. .. .. .. .. .. .
. .

Talianska CROSTATA DI MARMELLATA - RECEPT 38209

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 134219 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Talianska CROSTATA DI MARMELLATA


[ recept č. 38209 zo dňa  ]


Talianska CROSTATA DI MARMELLATA


POTREBNÉ PRÍSADY

300 g hladka muka, 180g maslo, 150g krystalovy cukor, nastruhana citronova kora z jedneho citrona, stipka soli, 1 vajce a 2 zltka, dzem

POSTUP PRÍPRAVY

Crostata je jeden z najoblubenejsich a najrozsirenejsich „kolacov“ v Taliansku, ktory moze byt aj sucastou ranajok…kto bol v Taliansku, ak mal typicke talianske ranajky, vie, ze je to hlavne cappuccino a nieco sladke…cornetto (croissant), crostata, zakusok….
Crostata sa robi na vsetky mozne sposoby…Najrozsirenejsia je ale crostata plnena s pomarancovou marmeladou alebo dzemom, predovsetkym marhulovym….dalsie varianty su napriklad crostata s Nutelou, ricottou alebo s vanilkovym kremom a s naukladanym platkami ovocia navrchu, atd..
Este jedna vec: crostata vraj dostala meno podla toho, ze je chrumkava ako ´crosta di pane´, teda ´korka chleba´..
Ja vacsinou robim velmi rychlu crostatu s dzemom, a tu je recept s obrazkovym postupom:


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Na pracovnej doske si pripravime potrebne suroviny na cesto…(do muky som uz skor pridala nastruhanu citronovu koru)…na zltka dame stipku soli a vysypeme cukor…najskor zmiesame lyzicou zltky a cukor…potom postupne rukami primiesavame muku a maslo…Malo by sa pracovat velmi rychlo, aby sa maslo velmi teplom ruk neroztopilo…ked je uz mozne utvorit z cesta gulu, tak uz viac cesto zbytocne nemiesime…(pozn...vo vacsine receptov prasok do peciva sa nepridava, v niektorych je pridana 1CL, potom je cesto trochu makksie... ja som ho nedala)..
Gulu zabalime do potravinovej folie a odlozime na 30 minut az hodinku do chladnicky...
Odstate cesto rozdelime na dve casti...1/3 pouzijeme na okraj a zdobenie...zbytok vyvalkame na hrubku asi ½ cm...Podla dna nasej formy potom vyrezeme kruh (alebo stvorec ci obdlznik ,-) )...a prenesieme na vymastenu a mukou vysypanu formu...
Cast zvysneho cesta pouzijeme na ‘vyvalkanie’ okraja ako na fotke...
Prenesieme ho do nasej formy a pritlacime lyzicou, ktorou zaroven okraj ‘zdobime’...mozme pouzit aj vidlicku, alebo hrot noza...tak nam vznikne ina ‘dekoracia’ :-)
Cesto popichame vidlickou a na vrch nakopime a rovnomerne rozotrieme dzem...kvantita podla gusta...
Na zaver vyvalkame zbytok cesta...a vyrezeme pasy...
...tie potom poukladame rovnomerne na vrch..Mozme vytvorit aj ruzicky a listy...fantazii sa medze nekladu.. a crostatu supneme na 40 minut do rury..teplota 180C ....:-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vyborny salat WALDORF | Talianska CROSTATA DI MARMELLATA | dve tortičky na dnešnu oslavu >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Mária V. (Majush31) ID 200049 (6.6.2011, 18:07)
Zdravím Heny, koláčik robievam,ale zapatrošila som papierik s pomermi *-) (pst) už som aj vyskúšala (C) crostata je vynikajúca (Y) pridávam receptík k obľúbeným! vďaka (clamp) (clamp) (clamp) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
anka m. (ANKA M.) ID 132725 (17.4.2011, 10:10)
to sú moje pravé ranajky káva a kúsok koláčika, tento vyzerá chutne (clamp) (velikonoce14) (velikonoce5) (velikonoce14)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (14.3.2011, 19:29)
vyzerá (zajic) vyskúšame (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (14.3.2011, 9:23)
krasny kolacik (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Henrieta L. (heny3003) ID 134219 (17.3.2011, 21:45)
dakujem :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (14.3.2011, 2:05)
(Y) (Y) (Y) (Y)určite vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp)Veru,keď som bola v Taliansku,pokukovala som tam po tých koláčikoch... ,-) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.3.2011, 21:00)
zaujímavý koláčik (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (13.3.2011, 18:18)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (13.3.2011, 17:53)
Henka, ďakujem veľmi pekne. Ricottu u nás dostať dosť zriedkavo, ale snáď budem mať šťastie a vyskúšam tvoj recept (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Henrieta L. (heny3003) ID 134219 (14.3.2011, 9:46)
podla mna jemny tvaroh stoji za vyskusanie...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (16.3.2011, 8:27)
Henka, ďakujem. Viem, že sa dá nahradiť tvarohom len ricotta má trochu inú chuť. Maj sa pekne (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (13.3.2011, 11:15)
Mňam (Y) (Y) (Y). Henka, uvítala by som aj plnku s ricottou, prípadne vanilkovým krémom. Teda, ak máš čas a chce sa Ti ,-) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Henrieta L. (heny3003) ID 134219 (13.3.2011, 15:58)
Ahoj Jarka, foto nemam, ale tu je recept na plnku z ricotty...vsetko ostava nezmenene, len namiesto dzemu dame plnku....na tu potrebujeme: 400g ricotta, 100g cukor, 1PL hl.muka, 2 vajcia, Podla toho co kto ma rad mozme (ale nemusime) pridat: nastruhanu koru z 1/2 pomaranca alebo citrona, hrozienka, drobne kusky horkej cokolady (alebo nastruhanej), skoricu...Postup:
Ricottu vymiesame(aj vidlickou) na krem, pomaly primiesame cukor, muku, (dame pozor aby sa neutvorili hrudky)...potom pridame nastruhanu koru, vymiesane zltka, hrozienka....a nakoniec sneh zo zvysnych dvoch bielkov...a na uplny koniec pomalicky primiesame cokoladu, ...vsetko nakopime na cesto vo forme...a pokracujeme so zdobenim a pecenim.... :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu