Miinka K. (miinka) ID 45774 |
|
mimibazar.sk/miinka |
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 10.5.2008 |
Naposledy: 11.3.2024 23:12 |
Aktualizácia: 19.10.2016 15:48 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)
Kuracia pečienka v lístkovom ceste „bourekas“
[ recept č. 37920 zo dňa 3.3.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 balenie líst. cesta (napr. 450 g), cca 500 g kuracej pečienky (alebo 250 g list. cesta a 250-300 g pečienky), 1 vačšia cibuľa, 2 PL kačacej alebo husacej masti, 2 KL koňaku, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL plnotučnej horčice, 1 vajíčko na potieranie
POSTUP PRÍPRAVY
Pečienku rozmrazíme, umyjeme a očistíme. Pokrájame na menšie kocočky. Na masti opečieme do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridáme koňak (môžete vynechať :-) a necháme, nech sa pomaly odparí. Potom pridáme pečienku a popražíme ju 2-3 minúty, kým nezbelie. Netreba dlho, aby veľmi nevyschla, bude sa piecť aj v rúre, tak nech zostane šťavnatá. Odstavíme a ked vychladne, pridáme horčicu, soľ, korenie. Lístkové cesto rozvaľkáme asi na 2 mm hrúbky. Radielkom pokrájame na 8 častí. Na každú časť dáme (po dlžke) pečienku, zabalíme do "batôžka", pričom cesto potierame vajíčkom, aby sa na seba prilepilo. Šikovné mamky môžu vyzdobiť napr. lístkami z kúska cesta a podobne. Takto zabalíme všetky časti, dáme na plech (vyložený papierom na pečenie). Vrch a boky kapsičiek tiež dobre potrieme vajíčkom, posolíme a môžeme posypať sezamom, ľanovými semienkami alebo rascou. Dáme do vyhriatej rúry na 200 C a pečieme do zlata.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Na masti opečieme do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľu. potom pridáme koňak (môžete vynechať :-) a necháme, nech sa pomaly odparí. |
|
Pečienku rozmrazíme, umyjeme a očistíme. Pokrájame na menšie kocočky. Potom ju pridáme k opraženej cibuli a popražíme ju 2-3 minúty, kým nezbelie. Netreba dlho, aby veľmi nevyschla, bude sa piecť aj v rúre, tak nech zostane šťavnatá. Odstavíme a ked vychladne, pridáme horčicu, soľ, korenie |
|
Lístkové cesto rozvaľkáme asi na 2 mm hrúbky. |
|
Radielkom pokrájame na 8 častí. |
|
Na každú časť dáme (po dlžke) pečienku, zabalíme do "batôžka", pričom cesto potierame vajíčkom, aby sa na seba prilepilo. Šikovné mamky môžu vyzdobiť napr. lístkami z kúska cesta a podobne. |
|
Takto zabalíme všetky časti (určite ich budete vedieť zabaliť aj krajšie ,-), dáme na plech (vyložený papierom na pečenie). Vrch a boky kapsičiek tiež dobre potrieme vajíčkom, posolíme a môžeme posypať sezamom, ľanovými semienkami alebo rascou. Dáme do vyhriatej rúry na 200 C... |
|
*** po upečení na plechu *** |
|
Jednoduché na prípravu a chutné papanie... ked máte radi pečienku, na tento spôsob je báječná. Moje deti sa nevedeli dojesť, zjedli to ako koláč :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (19.5.2014, 13:12) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (18.5.2014, 22:23) |
nepocula som o takomto niecom..vyskusam,pecienku mam velmi rada! |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (18.6.2011, 10:55) |
mnam, toto by som jedla od rana do vecera |
ODPOVEDAŤ |
Mária P. (Liktor) ID 169718 (18.6.2011, 10:01) |
Tak klobúk dole super receptík vyskúšaný a na to sa vypilo pivko no supeeeer |
ODPOVEDAŤ |
Adriana I. (iada) ID 126542 (4.5.2011, 13:59) |
|
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (5.3.2011, 21:40) |
jej mnam tak toto je suprový receptík |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (5.3.2011, 21:30) |
vyzerá to na poriadnu dobrotu |
ODPOVEDAŤ |
| | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (8.3.2011, 7:02) |
áno, naozaj chutná obmena |
ODPOVEDAŤ |