Alena B. (Sue1) ID 28097 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Veľkonočné judáše
[ recept č. 39431 zo dňa 22.4.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
400 g polohrubej múky, 150 ml plnotučného mlieka, 150 g masla, 2-3 žĺtky, 70 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 35 g čerstvého droždia, štipku soli, nastrúhanú citrónovú kôru z 1/2 citróna, 1 žĺtok na potretie
POSTUP PRÍPRAVY
Z čerstvého Plus 7 dní, sú mňamkové, rovno urobte z dvoch dávok, dobre vám radím :))) Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie, pridáme 2 lyžičky práškového cukru, soľ a necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, vykysnutý kvások, soľ, zvyšný práškový cukor, vanilínový cukor a citrónovú kôru. Vypracujeme nelepivé cesto, ktoré posypeme múkou, prikryjeme a na teplom mieste necháme 40 minút odpočívať. Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku, nakrájame ho na rovnaké kúsky, ktoré formujeme do valčekov a nakoniec ich stočíme do špirál. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme 10 minút podkysnúť. Potom ich potrieme žĺtkom, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme dozlatista. Ešte teplé posypeme práškovým cukrom. |
 | hana h. (hankazk) ID 90615 (23.4.2011, 11:50) |
vyzerá to super...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (23.4.2011, 11:41) |
Alenka, krásne sa Ti vydarili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Alena B. (Sue1) ID 28097 (23.4.2011, 13:46) |
Ďakujem A ako výborne chutili, len sa tak po nich zaprášilo, ľutujem, že som nerobila dvojnásobné množstvo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |