. .. .. .. .. .. .
. .

" ČÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA II. od Aničky :) " - RECEPT 3834

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 310 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


" ČÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA II. od Aničky :) "


[ recept č. 3834 zo dňa  ]




POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsíčka cca 600g proste tak akurát, aby ste to popapali, 1 zelená paprika (väčšia), 3 póry (veľké), 2 lyžice majzeny, 4 lyžice oleja (olivového), 250 ml mäsového vývaru, mleté čierne korenie, soľ, ryža
na marinádu potrebujeme: 3 lyžice dezertného vína, jeden väčší pomaranč, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica medu, trochu mletého ďumbieru (zázvor :), pol cajovej lyzicky kari korenia


POSTUP PRÍPRAVY

Ako vždy, najskôr si pripravíme všetky potrebné suroviny. Vkľude dajte z prísad aj viacej než je písané, nič sa tým nepokazí - treba podľa chuti. Najlepšie je, keď si marinádu pripravíme deň predtým ako sme sa rozhodli túto mňamku papať :) Začíname :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Kuracie mäsko umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké malé rezančeky alebo kocky. Osolíme ho a okoreníme.
Vyberieme si vhodnú nádobu na marinádu, kde budeme "luhovať" mäsko :) Ako som spomínala najlepšie je marinádu urobiť už deň predtým, aby v nej mohlo mäsko oddychovať a užívať si kľudu a pohody :) Ako vieme, čím dlhšie tým lepšie :) Ja som si to pripravila včera večer a robila dnes na obed.
Pokračujem.....:) Keď už máme vybratú nádobku, ktorá spĺňa naše najvyššie kritéria, vytlačíme do nej celý veľký pomaranč a nastrúhame celú pomarančovú kôru.
Pridáme mletý ďumbier (zázvor- ja si to stále neviem zapamätať, že je to to isté :)
Ďalej prilejeme sójovú omáčku............
víno, med a kari korenie.....ničoho sa nebojte, vkľude dajte aj z každého viacej, je to na Vás :) vsetko poriadne premiešame......
Do marinády vložíme mäsko , vložíme zakryté do chladničky a necháme pôsobiť minimálne 20 minút, najlepšie ten jeden deň :)
Na druhý deň mäsko vyberieme z marinády (tá trocha marinády čo ostala v nádobke, nevylievajte ju) a opečieme ho na horúcom oleji aby bolo mäkkučké.
Pór nakrájame na tenké kolieska, chvíľku podusíme na oleji. Nakrájame tam aj tie zelené listy z póru, nie len bielu časť ;)
Papriku nakrájame na tenké pásiky a pridáme do panvice k póru...
premiešame a podusíme
potom podlejeme vývarom a ešte nejaký čas podusíme (5 minút prípadne trošku viac, aby to bolo tak akurát, veď to uvidíte:)
necháme prevrieť a zahustíme majzenou, ktorú sme si rozmiešali v troche studenej vody
primiešame mäsko, dolejeme ten zvyšok marinády, čo nám ostala, zamiešame a necháme ešte chviľku na ohni. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.
Takto nejako to vyzerá hotové, treba ochutnať, obrazok moc nenapovie :) Podávame s ryžou :) Dobru chuť :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Plnena zemiakova placka | " ČÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA II. od Aničky :) " | Fašírky s ovsennými vločkami - bez vyprážania-na plechu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva A. (Yarrae) ID 34014 (19.2.2008, 13:11)
Krasne to vyzera :-)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (sisinocka) ID 310, mimibazar.sk/sisinocka (upravené 4.2.2008, 9:50)
Ako som sľúbila, po dlhšom čase ďalší receptík (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu