končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
KURACIE MÄSO A HYDINA |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)" ČÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA II. od Aničky :) "[ recept č. 3834 zo dňa 3.2.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsíčka cca 600g proste tak akurát, aby ste to popapali, 1 zelená paprika (väčšia), 3 póry (veľké), 2 lyžice majzeny, 4 lyžice oleja (olivového), 250 ml mäsového vývaru, mleté čierne korenie, soľ, ryža na marinádu potrebujeme: 3 lyžice dezertného vína, jeden väčší pomaranč, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica medu, trochu mletého ďumbieru (zázvor :), pol cajovej lyzicky kari korenia POSTUP PRÍPRAVY Ako vždy, najskôr si pripravíme všetky potrebné suroviny. Vkľude dajte z prísad aj viacej než je písané, nič sa tým nepokazí - treba podľa chuti. Najlepšie je, keď si marinádu pripravíme deň predtým ako sme sa rozhodli túto mňamku papať :) Začíname :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Kuracie mäsko umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké malé rezančeky alebo kocky. Osolíme ho a okoreníme. Vyberieme si vhodnú nádobu na marinádu, kde budeme "luhovať" mäsko :) Ako som spomínala najlepšie je marinádu urobiť už deň predtým, aby v nej mohlo mäsko oddychovať a užívať si kľudu a pohody :) Ako vieme, čím dlhšie tým lepšie :) Ja som si to pripravila včera večer a robila dnes na obed. Pokračujem.....:) Keď už máme vybratú nádobku, ktorá spĺňa naše najvyššie kritéria, vytlačíme do nej celý veľký pomaranč a nastrúhame celú pomarančovú kôru. Pridáme mletý ďumbier (zázvor- ja si to stále neviem zapamätať, že je to to isté :) Ďalej prilejeme sójovú omáčku............ víno, med a kari korenie.....ničoho sa nebojte, vkľude dajte aj z každého viacej, je to na Vás :) vsetko poriadne premiešame...... Do marinády vložíme mäsko , vložíme zakryté do chladničky a necháme pôsobiť minimálne 20 minút, najlepšie ten jeden deň :) Na druhý deň mäsko vyberieme z marinády (tá trocha marinády čo ostala v nádobke, nevylievajte ju) a opečieme ho na horúcom oleji aby bolo mäkkučké. Pór nakrájame na tenké kolieska, chvíľku podusíme na oleji. Nakrájame tam aj tie zelené listy z póru, nie len bielu časť ;) Papriku nakrájame na tenké pásiky a pridáme do panvice k póru... premiešame a podusíme potom podlejeme vývarom a ešte nejaký čas podusíme (5 minút prípadne trošku viac, aby to bolo tak akurát, veď to uvidíte:) necháme prevrieť a zahustíme majzenou, ktorú sme si rozmiešali v troche studenej vody primiešame mäsko, dolejeme ten zvyšok marinády, čo nám ostala, zamiešame a necháme ešte chviľku na ohni. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Takto nejako to vyzerá hotové, treba ochutnať, obrazok moc nenapovie :) Podávame s ryžou :) Dobru chuť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Eva A. (Yarrae) ID 34014 (19.2.2008, 13:11) | |
Krasne to vyzera | |
ODPOVEDAŤ |
Anna M. (sisinocka) ID 310, mimibazar.sk/sisinocka (upravené 4.2.2008, 9:50) | |
Ako som sľúbila, po dlhšom čase ďalší receptík | |
ODPOVEDAŤ |