Kr B. (tina2222) ID 137026 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
FC Barcelona znak
[ recept č. 37032 zo dňa 7.2.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Mramorový korpus (robila som podľa receptu od niektorej z vás, dievčatá. Ale žiaľ si už nepamätám od ktorej, tak sa prosím nehnevajte :-): 4 vajcia, 240g práškového cukru, 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 150ml oleja, deci vriacej vody, kakao, mandľová aróma. Náplň: 1 tortová šľahačka, 2 kiwi jogurty, 1 jemný tvaroh, práškový cukor, kiwi, želatínový stužovač, džem a maslovo-pudingový krém na potretie, White Icing na poťah, gelovky Wilton
POSTUP PRÍPRAVY
Korpus: žĺtka vyšľaháme s 1/2 cukru, pridáme olej, vodu a múku premiešanú s práškom do pečiva. Do zmesi pridáme vyšľahané bielky. Polovicu cesta ofarbíme kakaom a striedavo nalievame do formy s priemerom 26cm. (Ešte raz ďakujem za tento recept, je fakt super, všetkým veľmi chutil). Náplň: tvaroh zmiešame s jogurtami, ochutíme cukrom. Kiwi nakrájame na malé kúsky. Šľahačku, ktorú sme chladili aspoň 24 hodín vopred, vyšľaháme do tuha. Spojíme tvarohový a šľahačkový krém. Pripravíme podľa návodu stužovač a zamiešame do neho oba spojené krémy.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
korpus si rozrežeme na 3 rovnaké diely |
![]() |
používam obyčajný jemný tesco tvaroh a kiwi jogurt yoplait |
![]() |
táto šľahačka ma ešte nikdy nesklamala. Vždy sa dá krásne do tuha vyšľahať možno aj preto, lebo má vyšší obsah tuku, než klasická šľahačka |
![]() |
používam tento stužovač - pripravuje sa za studena a dokonale sa premieša s krémom - žiadne hrudky... |
![]() |
hotový krém má asi takúto konzistenciu - je tuhý a zároveň jemný :-) |
![]() |
spodnú časť korpusu potrieme džemom. Keďže kiwový som nikde nezohnala, dobrý bol aj domáci miešaný :-) |
![]() |
natrieme prvú vrstvu krému - asi takého množstvo |
![]() |
na každú vrstvu krému dáme vrstvu ovocia |
![]() |
druhá vrstva krému |
![]() |
a zakryjeme poslednou vrstvou korpusu |
![]() |
keďže máme tvarohovo - šľahačkový krém a chystáme sa tortu poťahovať WI, treba ju ešte potrieť maslovým krémom, lebo WI by tiekol. Uvarila som si zlatý klas v 3dl mlieka a vymiešala s 1 maslom a cukrom. |
![]() |
poriadne ponatierame zo všetkých strán, aby sa tvarohový krém ani náhodou nedostal do kontaktu s poťahom :) |
![]() |
vytlačíme si z internetu logo fc barcelona |
![]() |
vyvaľkáme si asi tak za hrsť WI, nožom obkreslíme logo |
![]() |
teraz si vystrihneme vnútorné časti znaku a tiež obkreslíme nožom na WI. Tieto vyrezané časti spolu s vyrezaným znakom dáme nachvíľku sušiť na vzduch, aby sa nám lepšie maľovali. |
![]() |
vyrezávala som takýmto maličkým nožíkom na ovocie |
![]() |
kúsok WI zafarbíme na modro, ďalší kúsok na fialovo. Po vyvaľkaní zrežeme jednu časť WI nožom - ja som si pomáhala pravítkom, aby bol rez rovný. |
![]() |
do stredu torty položíme vyrezaný obschnutý znak. Zospodu ho jemne potrieme vodou, aby dobre držal. |
![]() |
Okraje zafarbíme na žlto. Odtieň som dosiahla zmiešaním wilton Ivory a Citrónovo žltej |
![]() |
nalepíme aj zvyšné obschnuté diely |
![]() |
domaľujeme gelovkami riedenými alkoholom |
![]() |
celý poťah na záver potrieme štetcom namočeným v bielom alkohole, aby sa torta pekne leskla. Dozdobíme podľa potreby - mena a veku oslávenca :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |