Marta G. (Egreska) ID 53992 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)
Pravá babičkina ťahaná štrúdla
[ recept č. 36866 zo dňa 2.2.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200 g polohr.muky,400 g hladkej muky,1 pl bravč.masti,1 vajce,štipka soli,4 dcl teplej vody
POSTUP PRÍPRAVY
.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Pozor ! ja som robila z polovičnej dávky ! Takže najprv si dáme do teplej vody roztopit masť. |
![]() |
Vodu vlejeme do pekarničky,pridame vajíčko a polohrubu muku.Potom hladku a sol.Všetko zmiesime na nelepivé cesto . |
![]() |
Cesto preložíme do naolejovanej misky a necháme 2 hodinky odpočívať. |
![]() |
Na stôl si prestrieme čistý obrus alebo plachtu,posypeme jemne hl.mukou.Cesto položíme do stredu a naolejovanými rukami (prstene dole ak si nechcete cesto potrhat ),chrbtom rúk cesto pekne vyťahujeme do všetkých strán. |
![]() |
Nie som žiadna preborníčka vo vyťahovaní cesta ale vidíte, že nemám žiadnu dieročku.Cesto je výborné,dobre sa s ním hrá :-) |
![]() |
Hrubé kraje odstrihnite alebo odrežte . |
![]() |
Cesto natrieme rozpusteným maslom ,posypeme trochu strúhanky a navrstvíme plnku.Môžete tak ako ja alebo aj na polovicu cesta.Zrolujeme pomocou plachty,konce zlepíme a odrežeme hrubú časť. |
![]() |
Ja som mala málo plnky,ale vy si urobte peknú tučnučkú ako sa patrí.Ja mám také plnené črevo :-)) Upečieme vo vyhriatej rure na 200 st asi 20 minút. Upečenú potrieme maslom a vychladnutu posypeme pr.cukrom. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (28.9.2015, 16:13) |
Akurát robím. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (28.9.2015, 18:25) |
držím palce nech sa vydarí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka L. (medy) ID 5670, mimibazar.sk/medy (8.2.2013, 12:02) |
Štrúdla je naozaj vynikajúca! ďakujem za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
ALENA M. (Alimaci) ID 117861 (12.3.2011, 21:32) |
A este jedna otazka musi byt bravcova mast? Zijem v zahranici a asi to tu nezozeniem. Mohla by som to nahradit olejom? dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (13.3.2011, 7:56) |
Alenka ,to neviem ,odskušane to nemám,tej masti tam vela nejde tak možno by mohol byt aj olej,treba skusit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
ALENA M. (Alimaci) ID 117861 (12.3.2011, 19:08) |
Ahoj Martuska, zaujala ma Tvoja strudla, ale rada by som sa opytala na to cesto. Ked sa pripravi, ty to mas ze nechame odpocivat 2 hodiny. Surfovala som po internete a vsade v receptoch na tahanu strudlu bolo ze cesto nechame odpocivat 20 minut pod teplym kastrolom. Vraj nesmie byt tam dlho a kastrol musi byt cely cas teply, inak sa cesto trha. Stretla si sa niekde s tymto postupom? Vidim ze ty mas cesto krasne ponatahovane aj po 2 hodinach odpocinku a bez nahriateho kastrola. Dakujem za odpoved Alena |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (12.3.2011, 19:44) |
Alenka ,ano stretla som sa aj s týmto postupom ale to sú iné cestá...z tohto cesta sa robí takto a garantujem ti,že sa ti nepotrhá,pracuje sa s ním vynikajuco a nemusíš byt vôbec zručná v tahaní cesta ,len treba dat pozor na prstene lebo sa ťahá chrbtom rúk..papa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (5.2.2011, 21:48) |
No, Martuška, klobúk dolu!!! Toto som ešte neskúšala, ale Tebe sa to podarilo na jednotku s ******!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (4.2.2011, 21:24) |
Martuška si Ty provokatérka robíš nam tu chute s takýmito dobrotami,spýtam sa Ťa mohlo by sa to cesto aj vyvalkať, niekde som to čítala ale či som to správne pochopila ak je taká úžastna ako vyzerá tak budeme piecť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (3.2.2011, 16:33) |
tiez taku robievam ,len mak sypem na celu plochu inak je  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (4.2.2011, 13:56) |
Majka, málo jabĺčok som mala ,tak preto je taka tenká ale neva...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lubica S. (Friduška) ID 146033 (3.2.2011, 16:03) |
Marti obdivujem ľudí čo dokážu tak krásne povyťahovať cesto.Chcela by som to aj skúsiť ale bojím sa toho , keby mi snaď niekto asistoval tak. snaď...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (4.2.2011, 13:55) |
Lubka neboj sa toho ,hravo zvládneš aj sama s cestom sa dobre robí,netrhá sa ,uvidíš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (upravené 6.2.2011, 20:06) |
Teda Martuška klobúk dole, si šikulka, máš ju nádhernú, už aj odkladám receptík , ťahanú štrúdľu som naposledy robila pred nejakými 16 rokmi, to som mala recept od maminy, ale ty si ma normálne navnadila, aby som ju vyskúšala znovu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (4.2.2011, 13:54) |
Ivetka dakujem,budem rada ked skusiš aj moj receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (2.2.2011, 20:20) |
Martuska,no to je umenie takato strudlicka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.2.2011, 20:26) |
Dakujem Matka ,ked je dobre cesto tak to ide paradne a toto je super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | andrea o. (hillary) ID 61659 (2.2.2011, 18:45) |
Marti tak to je iná machrovina vyťahať cesto ja neviem či by som si na to trúfla štrúdla vyzerá úúúúúžasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.2.2011, 20:26) |
Andrejka o tom nepochybuj ,pekaročka tvojho kalibru fakt na tom nič nie je  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (2.2.2011, 16:33) |
Pekne si ju ponaťahovala veru u nás sme všelijaké tiež poskúšali a poviem Ti, asi naj úspech má aj tak štrúdľa z lístkového cesta tak sa ani netrápim už s iným cestom, lebo rýchlosť zjedenia sa nedá vôbec porovnať s tou námahou pečenia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.2.2011, 20:24) |
ja viem Monika, ale ani toto netrva dlho, ked neratam čas oddychu cesta..potom to už ide raz-dva ..trvalo mi to asi 10 minut vytiahnut a zabalit vyskušaj,budeš prekvapená  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (2.2.2011, 15:57) |
kráááása Na to by bolo treba nejakú špeciálnu rúru Musí to byť dobrotka.Určite niekedy vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.2.2011, 20:22) |
žiadnu špeci ruru,zmestila sa.... s rozbehom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (2.2.2011, 15:23) |
Jej ty si mi narobila chute, ja som štrudľu nemala v puse už dobré 4 roky, z bezlepkovej múky mám problém pečivo, resp. vôbec sa mi nedarí pečivo a nie to ešte štrudľu, mama moja ja po nej tak túžim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.2.2011, 20:21) |
tak to mi je luto že si takuto dobrotu nemôžeš dopriat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (2.2.2011, 14:59) |
fakt úúúúžasnéééé som ťahanú nerobila ani nepamatam,urobím ked budu cerešne -s makom |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.2.2011, 20:20) |
tak takú by som si dala hned ,zbožnujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |