. .. .. .. .. .. .
. .

ŽELÉ REZY - moja verzia - RECEPT 39777

Jana S. (JaniS.) ID 159902
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2010
Naposledy: 26.10.2018 19:00
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 49
NÁVODY 0

SLADKÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


ŽELÉ REZY - moja verzia


[ recept č. 39777 zo dňa  ]


ŽELÉ REZY - moja verzia


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 4 vajcia (ž + b), 200 g cukru krupica, 10 PL oleja, 10 PL vriacej vody, 200 g polohr. múky, 7 g pdp PLNKA: 1 tmavomodrá prášk. šľahačka Dr.Oetker + 150 ml mlieka, 500 g kyslej smotany Rajo, 1 ricotta, 1 vanilínový cukor (nemusí byť), 1 veľká konzerva broskyňového kompótu (820 ml) - šťavu nezahadzovať !!! , 1 želatínový stužovač Dr.Oetker + 1 dcl kompótovej šťavy ŽELÉ: zvyšok kompót. šťavy + voda = 1 liter tekutiny, 4 PL cukru kryštál al. krupica, 2 cukrárenské želé ŽLTÉ

POSTUP PRÍPRAVY

v obr. postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

suroviny v neodváženom stave (to mlieko ide len do šľahačky, nie do cesta!)
bielkový sneh s cukrom si vyšľaháme dotuha
tu je už vyšľahaná hustá lesklá masa
teraz po jednom zašľahávame žĺtky
takto vyzerá masa po všetkých žĺtkoch
ďalej zašľahávame olej po lyžiciach
rovnako ako aj vodu
ešte pridáme preosiatu múku
so 7 g kypriaceho prášku do pečiva
cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech
plech jemne obúchame dnom o stôl, aby sa cesto rovnomerne rozložilo, a dáme piecť pri 200 °C na 10-12 minút
upečený korpus je veľmi vysoký, no po asi trištvrte hodiny chladenia ( u mňa v chladnej špajzi) nám pekne "spadne", a tým vznikne priestor na plnku a želé
zatiaľ si zlejeme kompótovú šťavu cez sitko do menšej misky a samotné zavárané broskyne si nakrájame na malé kocky, ktoré dáme do väčšej misky
vo vyššej, užšej nádobe si vyšľaháme odvážené množstvo vychladeného mlieka a práškovú šľahačku (u mňa to je asi za 20 sek)
vmiešame kyslé smotany
a taktiež aj ricottu
celú zmes prešľaháme šľahačom
vo väčšej miske si vsypeme želatínový stužovač Dr.Oetker do 100 ml zliatej šťavy z kompótu a metličkou ručne šľaháme asi 40 sek
vznikne nám takáto hustá kaša
vtedy ihneď po častiach ručne zamiešavame smotanovú zmes
kto má rád sladšie, môže po ochutnaní pridať vanilínový cukor
všetko ešte dobre prešľaháme šľahačom
nakoniec primiešame nakrájané broskyne
celú zmes navrstvíme na už vychladnutý korpus
a stierkou zarovnáme na povrchu
koláč dáme do chladničky na 1 hodinu
po hodine nasypeme do 1 litra tekutiny (zvyšok kompótovej šťavy a doliata voda) kryštálový alebo krupicový cukor
vsypeme obe želé a dobre premiešame, privedieme do varu
keď voda začne vrieť ako na obrázku, tak ju ešte 3 minúty povaríme za občasného premiešania. Potom odstavíme zo sporáka a necháme do letna vychladnúť
následne ho opatrne a pomaly nalievame malou naberačkou na samotnú plnku (okolo koláča som popritláčala prehnuté pláty alobalu, lebo medzi koláčom a plechom bola medzera, tak aby mi želé nepretieklo pod koláč). Želé tuhne za pár sekúnd po dotyku s plnkou, no aj tak treba dať koláč ešte raz do chladničky na noc alebo na min. 6-8 hodín, aby sa "užral".
koláč skladujeme neustále v chladničke, vyberáme ho len krátko pred servírovaním
po 4 hodinách od načatia sú dve tretiny už fuč, to vraví za všetko. Dobrú chuť :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Blonďavé brownies | ŽELÉ REZY - moja verzia | Torta na výročie svadby >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (14.5.2011, 21:45)
(Y) (Y) (Y) koláčik vyzerá veeeeľmi fajnovo,robila som podobný,ale vyskúšam aj tento a ten postup je perfektný (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (15.5.2011, 18:04)
držím päste, nech sa podarí a ďakujem za milé slová, Gabi (K)
ODPOVEDAŤnahlásiť
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (11.5.2011, 23:27)
(Y) (Y) (Y)koláčik vyzerá výborne (clamp) (clamp) (clamp)Odkladám... :-)Super postup,všetko pekne dopodrobna rozpísané,ako pre mňa ,-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (upravené 12.5.2011, 0:09)
juj Silvi, som rada, že sa ti pozdáva, mala som ten pocit, že práve takýto rozpísaný, zdĺhavý postup bude odrádzať všetkých +o(
ODPOVEDAŤnahlásiť
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (12.5.2011, 17:47)
(Y) (Y)Ale kdeže Jani,takto pekne po lopate (smich)to je najlepšie (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.5.2011, 21:29)
takéto koláčiky aj u nás vedú (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), robím ho troška inak, ale vyskúšam aj tvoju verziu (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (8.5.2011, 22:47)
som zvedavá na výsledok ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (7.5.2011, 22:07)
Pekne nafotený postup, koláčik vyzerá mňamkovo
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (7.5.2011, 22:54)
Ivi a ty takéto dačo môžeš? *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (8.5.2011, 12:57)
áno, len musím byvrať bezlepkové varianty surovín a pravdupovediac ak má koláčik viac ako 250g múky nie je pre mňa vhodný, čím viac múky tým je to nič
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (8.5.2011, 14:31)
tak môj je teda na hranici ... a také že torty a zákusky ako zvládaš?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (7.5.2011, 13:18)
Vyzera to velmi pekne a urcite to bolo aj dobre. (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (7.5.2011, 21:55)
Anka (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
marie p. (maja4455) ID 150160, mimibazar.sk/maja4455 (7.5.2011, 12:13)
Super to vyzerá (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (7.5.2011, 12:33)
ďakujem a tá chuť |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu