Eva A. (Eviana) ID 114156 |
|
Oblasť: Dunajská Streda |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 25.9.2009 |
Naposledy: 1.4.2018 9:30 |
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)
Gnocchi so skvelou omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany
[ recept č. 38543 zo dňa 23.3.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200 g šampiňónov, 100 g dubákov, maslo, cibuľa veľkosti slepačieho vajca, 2-3 strúčiky cesnaku, 4 plátky prosciutta (alebo podobnej šunky), smotana na šľahanie, parmezán, čerstvé mleté korenie, soľ, solčanka, mlieko a múka na zahustenie (ak chcete robiť viac omáčky - ako bol dnes môj prípad, varila som totiž mojim chlapom na zajtra obed a poznám svoje mláďatko, keď zacíti vôňu šíriacu sa z kuchyne tak si musí hneď naložiť na ochutnávku a nakoľko ide o chlapa vo vývine, tak to býva riadna megaporcia :o) - inak by som použila len smotanu na šľahanie)
POSTUP PRÍPRAVY
Gnocchi som tentokrát priznám sa nerobila, nebol čas, tak som si ich kúpila hotové v Lidli - bola som zvedavá aké sú tie od nich - a sú naozaj dobré. Pracovný postup v obrázkoch...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
...pripravené suroviny
... na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak speníme na masle do sklovita
...pridáme na tenké plátky nakrájané šampiňóny
....pridáme nakrájané dubáky (mala som zamrazené už predkrájané)
...spolu podusíme pod pokrievkou cca 10 minút
...okoreníme čerstvo namletým korením (používam zmes čierneho, bieleho, zeleného a červeného korenia)
...dochutíme soľou a solčankou (opatrne pretože prosciutto je dosť slané a parmezán má výraznú chuť)
...prosciutto nakrájame na pásiky (cca 1 cm hrubé) a vysypeme do panvice
...pridáme halúzku rozmarínu a spolu podusíme cca 10 minút
...ak varíme na priamu konzumáciu, tak v tejto chvíli do zmesi vylejeme smotanu na šľahanie a necháme prevrieť a máme hotovo. Ale ja som - ako som už vyššie písala - varila zajtrajší obed, tak som si v cca 2 dl mlieka rozmiešala 1 PL múky
...zalejeme zmes na panvici a miešame kým nezačne hustnúť. Ak sa Vám zdá prihustá, pokojne prilejte ešte 1 dl mlieka
...na jemnom strúhadle si nastrúhame parmezán - cca 2 PL - a pridáme do zmesi
...na záver všetko zjemníme smotanou na šľahanie
...naložíme gnocchi (toto sú tie z Lidla)
...zalejeme omáčkou
...načančáme osmaženými plátkami prosciutta, hoblinkami parmezánu, halúzkou rozmarínu a môžeme degustovať...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| Janka P. (Joanne) ID 6922 (2.2.2013, 8:11) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (4.2.2013, 18:03) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Scarlett H. (Tika.) ID 32913, mimibazar.sk/1411tika (9.8.2011, 9:54) |
všetky suroviny pripravené idem na to vďaka za rýchly receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (27.3.2011, 14:47) |
Samé dobré surovinky. Keď nemám čas , tak robievam gnocchi s tvarohom a slaninkou. Večera naslano za pár minút. Tvoj receptík určite vyskúšam. |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (30.3.2011, 17:22) |
Bola som inšpirovaná talianskou reštauráciou a talianska kuchyňa veru má samé dobré surovinky... bolo to fajn. Isto aj Tvoje gnocchi s tvarohom a slaninkou sú výborne, robievame si takto špagety alebo halušky, niekedy skúsim aj podľa Teba gnocchi |
ODPOVEDAŤ |
| sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (26.3.2011, 21:37) |
Mňáááám,vyzerá to výborne Gnocchi veľmi nemusím,ale viem si to predstaviť aj s inými cestovinkami |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (27.3.2011, 13:16) |
Jasnačka, že možno aplikovať aj na iné cestoviny... veď aj u nás, keď sa "zožrali" (doslova) gnocchi, tak nastúpili špagety |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2011, 22:01) |
Evka, ďalšia dobrotka!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.3.2011, 20:03) |
Darinôčka...ďakujem bola to riadna dobrotka a vďaka kúpeným gnocchi aj relatívne rýchla na prípravu ... a vieš, hríbiky ja môžem vždy v hocakej forme, takže mňam |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (24.3.2011, 21:55) |
mňam |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.3.2011, 20:02) |
veru mňam |
ODPOVEDAŤ |
| Slavka H. (Archaa) ID 84161 (24.3.2011, 15:44) |
jahaaaaj Evulik, aj ja chceeeem |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.3.2011, 20:01) |
Slávuška... všetko "sa" zožralo na obed, ani mne sa už neušlo, ešte že som si predvídavo miniporciu zobrala do práce, aspoň ochutnávku som mala |
ODPOVEDAŤ |
| Marika S. (finka) ID 64179 (24.3.2011, 11:42) |
Mňam, všetky ingrediencie milujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.3.2011, 20:00) |
mňam, ja tiež |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.3.2011, 11:30) |
vyzerá to fantastikuš fantasticko fantasticky mňaaaaaaaaam |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.3.2011, 20:00) |
Ivetka... vďaka za superlatív plný komentár |
ODPOVEDAŤ |
| Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (24.3.2011, 8:55) |
vyzerá to úúúúúúúúžasne |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.3.2011, 19:59) |
Ďakujem... aj bolo |
ODPOVEDAŤ |
| Jana S. (JaniS.) ID 159902 (23.3.2011, 23:47) |
podľa popisu by to mohla byť zaujímavá lahôdka |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.3.2011, 19:59) |
bolo to nielen zaujímavé, ale aj veľmi chutné |
ODPOVEDAŤ |