Eva A. (Eviana) ID 114156 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)
Famózne rezne s vôňou a chuťou a la Kebab
[ recept č. 37765 zo dňa 27.2.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Bravčová krkovička, olej, gyros korenie, adžiga, solčanka
POSTUP PRÍPRAVY
Úplne jednoduchá príprava a výsledok naozaj božský :) V piatok som kúpila mäso - cca 1 kg bravčovej krkovičky. Nakrájala som ho, naklepala. Pripravila som si marinádu - 1,5 dl olej, 1 PL gyros korenia, 1 PL adžigy, 1/2 PL solčanky - spolu vymiešala a marináda je hotová.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
...mäso som postupne - ako som ho vyklepala, potrela touto úžasne voňavou marinádou, poprekladala až som neminula všetko mäso aj marinádu a dala v uzavretej nádobe do chladničky. Keď som si spomenula, tak som ním zo dva krát za víkend potrepala... viac som si ho nevšímala |
![]() |
...až dnes na obed som ho vybrala a dala na panvicu vysmažiť z oboch strán. Olej netreba pridávať na smaženie, stačí ten, v ktorom bolo mäsko obalené... skvelá vôňa, ešte lepšia chuť...
My sme k tomu mali opekané zemiaky, ryžu, kapustovo-cibuľový šalát a dressing a la tzatziki.
Obed ako lusk! :o) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
monika n. (monka32) ID 88696 (18.3.2011, 16:08) |
skúšala som ich, sú úžasnéééé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (19.3.2011, 23:11) |
Monika, ďakujem za skvelú správu, potešenie je na mojej strane  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (28.2.2011, 18:21) |
Veru skvelé boli... pred chvíľkou sme sa s Kubinom pobili o posledné dva kúsky... zemiaky sa už pojedli, ale mali sme celozrnné žemličky, tak sme mäsko vložili medzi ne, potreli trochou tzatziki... a super bašta bola na svete  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (27.2.2011, 18:01) |
Ďakujem za uznanie Slávuška  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (27.2.2011, 17:24) |
Ahojček, vyzerá to mňamkovo, predpokladám že adžíga je nejaké korenie, ale aké? nič mi to nehovorí |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (upravené 27.2.2011, 18:01) |
Ivanka, adžiga je skvelé voňavé korenie, výborné na mäso - či kuracie, morčacie, bravčové alebo hovädzie, aj jahňacinu. Kedysi som ju kupovala na Miletičke na trhovisku v jednom stánku s koreninami. Niečo o Adžige (zdroj web): Zmes korenia používaná v arménskej, gruzínskej a zakaukazskej kuchyni. Pôvodne sa používala na šašliky - ražniči. Vynikajúca je na akúkoľvek úpravu kuracieho a morčacieho masa (pečienka, grilovanie, rôzne rolády a závitky). Používame ju aj do zeleninových pokrmov typu leča, na cukety, do mletého mäsa, plniek, na minútky, ryby, pečienku, do guláša, šošovice a fazule. Obsahuje: papriku, kôpor, koriander, zmes sušenej zeleniny, bazalku, majoránku, senovku grécku, saturejku, mätu piepornú, bobkový list, chilli. Je v nej len štipka soli, zrejme na ochutenie, pretože ju vôbec necítiť. Tak isto len štipka chilli - zacítime po ňom stopy. Aj v obchodíkoch s koreninami ju isto majú - vyskúšaj je naozaj skvelá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |