končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Eva A. (Eviana) ID 114156 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Famózne rezne s vôňou a chuťou a la Kebab[ recept č. 37765 zo dňa 27.2.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY Bravčová krkovička, olej, gyros korenie, adžiga, solčanka POSTUP PRÍPRAVY Úplne jednoduchá príprava a výsledok naozaj božský :) V piatok som kúpila mäso - cca 1 kg bravčovej krkovičky. Nakrájala som ho, naklepala. Pripravila som si marinádu - 1,5 dl olej, 1 PL gyros korenia, 1 PL adžigy, 1/2 PL solčanky - spolu vymiešala a marináda je hotová. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ...mäso som postupne - ako som ho vyklepala, potrela touto úžasne voňavou marinádou, poprekladala až som neminula všetko mäso aj marinádu a dala v uzavretej nádobe do chladničky. Keď som si spomenula, tak som ním zo dva krát za víkend potrepala... viac som si ho nevšímala ...až dnes na obed som ho vybrala a dala na panvicu vysmažiť z oboch strán. Olej netreba pridávať na smaženie, stačí ten, v ktorom bolo mäsko obalené... skvelá vôňa, ešte lepšia chuť... My sme k tomu mali opekané zemiaky, ryžu, kapustovo-cibuľový šalát a dressing a la tzatziki. Obed ako lusk! :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
monika n. (monka32) ID 88696 (18.3.2011, 16:08) |
skúšala som ich, sú úžasnéééé |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (19.3.2011, 23:11) | ||
Monika, ďakujem za skvelú správu, potešenie je na mojej strane | ||
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (27.2.2011, 21:47) | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (28.2.2011, 18:21) | ||
Veru skvelé boli... pred chvíľkou sme sa s Kubinom pobili o posledné dva kúsky... zemiaky sa už pojedli, ale mali sme celozrnné žemličky, tak sme mäsko vložili medzi ne, potreli trochou tzatziki... a super bašta bola na svete | ||
ODPOVEDAŤ |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (27.2.2011, 18:02) |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (27.2.2011, 18:13) | ||
ODPOVEDAŤ |
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (27.2.2011, 17:56) | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (27.2.2011, 18:01) | ||
Ďakujem za uznanie Slávuška | ||
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (27.2.2011, 17:24) | |
Ahojček, vyzerá to mňamkovo, predpokladám že adžíga je nejaké korenie, ale aké? nič mi to nehovorí | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (upravené 27.2.2011, 18:01) | ||
Ivanka, adžiga je skvelé voňavé korenie, výborné na mäso - či kuracie, morčacie, bravčové alebo hovädzie, aj jahňacinu. Kedysi som ju kupovala na Miletičke na trhovisku v jednom stánku s koreninami. Niečo o Adžige (zdroj web): Zmes korenia používaná v arménskej, gruzínskej a zakaukazskej kuchyni. Pôvodne sa používala na šašliky - ražniči. Vynikajúca je na akúkoľvek úpravu kuracieho a morčacieho masa (pečienka, grilovanie, rôzne rolády a závitky). Používame ju aj do zeleninových pokrmov typu leča, na cukety, do mletého mäsa, plniek, na minútky, ryby, pečienku, do guláša, šošovice a fazule. Obsahuje: papriku, kôpor, koriander, zmes sušenej zeleniny, bazalku, majoránku, senovku grécku, saturejku, mätu piepornú, bobkový list, chilli. Je v nej len štipka soli, zrejme na ochutenie, pretože ju vôbec necítiť. Tak isto len štipka chilli - zacítime po ňom stopy. Aj v obchodíkoch s koreninami ju isto majú - vyskúšaj je naozaj skvelá |
||
ODPOVEDAŤ |