. .. .. .. .. .. .
. .

Kurací segedínsky guláš - RECEPT 38535

Lucia H. (Loulou) ID 9887
mimibazar.sk/loulou
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2007
Naposledy: 30.4.2022 22:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 33
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 0

KURACIE MÄSO A HYDINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Kurací segedínsky guláš


[ recept č. 38535 zo dňa  ]


Kurací segedínsky guláš


POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 2 osoby: 2 ks kuracích pŕs, cca 400 g kyslej kapusty, 1 stredná cibuľa, asi tri strúčiky cesnaku, 200-250 ml kyslej smotany, 1-1,5 dl nízkotučného mlieka, 2 PL hladkej múky, olej, bobkový list, mletá/drvená rasca, čierne korenie, mletá červená paprika (sladká), sušený cesnak, vegeta, soľ, 2-3 PL cukru, sójová omáčka.

POSTUP PRÍPRAVY

Zdravšia verzia klasiky:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Cibuľu si do sklovita opražíme na oleji.


Základné koreniny na ochutenie mäska.


Mäsko si nakrájame na asi centimetrové kúsky a opečieme na cibuli až kým nebude biele (túto foto som nedávala, to zvládne každá). Potom okoreníme, mierne osolíme a ovegetíme, prídame rascu a premiešame. Hrniec odstavíme z priameho ohňa a pridáme asi 2 ČL mletej červenej papriky, premiešame a zalejeme teplou vodou (prípadne zeleninovým vývarom z kocky, v tom prípade už potom opatrne so soľou a vegetou) asi 2 cm nad úroveň mäsa. Vrátime na sporák a pod pokrievkou dusíme asi 15-20 minút na miernom ohni.


Po asi 20 minútach pridáme kyslú kapustu (ja ju ešte pred vložením do hrnca premyjem na sitku tečucou vodou, aby nebola príliš kyslá a následne nakrájam na menšie kúsky) a tri kusy bobkového listu. Ak treba, môžme doliať trocha vody alebo vývaru (opäť takých 2 cm nad úroveň kapusty s mäsom). Varíme daľších asi 15 minút.


Nakoniec do toho všetkého prilejeme kyslú smotanu rozmiešanú s mliekom (malá rada - túto smotanovú zmes si ešte pred vliatím do hrnca rozzrieďte troškou horúcej šťavy z hrnca, predídete tak prípadnému zrazeniu smotany v jedle). Zamiešame. V malej miske si poriadne rozmiešame 2 PL hladkej múky s asi 0,5 dl vlažnej vody a tiež šup do hrnca. Premiešame, necháme prevrieť. Na záver ešte guláš dochutíme pretlačeným cesnakom, ak treba vegetou, asi 2 PL cukru a troškou sójovej omáčky. Podávame s knedľou alebo, ako to máme radi my, s čerstvým čiernym chlebíkom.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Svieži pudingový zákusok | Kurací segedínsky guláš | Kura na soli - super chrumkavé >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Beky B. (mackene) ID 213403 (29.10.2011, 20:01)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2011, 22:00)
Tiež varím len z kuracích pŕs, niekedy dám spolu s cibuľou smažiť aj kúsok slaninky, pre vôňu a kapustu dávam dusiť zarovno s mäsom, lebo to kuracie je veľmi rýchlo uvarené. (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (25.3.2011, 9:35)
Akékoľvek obmeny a zlepšováky sú vítané (Y).
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (25.3.2011, 9:35)
Akékoľvek obmeny a zlepšováky sú vítané (Y).
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (23.3.2011, 16:33)
segedín aj kuriatko môžem, musí to byť ale dobrota (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (23.3.2011, 17:24)
Ja uz iny ani nevarim (Y) (Y).
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu