. .. .. .. .. .. .
. .

Superrýchle buchty samokysky - RECEPT 37713

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 25897 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 196 návštěvníkov)


Superrýchle buchty samokysky


[ recept č. 37713 zo dňa  ]


Superrýchle buchty samokysky


POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky, 1 kocka droždia (cca 5dkg), 1dcl olej, 3dcl mlieka, 2 lyžice kryštálového cukru, trošku soli, štipka sódy bikarbóny, lekvár (alebo tvaroh, mak... komu čo chutí)

POSTUP PRÍPRAVY

Superrýchly a jednoduchý recept, cesto sa hneď spracováva, bez kysnutia... :) Môžte použiť aj ako cesto na kysnutý koláč s ovocím a posýpkou :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Do mlieka pridáme 2 lyžice kryštálového cukru a dáme zohriať.
Do misky si pripravíme múku, pridáme trošku soli a štipku sódy bikarbóny.
Do polovice zohriateho mlieka si rozdrobíme kocku droždia a necháme podrásť.
Do nádobky s múkou, soľou a sódou bikarbónou vlejeme mlieko s droždím, olej a prilievame druhú polovicu mlieka. Vypracujeme cesto.
Cesto by sa nemalo veľmi lepiť na ruky. Aby sa vám s ním ľahšie pracovalo, môžte si ruky potrieť olejom.
S cestom HNEĎ pracujeme, rukou vytvarujeme "placku" a vyrežeme štvorce. Plníme lekvárom.
Ukladáme vedľa seba na plech vystlatý papierom. Každú buchtu potrieme z hora a zo strán olejom - aby sa buchty po upečení pekne oddeľovali.
Tak mne pre veľký úspech nevyšlo cesto na celý plech :D Ale nevadí :)
Šup s tým do rúry na 180 stupňov na 40-45 minút. Tu majú niektoré holky výhrady k tej dlhej dobe a stupňom, takže mojich 180 a 40-45 min. berte len ako odporúčanie. Každá rúra pečie inak...
Takto vyzerajú upečené... Tip od Zuzky D.: ešte teplé ich potrieť studeným mliekom, do ktorého vmiešame vanilkový cukor :)
Po vychladnutí posypeme cukrom a tlačíme do hlavy jedna radosť :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< K 17. narodeninám pre dcéru | Superrýchle buchty samokysky | Pivónia >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 60 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Michaela M. (Mišátko) ID 26359, mimibazar.sk/misatko (7.3.2012, 22:37)
tak tieto buchty sú mnáááám, skúšala som ich, nie som super kuchárka a musím sa priznať, buchty som robila prvý krát, ale boli suprové , dokonca ma aj svokra pochválila a to je už čo povedať. (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (bambulka 11) ID 181087 (11.1.2012, 16:30)
dobrý deň, prosím vás poraďte mi, dnes som ich robila, cesto bolo výborné, mäkučké, dobre sa s ním robilo, ale keď som ich upiekla tak neboli také pekné vysoké a mäkké, ale skôr také tvrdé a chrumkavé, ale inak chutili, tak neviem či som ich dlho piekla, neviete mi poradiť, kde som urobila chybu? :´(
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (24.1.2012, 14:23)
fiha a kvasok pekne naskocil? jedine tam by mohol byt problem *-)
ODPOVEDAŤ
Martin Š. (mmaatt) ID 43665, mimibazar.sk/mmaatt (15.12.2011, 13:11)
Hľadala som recept na buchty bez vajec (lebo som nemala a nechcelo sa mi ísť do obchodu) a našla som tento recept. Včera som buchty robila a SUPÉÉÉÉR (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp), už som si ho vytlačila. Fakt vynikajúci, určite odporúčam. Málo surovín, super buchty. (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (16.12.2011, 11:33)
super (Y) (Y) (Y) :-) ano, su jednoduche a to ja mam rada :-) som happy ze chutilo (clamp)
ODPOVEDAŤ
Maria R. (Majka366) ID 200148 (4.12.2011, 10:00)
Miška tvoj recept na buchty som robila 2x . (L) (L) (L) Super nemusim hodinu čakať a pozerať na cesto či kysne :^) :^) :^) ked ma syn chuť na buchty tak ich mám za cvílu upečené ^o) ^o) ^o) a celej rodine velmi chutia (zajic) (zajic) (zajic) .Ďakujem!!!! (C) (C) (C)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (16.12.2011, 11:35)
ja ďakujem za reakciu (Y) :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
erika s. (veverka2) ID 137807 (22.10.2011, 20:04)
faaaaantastické, na nerozoznanie od babičkiných, fakt super, dík za recept, odporúčam všetkým ! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (child3) (child3) (child3) (child3) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (&) (&) (&) (&) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (16.12.2011, 11:36)
jeeej, ďakujem, no super že babičkovské ,-) :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
erika s. (veverka2) ID 137807 (22.10.2011, 19:29)
ahoj, práve som dala do rúry, krásne rastú, je to napínavejšie, ako telka ...ja som miesto tvarohu dala jablčka so škoricou ...tak som zvedavá .... |:o) |:o) (child3) (child3) (child3) (child3) (&) (&) (&) (&) (flower) (flower) (flower) (X) (X) (X)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (16.12.2011, 11:37)
mňaaaaaam to môže byť super s tými jablkami a škoricooooou (zajic)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (Tinuška :)) ID 158691 (11.10.2011, 14:15)
Zajtra sa na ne vrhnem aj ja..hádam sa mi podaria..idem ich totiž robiť po prvý krát.mám domáci čučoriedkový džem.a možno skúsim aj s makom.. :-)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (16.12.2011, 11:37)
dúfam že sa podarili (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (malinke2) ID 128900 (24.9.2011, 7:51)
Idem sa na ne dnes vrhnúť! Držím si palce lebo buchty som ešte nikdy nerobila ,-) ale veď všetko je raz prvý raz tak hádam sa budú (X) a (cinky) páčiť (smich) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (26.9.2011, 11:41)
No ako Martinka? Podarili sa? :-)
ODPOVEDAŤ
Veronika J. (lentilka91) ID 92064 (2.9.2011, 18:27)
buchty som ešte nikdy nerobila...... ale keď sa rozhodnem dáke urobiť bude to určite podľa tohto receptu!!!!!!! vyzerajú ako od babičky.. =))))))
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (24.7.2011, 19:14)
ach boze. hodte po mne niekto taku fajnu, vysoku buchtu so slivkovym lekvarom (prosim si taku zo stredu plechu). slintaaaaaam
ODPOVEDAŤ
Alena V. (vesselka) ID 59975, mimibazar.sk/vesselka (19.7.2011, 0:11)
(Y) (Y) (Y) (Y) určite vyskúúúúúúšam, vyzerajú úúúúúúúžasneeeeee (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (18.7.2011, 22:20)
Miška tvoje buchty sú najsuper. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp). Iné už ani nerobím.
Tu je môj výtvor. http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=813471
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (24.7.2011, 16:52)
nádherné, ako z kuchárskej (pečiarskej?) knihy (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
darina g. (dupo) ID 152254 (28.4.2011, 16:23)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia E. (smajliicka) ID 56285, mimibazar.sk/smajliicka (26.4.2011, 15:12)
:-p tak skusala som, aj 2x ...snazila som sa aj hrubsie cesto,ale po upeceni ako som ich oddelovala tak sa vytekal dzem, proste tie steny, ktorymi boli spojene sa trhali... mozno je to tym, ze som zacinajuca kucharka, ale ak viete, poradte :-p *-) dakujem
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (18.7.2011, 22:24)
Lucka,každú buchtu musíš potrieť zvlášť ...aj mne sa to stalo na začiatku....ale sú nozaj super...ja robím len tieto,odkedy som našla recept od Mišky. (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.4.2011, 15:47)
dávaj buchty ďaalej od seba, aby sa nezlepili, ani ked ich dáš podkysnúť (ako ked sa pečú koláče) no a vtedy môže byť aj redší džem. ( Nám tiež nechutia tie husté kadejaké lekváry, len džem. Preto to robím takto.)
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (28.4.2011, 15:12)
nedavaj dzem,ale skor tie marmelady do buchiet,su hustejsie a nevytecu
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (27.4.2011, 14:33)
ahoj, neviem aky dzem si pouzila, niektore riedke mozu vytiect...a kazdu buchtu treba dookola ponatierat olejom, aby sa dobre oddelovali (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarína N. (Čupur) ID 116683 (6.4.2011, 10:19)
Dnes som vyskúšala, super sa s cestíčkom pracovalo, vôbec sa neprilepovalo na ruky (Y). Ďakujem za receptík (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (27.4.2011, 14:35)
super, to rada citam (hello) (Y)
ODPOVEDAŤ
lucia c. (seldonko) ID 160601 (5.4.2011, 17:56)
ahoj michaela,, tak som ich vceraa robila a boli superko :-) :-) som ich len tak prehla ale nabuduce ked budem robit tak zrolujem,dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (27.4.2011, 14:34)
tesim sa ze chutili (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica S. (Friduška) ID 146033 (5.4.2011, 14:12)
Michaela včera večer som urobila tvoje vynikajúce buchtičký. :-) :-$ :-$robila som ich makové nakoľko mak milujeme všetci (clamp) (clamp) (clamp)No a ako nám chutili ? asi takto (Y) (Y) (Y) a už sme ich aj spapali.ďakujem za receptík. |:o) |:o) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (5.4.2011, 14:38)
(Y) (L) (L) (hello) :-)
ODPOVEDAŤ
lucia c. (seldonko) ID 160601 (4.4.2011, 15:38)
ahojte
som tu nova-teda uz dlhsiu dobu to tu pozorujem a je tu straasne vela superko receptov, uz som ich par-teda dost vela vyskusala a dnes by som chcela tieto buchty ale mam jednu otazku, ze ked si spravim tem stvorec a potom tam dam tu plnku tak ako to mam spojit? mam to len prehnut a dat na plech alebo zrolovat? este som taketo buchty nerobila,dakujeeem za radu =)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (4.4.2011, 21:23)
Ahoj, neviem ci neodpisujem uz neskoro...ale ja to tak zrolujem a tym spojom polozim na dno. Verim, ze sa Ti podaria (L)
ODPOVEDAŤ
Heni D. (henidani) ID 123673 (5.4.2011, 7:27)
toto by aj mňa zaujímalo, ja to mám stále také batohy, čo sa povykacujú pri kysnutí bruškom kadetade... a tiež by som chcela mať také pekné úhľadné "kvádrovité" buchty *-) a ked ich iba zroluješ - nevytečie cez tie bočné kraje plnka?
ináč, včera som ich piekla, sú chutnučké, mäkkučké, plnku som dala makovú - a min. polovica mi popraskala počas pečenia, tak po obvode, ako zvyknú záviny puknúť *-) takže moje sú s povykacovanými bruškami, puknuté po obvode - ale mňamky-mňamky (Y)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (5.4.2011, 11:30)
mnam a ako robis makovu plnku?
no ja im tie konce tak trosku postlacam. No a cesto nechavam take asi 6 mm hrube, aby to riadne lekvar drzalo. No a potieram ich olejom a ukladam tesne vedla seba. Potom ked kysnu, tak sa tlacia jedna na druhu a nema to kade vytekat ,-)
ODPOVEDAŤ
Heni D. (henidani) ID 123673 (5.4.2011, 15:34)
dnes som ich robila znova... polovica boli makové (zabarím pomletý mak trochou vriaceho mlieka, dosladím podľa chuti, a niekedy tam frcnem lyžičku lekváru), polovica tvarohové... tie s makovou plnkou zas popraskali, tie s tvarohovou zostali celé :-o a pritom boli všetky pečené z jedného cesta na jednom plechu... ale zas výhodou bolo, že sme hned vedeli, ktoré sú aké :-) takže nabudúce budem rolovať a stláčať konce (Y) ale recept je super (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Slavka M. (slavka.1) ID 149796 (3.4.2011, 17:41)
Včera som ich robila a musím uznať, úžasné. Na dnes neostalo nič.
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (4.4.2011, 15:05)
(Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (1.4.2011, 12:32)
no dnes som vyskusala a musim uznat su perfekne len ich je malo nabuduce musim urobit z dvojitej davky (Y)dakujem za receptik (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (1.4.2011, 13:29)
,-) ano, ani u nas uz jedna davka nestaci ,-) ,-) som rada ze chutili (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 60 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu