Iveta S. (yvett) ID 11052 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Parížske jahodové rezy
[ recept č. 37807 zo dňa 28.2.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 20 Dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 1 dcl oleja, 1 dcl vlažnej vody, 20 dkg hladkej múky Špeciál, 1 kypriaci prášok do pečiva. Krém: 1uvarené salko na karamel, 250 g masla, 100 g práškového cukru. Na parížsku šľahačku: 500 ml šľahačkovej smotany, 100 g čokolády na varenie. Okrem toho jahodový džem, jahody.
POSTUP PRÍPRAVY
Deň vopred si uvaríme salko (varila som ho viacej ako dve hodiny). Pripravíme si aj parížsku šľahačku - šľahačkové smotany dáme variť, pridáme nalámanú čokoládu a necháme prejsť varom. Necháme vychladnúť a dáme ju do chladničky. Práškový cukor, vanilkový cukor a 4 žĺtka vymiešame do penista. Pridáme olej, vlažnú vodu a múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridáme k ostatným surovinám. Dôkladne, ale jemne vymiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 C. Po upečení korpus natrieme džemom. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridávame uvarené salko. Krém natrieme na džemom potretú piškótu. Na krém husto pokladieme jahody - ja som použila jahodový kompót. Na jahody natrieme parížsku šľahačku - vychladnutú zmes riadne vyšľaháme. Dáme stuhnúť do chladu. Vrch môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou a kúskami jahôd.
Inšpiráciu som našla na www.varecha.sk |
Dominika Š. (nina56556) ID 147306, mimibazar.sk/nina56556 (17.3.2011, 21:45) |
Ivetka kolacik vyzera uzasne, chcem sa spytat na tu parizsku slahacku, ked ju vyberiem z tej chladnicky ma sa este slahat? Dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.3.2011, 10:46) |
Áno, jeden deň si ju pripravíš a na druhý deň vyšľaháš do tuha. Ide to výborne neboj sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (1.3.2011, 21:38) |
Ivetka, ďalší úžasný koláčik, vyzerá veľmi dobre!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.3.2011, 14:23) |
Darinka ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (1.3.2011, 20:14) |
tak toto je uplna lahodka, niekedy urcite spravim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.3.2011, 14:23) |
Kikuška ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (1.3.2011, 19:39) |
len bola Dadka, už nie je ani kúsok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria S. (Majuska46) ID 151429 (1.3.2011, 16:09) |
vyzera to fantasticky..urcite vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (1.3.2011, 19:39) |
Majuška ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lívia Č. (cicka76) ID 56030, mimibazar.sk/cicka76 (28.2.2011, 23:00) |
Toto je úžasný koláčik, už som ho jedla, ale ešte nerobila.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (1.3.2011, 11:41) |
návšteve tiež chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (28.2.2011, 21:05) |
wow krásne to vyzerá, aj je to pekne naaranžované, hneď by som ten kúsok zbaštila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (1.3.2011, 11:41) |
Ivanka ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (28.2.2011, 20:41) |
Ivetka... teeeeda - to je paráda - jahody a parížsky krém - dokonalé spojenie Ukladám a niekedy určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (1.3.2011, 11:40) |
Evka ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |