
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
vlasta b. (31vlasta) ID 29816 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Torta na narodky, svadbu, krstiny[ recept č. 3811 zo dňa 2.2.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY na 1 korpus - 6 vajíčok, 300 g krašt. cukru, 100 g orechov, 200 g polohrubej múky, lyžicu kakaa, 1 prášok do pečiva na karamelovú plnku - 4 lyžice kryštál.cukru, 0,2 dcl vody, 1 vanilka, 1 hera, 100 g pr. cukru na čokoládovú plnku - 10 lyžíc kryšt. cukru, 6 lyžíc vody, 50 g čokolády, 2 lyžice kakaa, 1 hera, 100 g pr. cukru na polevu - 100 g čokolády, polovička cery na zdobenie - 3 bielky, 300 g prášk. cukru okrem toho - kvetinky, džem a ozdoby podľa fantázie POSTUP PRÍPRAVY je v obrázkovom postupe, nech vás to neodradí, nie je to až také strašné ako to vyzerá :-)) ja som to robila zo 4 korpusov a obidve plnky z dvojitej dávky, možno to niekoho inšpiruje, na zdobenie používam sneh, ktorý dávam do obyčajného vrecka od mlieka, z ktorého odstrihnem menší rožok a vsuniem špricu a až potom naplním snehom OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() vajíčka šlaham celé s cukrom, ![]() ked sú takto vyšľahané, pridám asi 3 lyžice vody a ešte došľahám, potom pridám múku s orechami, kakaom a práškom do pečiva, varechou dobre rozmiešam ![]() plech ešte pred šľahaním vymažem cerou ![]() potom ho vysypem hrubou múkou a nalejem cesto, uhladím a dám piecť asi na 20 minút do trúby, 225 stupňov elektrická a plynová neviem, musíte si odskúšať ![]() tu je upečené, poznáme to, ked sa odliepa od stien plechu alebo ak zľahka pritlacíme na stred, neostanú stopy po prstoch, cesto jednoducho vytrasieme za horúca z plechu, ked plech trocha prechladne, natrieme ho znova cerou, nie je potrebné umývať, takisto nádobu po šľahaní, nie je potrebné znova umývať, jednoducho do nej znova rozklepať vajíčko a šľahať dalšie cesto ![]() kým chladnú cestá, pripravím si plnku a to hned z dvoch dávok... cukor dám do misky, pridám vodu a prevarím za stáleho miešania metlickou, do vriaceho pridám čokoládu, necháme roztopiť na peci, stále miešame, necháme zovrieť a odstavíme, pridáme kakao, miešame, kým sa celé kakao nevstreba a necháme vychladnúť za občasného miešania, mne sa plnka raz podarí hustá, inokedy riedka ale ani jedno nevadí ![]() na karamelovú plnku si dám do kastrolika cukor, pripravím si vodu, vanilku a zlatý klas ![]() cukor necháme skaramelizovať, zalejeme vodou ale necháme si toľko, aby bolo dosť na rozmiešanie zlatého klasu..asi 1 dcl, po rozvarení karamelu, pridáme ešte vanilku necháme rozpustiť, pridáme zlatý klas rozmiešaný vo vode a uvaríme krém, vychladíme v studenej vode a miešame, aby sa neurobila kôrka, doporučujem nechutnať alebo urobiť krému viac, chutí aj jedna aj druhá plna vynikajúco ![]() vyšľaháme 2 hery s 200 g prašk. cukru do peny, ona krásne zbelie ako maslo, pridáme 2 lyžíce rumu, ešte troška šľaháme a po troche zašľaháme uvarený krém, takto si pripravíme obidve plnky a ak sú cestá vychladnuté, pustíme sa do plnenia torty ![]() pripravíme si korpusy, ja vrch zúbkovým nožíkom skrajem, opatrne, iba vrchnú časť, boky zrežem iba toľko, aby nebola na nich múka z plechu, na obrázku je jeden korpus upravený a druhý nie, to preto, ak by som nepísala zrozumiteľne :-)) ![]() korpus si dám na pripravenú tácku a podložím dookola papierom, najlepšie kancelárskym, lebo je hrubší a neprepustí mastnotu z korpusu alebo pri plnení torty, takto môžem plniť tortu priamo na tacke a nemusím hotovú prenášat ![]() korpus natriem džemom, pridám plnku, podľa chuti viac alebo menej, rozotrieme a prikryjeme druhým korpusom, ja som začínala čokoládovou plnkou, potom karamelovou, zase čokoládovou, troška som z kazdej nechala, každý korpus som natrela džemom, ak nechcete, nemusíte, alebo môžete natrieť iba jeden korpus, poslený som nenatrela džemom ale iba tenko kremom ![]() tu je druhý korpus s karamelovou plnkou ![]() tak a naplnené korpusy natrieme plnkou aj dookola ![]() v kastroliku nad parou si roztopíme čokoládku s cerou, ja ju nechám roztopiť, potom nechám stuhnúť, zase roztopiť, potom troška nech vychladne a nanášam pierkami na tortu v 2 vrstvách ![]() po uschnutí čokolady, obsypem boky orechami, môžeme aj kokosom alebo strúhanou čokoladou, prípadne podľa fantázie boky upravit, ak by nám čokoláda stiekla po bokoch a nechceli by sme ju tak mať, stačí po stvrdnutí nožom odstrániť, no môžeme čokoládu aj schválne nechať pozlievažť po bokoch či už po kréme alebo aj po obsypaní ![]() odstránime opatrne papiere, aby sa nám nevysypali orechy na spodný papier a môžeme zdobiť ![]() sneh na zdobenie - bielky si vyšľaháme do husta a pridáme práškový cukor, zašľaháme a dalej šľaháme nad parou, dáme pozor, aby sa nedotýkalo vriacej vody a šľaháme dalej ![]() takto je sneh vyšľahaný správne, nesmie byť horúci, iba teplý, naplníme do zdobiaceho sáčku a zdobíme aj teplým tortu, hned do teplého vkladáme ozdoby ![]() hotovo... tie rohy boli rovno, neviem, prečo na fokách vyzerajú krivo :-)))) ![]() zo zvyšného snehu si cez špricku urobím na papier ozobky, iba jednoduché a použijem na dalšiu tortu a to hlavne tam, kam by sa so špricou bolo ťažie dostať, dúfam, že som týmto postupom aspon niekoho potešila, nie je to taká nádherná ako tu ostatné ale aspoň som pripojila popis, nie je to moja prvá torta, za 25 rokov mi ich prešlo cez ruky dosť veľké množstvo ale kvôli množstvu objednávok som ukončila pečenie, lebo nebolo koho odmietnuť :-))) a aj toho času je akosi málo OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (6.1.2014, 17:21) |
Tak takáto krásna torta sa mi ešte nikdy nepodarila ![]() ![]() Chcem sa opýtať, pri poleve máte napísané 100 g čokolády, polovička cery. Pod polovičkou cery mám myslieť 125 g? Alebo ste mysleli polovičku z váhy čokolády, t.j. 50 g? ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana K. (aliass) ID 38748, mimibazar.sk/aliass (6.1.2014, 16:04) |
Výborný korpus ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (4.11.2008, 16:34) |
![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (21.11.2008, 16:21) |
dakujem ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | NINA R. (nina003) ID 366 (21.4.2008, 21:23) |
krásna ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarina T. (katarinat) ID 32163, mimibazar.sk/katarinat (3.3.2008, 16:13) |
Prosim Vas chcela by som piect tuto super vyzerajucu tortu ale vo forme s priemerom 26 cm, tak mam otazku ci to nebudu dva korpusy zo 6 vajicok velmi vysoke ci by nestacili korpusy z polovicnej davky??? | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (28.4.2008, 20:51) |
mozno si to uz vyskusala, ale na takyto priemer staci korpus zo 4 vajicok a malo by sa dat 1x prekrojit, niekedy, podla velkosti vajicok aj na 2x ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Elena V. (babka1) ID 3246 (14.2.2008, 19:49) |
skusim ju tak urobiť a pošlem vam ako sa podarila dakujem ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (28.4.2008, 20:49) |
tak ako? podarila sa? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Janka Š. (suiluj) ID 28372, mimibazar.sk/suiluj (14.2.2008, 13:32) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aj ked som túto rubriku na mmb objavila až dnes. ![]() ![]() ![]() Na budúci týždeň ma môj syn ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (28.4.2008, 20:48) |
Janka, dlho som tu nebola, dufam, ze möj navod pomohol a torta sa podarila ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (upravené 3.2.2008, 12:47) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Sylvia K. (sylvia225) ID 13427, mimibazar.sk/sylvia225 (2.2.2008, 21:37) |
Si šikovná ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (2.2.2008, 21:56) |
dakujem, pred chvíľou volala kolegyňa, ktorej som to robila, že neostal ani kúsoček a to chcel priniesť na ochutnávku aj mne ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka R. (aero-orion) ID 23120 (2.2.2008, 21:36) |
Vlastička postup je paráda, torta na jednotku s *.Len prosím kolko múky??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (2.2.2008, 21:54) |
už som písala, pozri si...normálne 300 gramov ale ked robím orechovú, tak dávam 100 g orechov, 200 g múky a 1-2 lyžky kakaa ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (2.2.2008, 21:32) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (2.2.2008, 21:52) |
to neviem, môže byť horúca rúra, alebo vodová piškota, mne takáto stále padala, aký máš na piškotu recept? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (2.2.2008, 21:56) | |
![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zdenka R. (aero-orion) ID 23120 (2.2.2008, 21:37) |
Také tu mouku hledám ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (2.2.2008, 21:49) | |
dakujem, už som to opravila, ospravedlnujem sa ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabriela J. (gabi2) ID 19386 (2.2.2008, 21:12) |
Perfektný opis postupu ďakujem že si nenechávate takéto úžasné veci iba pre seba ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Janka M. (mareko) ID 9723 (2.2.2008, 20:52) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (2.2.2008, 21:04) |
ale nie ste negramotné, len nie každý má odvahu sa do toho pustiť...krásne smajlíky, vdaka ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana M. (suzi.m) ID 6028, mimibazar.sk/suzim (2.2.2008, 20:00) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (2.2.2008, 20:22) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Maja I. (maya86) ID 29246 (2.2.2008, 19:23) |
krásna torta! klobúk dolu ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (2.2.2008, 20:19) |
Dakujem ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |