
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
CHUŤOVKY |
Anna J. (andula098) ID 73898 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) JEMNÉ ROŽTEKY[ recept č. 36956 zo dňa 5.2.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg polohrubej múky ,1 šľahačka 33 %, 25 dkg eidamu 40 % - na jemno nastrúhať, 1 maslo, 2 žĺtka , soľ kvások: 2 kocky kvasníc (2 x42 g ), 2 lyžice mlieka , 1 lyžička cukru - urobíme kašičku POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených prísad vypracujeme cesto, rozdelíme asi na 8 bochníkov, cesto vygúľame asi na 0,5 - 1 cm, rozdelíme na 8 častí, zatočíme rožteky, dáme na naolejovaný plech (nešetríme olejom) a necháme asi 1-1,5 hod. vykysnúť. Natrieme vajíčkom, posypeme hrubou soľou, kmínom, rascou.... Tento recept mám od mojej dobrej známej, rožteky sú výborné, jemné. Ja som to skúšala aj tak, že som cesto vykrajovala (ako na oškvarkové pagáčiky) je to menej roboty. |