Timea L. (01timea) ID 191914 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
narodeninová...
[ recept č. 38266 zo dňa 14.3.2011 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
čokoládové cesto a vanilkový krém
POSTUP PRÍPRAVY
***
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
ešte marcipánovú zicherku...... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Timea L. (01timea) ID 191914 (14.3.2011, 20:22) |
presne podľa želania....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (14.3.2011, 19:40) |
fúúú štýlová  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Timea L. (01timea) ID 191914 (14.3.2011, 12:16) |
poprosila by som o radu... ...tuto poťahovaciu hmotu z cukríkov som už robila viac krát a nikdy sa mi to nestalo... no teraz mi na druhý den začala ta hmota tiecť... trocha to je na tom druhom obrázku aj vidno... len neviem prečo... žeby od čiernej gélovky???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (15.3.2011, 12:56) |
Nemyslím, že to bude gelovkou - iba že by jej tam bolo strááášne veľa ja robievam tiež len z MMF a nie vždy je rovnaký, záleží od značky cukríkov a myslím si, že aj od značky cukru - niekedy je ako guma, niekedy taký suchší... nuž vždy je to viac menej lotéria... a možno bol problém v tom, čo bolo pod poťahovkou alebo vo vlhkosti prostredia - mne sa niekedy v chladničke trochu orosí a inokedy nie... A mala si čerstvú hmotu, alebo ju nechávaš trochu "odležať"? Lebo to tiež baby robia rôzne... Ja si ju robím vždy skôr - najmenej 24 hodín vopred, ale kľudne aj týždeň, ale niektoré si chvália zas keď s ňou hneď poťahujú. Tak som ti asi nepomohla, čo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Timea L. (01timea) ID 191914 (15.3.2011, 21:11) |
..a aký máš recept na tú poťahovaciu hmotu??? Ja tento : http://varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-fondan-na-potahovanie-tortfalosn/8131-recept.html a cukor používam vždy ten istý, považský... asi to bolo preto, že som dala viac krému pod marcipán lebo som mala trocha krivšie to posledné cesto.... Hmotu som mala čerstvú... hneď ako si ju zarobím, poťahujem.... Ty keď ju nechávaš v chladničke potom sa s ňou dobre poťahuje???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (16.3.2011, 14:00) |
No aj ja robím približne takýto, ale praxou som zistila, že je lepšie menej cukru a nepodsypávam, ale radšej si riadne namastím ruky Cerou (aj niekoľkokrát) a tak miesim. Môže byť, že to bolo tým krémom, ja dávam ozaj len tenkú vrstvu a nechám dobre zachladiť. A neskladuje sa v chladničke! Ja ju mám v "špajze" kde je trochu chladnejšie ako izbová teplota. Ak je moc tuhý, tak len trošičku ohrejem v mikrovlnke a je "ako nová".  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |