ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)
Pravá babičkina ťahaná štrúdla
[ recept č. 36866 zo dňa 2.2.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200 g polohr.muky,400 g hladkej muky,1 pl bravč.masti,1 vajce,štipka soli,4 dcl teplej vody
POSTUP PRÍPRAVY
.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Pozor ! ja som robila z polovičnej dávky ! Takže najprv si dáme do teplej vody roztopit masť.
Vodu vlejeme do pekarničky,pridame vajíčko a polohrubu muku.Potom hladku a sol.Všetko zmiesime na nelepivé cesto .
Cesto preložíme do naolejovanej misky a necháme 2 hodinky odpočívať.
Na stôl si prestrieme čistý obrus alebo plachtu,posypeme jemne hl.mukou.Cesto položíme do stredu a naolejovanými rukami (prstene dole ak si nechcete cesto potrhat ),chrbtom rúk cesto pekne vyťahujeme do všetkých strán.
Nie som žiadna preborníčka vo vyťahovaní cesta ale vidíte, že nemám žiadnu dieročku.Cesto je výborné,dobre sa s ním hrá :-)
Hrubé kraje odstrihnite alebo odrežte .
Cesto natrieme rozpusteným maslom ,posypeme trochu strúhanky a navrstvíme plnku.Môžete tak ako ja alebo aj na polovicu cesta.Zrolujeme pomocou plachty,konce zlepíme a odrežeme hrubú časť.
Ja som mala málo plnky,ale vy si urobte peknú tučnučkú ako sa patrí.Ja mám také plnené črevo :-)) Upečieme vo vyhriatej rure na 200 st asi 20 minút. Upečenú potrieme maslom a vychladnutu posypeme pr.cukrom.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (28.9.2015, 16:13) |
Akurát robím. |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (28.9.2015, 18:25) |
držím palce nech sa vydarí |
ODPOVEDAŤ |
| Beáta S. (Betie) ID 10530 (7.12.2014, 15:09) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Lenka L. (medy) ID 5670, mimibazar.sk/medy (8.2.2013, 12:02) |
Štrúdla je naozaj vynikajúca! ďakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andula098) ID 73898 (10.1.2013, 21:03) |
|
ODPOVEDAŤ |
ALENA M. (Alimaci) ID 117861 (12.3.2011, 21:32) |
A este jedna otazka musi byt bravcova mast? Zijem v zahranici a asi to tu nezozeniem. Mohla by som to nahradit olejom? dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (13.3.2011, 7:56) |
Alenka ,to neviem ,odskušane to nemám,tej masti tam vela nejde tak možno by mohol byt aj olej,treba skusit |
ODPOVEDAŤ |
ALENA M. (Alimaci) ID 117861 (12.3.2011, 19:08) |
Ahoj Martuska, zaujala ma Tvoja strudla, ale rada by som sa opytala na to cesto. Ked sa pripravi, ty to mas ze nechame odpocivat 2 hodiny. Surfovala som po internete a vsade v receptoch na tahanu strudlu bolo ze cesto nechame odpocivat 20 minut pod teplym kastrolom. Vraj nesmie byt tam dlho a kastrol musi byt cely cas teply, inak sa cesto trha. Stretla si sa niekde s tymto postupom? Vidim ze ty mas cesto krasne ponatahovane aj po 2 hodinach odpocinku a bez nahriateho kastrola. Dakujem za odpoved Alena |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (12.3.2011, 19:44) |
Alenka ,ano stretla som sa aj s týmto postupom ale to sú iné cestá...z tohto cesta sa robí takto a garantujem ti,že sa ti nepotrhá,pracuje sa s ním vynikajuco a nemusíš byt vôbec zručná v tahaní cesta ,len treba dat pozor na prstene lebo sa ťahá chrbtom rúk..papa |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (5.2.2011, 21:48) |
No, Martuška, klobúk dolu!!! Toto som ešte neskúšala, ale Tebe sa to podarilo na jednotku s ******!!! |
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (4.2.2011, 21:24) |
Martuška si Ty provokatérka robíš nam tu chute s takýmito dobrotami,spýtam sa Ťa mohlo by sa to cesto aj vyvalkať, niekde som to čítala ale či som to správne pochopila ak je taká úžastna ako vyzerá tak budeme piecť |
ODPOVEDAŤ |
| MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (3.2.2011, 16:33) |
tiez taku robievam ,len mak sypem na celu plochu inak je |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (4.2.2011, 13:56) |
Majka, málo jabĺčok som mala ,tak preto je taka tenká ale neva... |
ODPOVEDAŤ |
Lubica S. (Friduška) ID 146033 (3.2.2011, 16:03) |
Marti obdivujem ľudí čo dokážu tak krásne povyťahovať cesto.Chcela by som to aj skúsiť ale bojím sa toho , keby mi snaď niekto asistoval tak. snaď... |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (4.2.2011, 13:55) |
Lubka neboj sa toho ,hravo zvládneš aj sama s cestom sa dobre robí,netrhá sa ,uvidíš |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (upravené 6.2.2011, 20:06) |
Teda Martuška klobúk dole, si šikulka, máš ju nádhernú, už aj odkladám receptík , ťahanú štrúdľu som naposledy robila pred nejakými 16 rokmi, to som mala recept od maminy, ale ty si ma normálne navnadila, aby som ju vyskúšala znovu |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (4.2.2011, 13:54) |
Ivetka dakujem,budem rada ked skusiš aj moj receptík |
ODPOVEDAŤ |
| martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (2.2.2011, 20:20) |
Martuska,no to je umenie takato strudlicka |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.2.2011, 20:26) |
Dakujem Matka ,ked je dobre cesto tak to ide paradne a toto je super |
ODPOVEDAŤ |
| andrea o. (hillary) ID 61659 (2.2.2011, 18:45) |
Marti tak to je iná machrovina vyťahať cesto ja neviem či by som si na to trúfla štrúdla vyzerá úúúúúžasne |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.2.2011, 20:26) |
Andrejka o tom nepochybuj ,pekaročka tvojho kalibru fakt na tom nič nie je |
ODPOVEDAŤ |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (2.2.2011, 16:33) |
Pekne si ju ponaťahovala veru u nás sme všelijaké tiež poskúšali a poviem Ti, asi naj úspech má aj tak štrúdľa z lístkového cesta tak sa ani netrápim už s iným cestom, lebo rýchlosť zjedenia sa nedá vôbec porovnať s tou námahou pečenia |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.2.2011, 20:24) |
ja viem Monika, ale ani toto netrva dlho, ked neratam čas oddychu cesta..potom to už ide raz-dva ..trvalo mi to asi 10 minut vytiahnut a zabalit vyskušaj,budeš prekvapená |
ODPOVEDAŤ |
| sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (2.2.2011, 15:57) |
kráááása Na to by bolo treba nejakú špeciálnu rúru Musí to byť dobrotka.Určite niekedy vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.2.2011, 20:22) |
žiadnu špeci ruru,zmestila sa.... s rozbehom |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (2.2.2011, 15:23) |
Jej ty si mi narobila chute, ja som štrudľu nemala v puse už dobré 4 roky, z bezlepkovej múky mám problém pečivo, resp. vôbec sa mi nedarí pečivo a nie to ešte štrudľu, mama moja ja po nej tak túžim |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.2.2011, 20:21) |
tak to mi je luto že si takuto dobrotu nemôžeš dopriat |
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (2.2.2011, 14:59) |
fakt úúúúžasnéééé som ťahanú nerobila ani nepamatam,urobím ked budu cerešne -s makom |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.2.2011, 20:20) |
tak takú by som si dala hned ,zbožnujem |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |