. .. .. .. .. .. .
. .

Lasagne - RECEPT 39903

RYŽA A CESTOVINY

ID 171876 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 86 návštěvníkov)


Lasagne


[ recept č. 39903 zo dňa  ]


Lasagne


POTREBNÉ PRÍSADY

Lasagne ,2 stredne cibule, 2 strúčiky cesnaku, 500 g mletého mäsa , 3 čl mletej červenej papriky , 1 čl oregana , soľ , mleté čierne korenie, 1 stredný pretlak, 1 konzerva lúpaných paradajok, olivový olej Bašamelová omáčka : 100g masla , 100g múky , 1 liter teplého mlieka , muškatovy orech 500 g nastruhaneho eidamu alebo parmézanu

POSTUP PRÍPRAVY

no dá sa to zvládnuť :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si potrebné ingrediencie na mäsovú hmotu ( cibuľu , cesnak , mlete mäso, červenu papriku, oregano,soľ, čmk ,pretlak , lupane paradajky a olivový olej
na oleji si opražime nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekany cesnak
pridáme mleté mäso a pražíme
keď je mäso dostatočne opražené pridáme koreniny
potom pridáme paradajky a pretlák
podlejeme 1,5 dcl vody dochutíme podľa vlastnej potreby a dusíme 10-15 min .
pripravíme si bešamel
roztopíme si maslo
pridáme doň múku a rýchlo miešame aby sa nám neurobili hrudky , pražíme asi 3-4 min ...
za stáleho miešania vlejeme ohriaté mlieko ( nie na raz ale na viac krát) a varíme 5 min. na koniec pridáme muškátový orech
medzí tým si vo vriacej a osolenej vode oparíme lasagne ( do hrnca vkladáme len pár kusov a varime cca 5 min, potom ich vyberieme do ľadovej vody)
vymastíme si plech olejom a polejeme bešamelom na to uložíme lasagne, na ne dáme tenkú vrstvu mäsovej hmoty + tenkú vrstvu bešamelovej omáčky a posýpeme syrom , takto opakujeme niekoľko vrstiev ...
ako poslednú vrstvu dáme len bešamel a syr
dáme to zapiecť do vyhriatej rúry 35 -40 min, pri 220 stupňov .. prajem dobrú chuť


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< MOJE ZNOJEMSKÁ +++ | Lasagne | Prasiatko PEPPA PIG >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2
jarmila Š. (simco) ID 31747 (13.5.2011, 8:21)
Bea aj my lasagne milujeme, robím presne na chlp takto, ale tiež vždy predváram, raz som vyskúšala nevariť a nepáčili sa nám, chutili inak možno bol problém v značke, ale odvtedy vždy radšej povarím. tvoje vyzerajú nenormálne dobre a už ich idem aj v nedeľu robit, dávno sme tiež nemali :-)) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (13.5.2011, 7:37)
ozaj Bei,
ako tak pozerám na ten postup...cesto netreba predvárať, keď používaš bešamel, tak sa to pekne upečie a cestíčko je pekné mäkké...ja som ich tiež predvárala, ale dostala som tip, že netreba a odvtedy robím takto... (Y)
ODPOVEDAŤ
Beáta I. (bebica20) ID 171876 (13.5.2011, 8:25)
potom super lebo ja som sa s tým babrala :o) idem skusiť ešte s brokolicou tak teda vyskušam to bez toho predvarenia :o) ďakujem ta radu (L)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (12.5.2011, 23:50)
(Y) (Y) (Y)vyzerajú výborne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)dala by som si 8o| (comp) (pl) (smich)
ODPOVEDAŤ
lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (12.5.2011, 20:36)
my lasagne milujeme...a ako hovorí Garfield - lasagne nie sú jedlo, lasagne sú životný štýl...naša obľúbená veta.... (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu