
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Majka G. (mayqa) ID 137730 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Rýchly citrónový koláčik[ recept č. 39284 zo dňa 17.4.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY V originál recepte sú troška iné gramáže, ja som si ich prispôsobila, lebo sa mi cesta zdalo vela na zapekaciu misu.. Takže: Na CESTO resp. základ (je to v podstate mrvenička) - 230g polohrubej múky, asi pol šálky roztopeného masla (pridávať po troškách, možno budete potrebovať viac, možno menej), asi 180g práškového cukru. Na PLNKU: cca 200g cukru (ja som dala trstinový a troška menej, nech to nie je také sladké), štvrť šálky polohrubej múky, 1 ČL pr.do peč., 4 vajcia, pol šálky poctivo vytlačenej citrónovej šťavy :) A ideme na postup:) POSTUP PRÍPRAVY Recept som našla na americkom foodblogu a hneď som ho aj musela vyskúšať, keďže mám rada svieže nepresladené dezertíky.. Dopiekla som asi pred 20timi minútami, samozrejme že som ho hneď aj degustovala :)) a je taký vynikajúci, že sa oň musím s Vami podeliť :) Receptík je na klasickú zapekaciu misu typu jenské sklo - ja som robila v keramickej. Robila som ho prvýkrát, takže som postup nefotila, ale keďže má autorka receptu na blogu aj pár fotiek z postupu, tak ich pridávam, aby ste mali veselšie čítanie :)) keď ho budem piecť nabudúce, pridám svoje fotky :)) Pridávam poznámku po rannej degustácii: spodné cestíčko mi ostalo aj po odstáti tvrdé asi ako keksík, takže pre "slabšiochrupých" :))))) odpočrúčam vyliať citrónovú vrstvu na predpečený piškót alebo tenký korpus :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Zmiešame múku s cukrom a pridáme maslo (nemusí byť úplne roztopené, stačí mäkké aby sa Vám s ním ľahšie pracovalo) ![]() vytvoríme mrveničku a uplácame ju na dno vymastenej a jemne pomúčenej formy (ja som zabudla a aj tak to išlo v pohodke von). Dáme do rúry predhriatej na 200 stupňov, ja som mala na 180 a piekla som cca 10 minút (treba to sledovať), kým bol základ pekne do zlata upečený. Medzitým si urobíme plnku ![]() vajíčka si jemne rukou prešľaháme nech sa spoja a vlejeme ich do cukru, múky s pr.do peč. a citrónovej šťavy. Nalejeme na predpečený korpus kludne aj horúci a šupneme naspäť do rúry. Teraz som znížila teplotu na 160stupňov a nechala cca 2O minút dopiecť. ![]() Vytiahneme z rúry, necháme vychladiť, poprášime práškovým cukrom a dáme schladiť do chladničky.. Mňam!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Viera Š. (lentilka1305) ID 36041 (26.10.2011, 20:56) |
Môžem sa spýtať aká veľká je tá zapekacia misa, v ktorej ho robievate? Ďakujem! | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Daniela P. (matusova danka) ID 69554 (21.4.2011, 9:47) |
vcera som ho upiekla, no nepodaril sa. ten "keksik" na spodku je dost tvrdy a kolac sa od neho odlepuje. takze mam osobitne citronovu piskotu (ale dost nizku) a chrumkavy keksik, ktory vsak zvlastne chuti. zdalo sa mi, ze tam ide velmi vela muky (230g). nepomylili ste sa? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Majka G. (mayqa) ID 137730 (21.4.2011, 18:43) |
v originál recepte je ešte viacej múky, preto som dávala menej.. tiež som do receptu neskôr dopisovala, že aj mne ten spodok vyšiel akosi tvrdo a že odporúčam naliať citrónovú vrstvu na iný základ.. neviem kde sa stala chyba - no mne ten spodok velmi chutil (ako maslový keksík) a citrónová vrstva sa mi teda vôbec neodlepovala ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (18.4.2011, 9:49) |
Maji, kolacik vyzera velmi chutne ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Majka G. (mayqa) ID 137730 (18.4.2011, 18:26) |
Saška, je vynikajúci, určite vyskúšajte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (18.4.2011, 19:05) | |
Maji, ja nie som velmi skusena pekarka ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Majka G. (mayqa) ID 137730 (18.4.2011, 21:23) | ||
ano ano, niečo ako crumble.. až na to že ja som pravdepodobne spravila chybu keď som to poctivo silno naťapkala na pekáč ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Maria M. (misqs17) ID 166394 (17.4.2011, 21:30) |
aj vyzera osviezujuco..mnam..urcite vyskusam ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Majka G. (mayqa) ID 137730 (18.4.2011, 18:27) |
stojí za to ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |