. .. .. .. .. .. .
. .

"Višne v čokoláde" zákusok - RECEPT 37766

Eva A. (Eviana) ID 114156
.
Oblasť: Dunajská Streda
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.9.2009
Naposledy: 1.4.2018 9:30
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 25
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 83
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


"Višne v čokoláde" zákusok


[ recept č. 37766 zo dňa  ]


"Višne v čokoláde" zákusok


POTREBNÉ PRÍSADY

1. zavárané višne 2. čokoládový biskvit 3. parížska šľahačka (3x200 ml smotana na šľahanie z Lidla + 200 g čokolády tiež z Lidla) 4. čoko krém (návod na prípravu čokokrému mám tu na mimibazáre v tomto recepte: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37017&user=114156 5. čokoláda na varenie, maslo - na polevu - nemusí byť, aj bez nej je to čokoládové dosť :o)

POSTUP PRÍPRAVY

...v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku - toto sú suroviny na jej prípravu
do hrnca nalejeme šľahačkové smotany a dáme variť
...pridáme nalámanú čokoládu
...necháme spolu prevrieť na slabšom ohni, za stáleho miešania, kým nám nevznikne krásne tmavá hladká konzistencia
...necháme vychladiť a vychladené odložíme do chladničky a nevšímame si minimálne 15 hodín
Spravíme si kakaový biskvit - návod na jeho prípavu mám tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37017&user=114156 Tu by som chcela ešte raz poukázať na rozdiel v kakae - to tmavšie je zvyšok z niekdajšieho skvelého kakaa kúpeného v Lidli, to bolo značky Castello. Včera som si chcela kúpiť ďalšie ale značku Castello už nemajú, nahradila ju značka Carla - to je to vypelichané svetlé ble.
...dnes som ale biskvit piekla na pečiacom papieri - ako zvyknem - naposledy som improvizovala oblatkou, keď sa mi nechcelo mastiť plech :o)
...šťavu zo zaváraných višní som zliala - časťou z nej som pokropila biskvit
...nejakých 10-12 PL šťavy som použila na pokropenie
čokokrém - viď v recepte spomenutom vyššie - si vymixujeme
...rozotrieme na biskvit
...syn kým som sa ja piplala s krémami vykôstkoval višne
...dobre nahusto ich rozložíme na čokokrém
...po cca 20 hodinách si spomenieme na šľahačkovo-čokoládovú zmes pripravenú a čakajúcu v chladničke
...vyšľaháme z neho parížsku šľahačku
...rozotrieme na višne
...poriadne rozotrieme a zahladíme
...pripravíme si čokoládovú polevu - niekde v receptoch mám postup ako ju robím, ale zopakujem - nie je to nič zložité: pripravíme si maslo - cca 35 g na 100 g čokolády
...polámeme si čokoládu
...maslo dáme na oheň roztopiť až k bodu, keď sa chce začať smažiť
zložíme z ohňa, dáme na dosku
pridáme nalámanú čokoládu
...a miešame až sa čokoláda úplne neroztopí a nevznikne hladká hmota
...ktorou potrieme zákusok a necháme stuhnúť... a potom už môžeme maškrtiť :o)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Famózne rezne s vôňou a chuťou a la Kebab | "Višne v čokoláde" zákusok | Výborná zeleninovo-tuniaková nátierka na hrianky >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (20.5.2011, 19:46)
Evi ďakujem za skvelý receptík bol úúúúžastný,miesto šlahačky som uroila žltkový nad parou a bol fantastický (L) (L) (L) (L) (L) (L) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (28.5.2011, 17:14)
Alžbetka, krásne si sa vynašla, mám radosť že Vám chutilo (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (22.3.2011, 18:09)
Evi svitla nadej na pečenie Tvojho užastneho kolačika našla som obmenu na parižsky krem dam do poradia na upečenie potom podam hlasenie o uspechu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (27.3.2011, 13:18)
Alžbetka... mám veľkú radosť že si vypátrala náhradu za parížsky krém, dúfam, že Vám bude koláčik chutiť (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (2.3.2011, 18:09)
Evi to je famozny kolačik (zajic)uvariť (C)a posedieť ale ako hovoriš nie je čas ale hlavne že chutí našim deťom ,-) u nas musim vynechať parižsky krem ale už sme si zvykli :-Sže smotanky a mliečka sú pre nas tabu +o( :-( (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.3.2011, 21:36)
Alžbetka, ďakujem za milý komentárik (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adri M. (adri2870) ID 127397 (28.2.2011, 19:54)
ja len glgám a glgám..a chcem byť tvoj syn..
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (28.2.2011, 20:49)
Ďakujem Adrika (F) (F) (F) tiež by som niekedy chcela byť môj syn, ten sa má - život pubertiaka - peříčko... život jeho mamy sem-tam živelná pohroma ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (28.2.2011, 18:32)
super urcite vyskusam niekedy (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (28.2.2011, 20:47)
Daduš, keď vyskúšaš neobanuješ... uvidíš ... a nezabudni dať vedieť ako chutilo (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mária Ď. (azorek) ID 119487 (28.2.2011, 14:46)
Okrem tohto úžasného zákusku,
všetky Vaše recepty tu uvedené
sú neskutočne vynikajúce
a pritom nie veľmi prácne a náročné.
Vďaka za inšpirácie.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (28.2.2011, 18:19)
Maruška, ďakujem za milé a povzbudivé slová, spravili mi naozaj obrovskú radosť (F) (F) (F) Keď prídem z práce, toho času nie je veľa, takže sa snažím uvariť tak aby to chutilo ale aby ma to nestálo veľa času a energie.
Ešte raz ďakujem (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (28.2.2011, 8:17)
Evka zákusok vyzerá výborne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), chcem sa spýtať či takto robená čokoládová poleva sa dá dobre krájať
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (28.2.2011, 18:17)
Ivetka, zákusok aj nehorázne dobre chutí, môj syn by Ti o tom vedel rozprávať ,-)
O čokoláde píšem nižšie Darinke (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (27.2.2011, 21:34)
No, Evulík, toto je iná bomba... ,-) , ešteže máš syna, ktorý Ti toho veľa nenechá, ja som dnes po dlhom čase robila perník synom na internát, ten sa najlepšie prenáša...a ďakujem za postup na polevu, je som dávala maslo normálne stuhnuté do polevy ako ceru a tá poleva bol krém, nepoužiteľný na natieranie, ale skúsim to takto, človek sa stále učí, ahoj!!! (clamp) (clamp) (clamp) (L) (F) (F) (F) (&)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (28.2.2011, 18:16)
Darinka... no poviem Ti, že veru Jakub z neho fakt zošrotoval riadny kus, povedal, že sa nedá prestať jesť ,-) ale kúsok sa mi ušiel :-$
Perník je úplne že najlepšia vec na svete na internát, som sa ich svojho času tiež nanosila. Teším sa, že som mohla trošku pomôcť s polevou, takto ju robieva aj moja maminka a vždy má polevu ako lusk, takže v podstate Ti postup cezo mňa dala ona (L) (L) (L)
Aby sa nelámala, treba krájať horúcim nožom (na chvíločku namočiť do horúcej vody)... hlavne ak je hrubšia poleva. Ale ak sa nechá stuhnúť voľne a nie v chladničke tak sa neláme, prípadne do nej možno ešte priliať 1-2 PL oleja. (K)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (27.2.2011, 20:50)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (28.2.2011, 18:12)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina G. (feedorka) ID 35909 (27.2.2011, 20:39)
boože, opľula som monitor :-D to vyzerá neskutočne toto... 8o| skúsim na veľkú noc, juj, úžasné dačo :-$ (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (28.2.2011, 18:12)
Martinka, rehocem sa z toho Tvojho "pľuvanca" :-D ďakujem za uznanie (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (27.2.2011, 19:08)
jejdanenky, ja sa asi zbláznim, to vyzerá fantasticky (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (27.2.2011, 19:37)
Ivanka a chutí božsky... kým som sem vkladala recept, tak syn zožral skoro pol plechu ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Tatiana Urbanova (tanaa) ID 166427 (27.2.2011, 18:02)
mnam vyzera uzasne aspon viem co budem piect buduci vikend (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (27.2.2011, 18:13)
Ďakujem (F) (F) (F) bolo mi potešením inšpirovať (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (27.2.2011, 17:55)
8o| 8o| 8o| 8o| uz to nevydrziiiiiiim 8o| 8o| 8o| :-@ ,-) :-) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (27.2.2011, 17:59)
Slávuška... mala som menšiu pauzu aj v kuchyni, tak dnes šantím ako divá (L) (L) (L) musím uznať, že sa zadarilo. Toto je vlastne taký malý experiment, ale našťastie vyšiel nad moje očakávania :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (27.2.2011, 17:44)
8o| Evka zase ma provokujeeees...... ,-), ja ale nemozem...... (child12)..... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (27.2.2011, 17:45)
Veronicka... nechcem dráždiť ,-) Ale no... sak odlož niekam medzi recepisy a keď budeš môcť, vyskúšaš... naozaj za to stojí (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (27.2.2011, 17:48)
urciteč ano..... aj ja som cokoladova..... keby sa z toho nepriberalo aspon....
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (27.2.2011, 17:48)
no veď ja už ani nechodím, ja sa rovno gúľam kaje taje ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu