Bratislavská, alebo domáca, ktorá je vysušená).

Plnka: ½ masla, 2 ks syra lunex, 4 strúčky cesnaku (dobre vymiešať)
Inak, presnejší postup je aj na stránke www.mamincinyrecepty.cz
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.2.2008, 15:34)
Ak máš záujem o recept na cesto môžem poslať - sestra ich pravideľne vypeká.
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (14.2.2008, 16:09)
Helenka tu už dala recept na tie žemličky... neviem či ty máš nejaký iný? *-) no skús pridať :-) ďakujem
ODPOVEDAŤ
Zuzana V. (Suzana2) ID 27623 (14.2.2008, 7:31)
To je kysnuté cesto. Momentálne pri sebe nemám presný rozpis surovín, ale ja aj tak robím kysnuté cesto bez váženia od oka.
Takže kysnuté cesto a z neho vykrojené malé kolieska, potreté vajíčkom a posypané sézamom, makom, grilovacím korením.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu