končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jana S. (JaniS.) ID 159902 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) ŽELÉ REZY - moja verzia[ recept č. 39777 zo dňa 7.5.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 4 vajcia (ž + b), 200 g cukru krupica, 10 PL oleja, 10 PL vriacej vody, 200 g polohr. múky, 7 g pdp PLNKA: 1 tmavomodrá prášk. šľahačka Dr.Oetker + 150 ml mlieka, 500 g kyslej smotany Rajo, 1 ricotta, 1 vanilínový cukor (nemusí byť), 1 veľká konzerva broskyňového kompótu (820 ml) - šťavu nezahadzovať !!! , 1 želatínový stužovač Dr.Oetker + 1 dcl kompótovej šťavy ŽELÉ: zvyšok kompót. šťavy + voda = 1 liter tekutiny, 4 PL cukru kryštál al. krupica, 2 cukrárenské želé ŽLTÉ POSTUP PRÍPRAVY v obr. postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI suroviny v neodváženom stave (to mlieko ide len do šľahačky, nie do cesta!) bielkový sneh s cukrom si vyšľaháme dotuha tu je už vyšľahaná hustá lesklá masa teraz po jednom zašľahávame žĺtky takto vyzerá masa po všetkých žĺtkoch ďalej zašľahávame olej po lyžiciach rovnako ako aj vodu ešte pridáme preosiatu múku so 7 g kypriaceho prášku do pečiva cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech plech jemne obúchame dnom o stôl, aby sa cesto rovnomerne rozložilo, a dáme piecť pri 200 °C na 10-12 minút upečený korpus je veľmi vysoký, no po asi trištvrte hodiny chladenia ( u mňa v chladnej špajzi) nám pekne "spadne", a tým vznikne priestor na plnku a želé zatiaľ si zlejeme kompótovú šťavu cez sitko do menšej misky a samotné zavárané broskyne si nakrájame na malé kocky, ktoré dáme do väčšej misky vo vyššej, užšej nádobe si vyšľaháme odvážené množstvo vychladeného mlieka a práškovú šľahačku (u mňa to je asi za 20 sek) vmiešame kyslé smotany a taktiež aj ricottu celú zmes prešľaháme šľahačom vo väčšej miske si vsypeme želatínový stužovač Dr.Oetker do 100 ml zliatej šťavy z kompótu a metličkou ručne šľaháme asi 40 sek vznikne nám takáto hustá kaša vtedy ihneď po častiach ručne zamiešavame smotanovú zmes kto má rád sladšie, môže po ochutnaní pridať vanilínový cukor všetko ešte dobre prešľaháme šľahačom nakoniec primiešame nakrájané broskyne celú zmes navrstvíme na už vychladnutý korpus a stierkou zarovnáme na povrchu koláč dáme do chladničky na 1 hodinu po hodine nasypeme do 1 litra tekutiny (zvyšok kompótovej šťavy a doliata voda) kryštálový alebo krupicový cukor vsypeme obe želé a dobre premiešame, privedieme do varu keď voda začne vrieť ako na obrázku, tak ju ešte 3 minúty povaríme za občasného premiešania. Potom odstavíme zo sporáka a necháme do letna vychladnúť následne ho opatrne a pomaly nalievame malou naberačkou na samotnú plnku (okolo koláča som popritláčala prehnuté pláty alobalu, lebo medzi koláčom a plechom bola medzera, tak aby mi želé nepretieklo pod koláč). Želé tuhne za pár sekúnd po dotyku s plnkou, no aj tak treba dať koláč ešte raz do chladničky na noc alebo na min. 6-8 hodín, aby sa "užral". koláč skladujeme neustále v chladničke, vyberáme ho len krátko pred servírovaním po 4 hodinách od načatia sú dve tretiny už fuč, to vraví za všetko. Dobrú chuť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (14.5.2011, 21:45) | |
koláčik vyzerá veeeeľmi fajnovo,robila som podobný,ale vyskúšam aj tento a ten postup je perfektný | |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (15.5.2011, 18:04) | ||
držím päste, nech sa podarí a ďakujem za milé slová, Gabi | ||
ODPOVEDAŤ |
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (11.5.2011, 23:27) | |
koláčik vyzerá výborne Odkladám... Super postup,všetko pekne dopodrobna rozpísané,ako pre mňa | |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (upravené 12.5.2011, 0:09) | ||
juj Silvi, som rada, že sa ti pozdáva, mala som ten pocit, že práve takýto rozpísaný, zdĺhavý postup bude odrádzať všetkých | ||
ODPOVEDAŤ |
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (12.5.2011, 17:47) | |||
Ale kdeže Jani,takto pekne po lopate to je najlepšie | |||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.5.2011, 21:29) | |
takéto koláčiky aj u nás vedú , robím ho troška inak, ale vyskúšam aj tvoju verziu | |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (8.5.2011, 22:47) | ||
som zvedavá na výsledok | ||
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (7.5.2011, 22:07) | |
Pekne nafotený postup, koláčik vyzerá mňamkovo | |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (7.5.2011, 22:54) | ||
Ivi a ty takéto dačo môžeš? | ||
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (8.5.2011, 12:57) | |||
áno, len musím byvrať bezlepkové varianty surovín a pravdupovediac ak má koláčik viac ako 250g múky nie je pre mňa vhodný, čím viac múky tým je to nič | |||
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (8.5.2011, 14:31) | ||||
tak môj je teda na hranici ... a také že torty a zákusky ako zvládaš? | ||||
ODPOVEDAŤ |
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (7.5.2011, 13:18) |
Vyzera to velmi pekne a urcite to bolo aj dobre. |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (7.5.2011, 21:55) | ||
Anka | ||
ODPOVEDAŤ |
marie p. (maja4455) ID 150160, mimibazar.sk/maja4455 (7.5.2011, 12:13) | |
Super to vyzerá | |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (7.5.2011, 12:33) | ||
ďakujem a tá chuť | ||
ODPOVEDAŤ |