. .. .. .. .. .. .
. .

Paorsky pagac - RECEPT 36778

Adriana S. (adrika280) ID 34442
.
Oblasť: ANGLICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2008
Naposledy: 29.7.2018 9:04
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 308
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 131
NÁVODY 0

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Paorsky pagac


[ recept č. 36778 zo dňa  ]


Paorsky pagac


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 1 kg polohrubej muky, 550 ml vlazneho mlieka, 150 ml oleja, 50 g tuku ( Hera), 1 kocka drozia, 2 KL soli, 1 KL cukru *******Plnka: 500 g mleteho masa (pliecko), 1 vacsia hlavka cervenej cibule, 1 vajicko, 1 KL cervenej ml. papriky,3 PL oleja, 150 g sunky, ( alebo sunkovej salamy), sol, korenie, vegeta, trochu kecupu. Okrem toho: vajicko na potretie, sezamove semiacka na posyp, tortova forma s priemerom 24 cm, papier na pecenie na spodok tortovej formy

POSTUP PRÍPRAVY

v obrazkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


zo 150 ml mlieka , drozdia, cukru urobime kvasok. Pridame do preosiatej osolenej muky a spracujeme cesto. Potom pridame zvysne vlazne mlieko, olej a roztopeny, vychladeny tuk a dobre prepracujeme cesto. Cesto nema byt velmi riedke. Prikryjeme a nechame 1/2 hod. vykysnut. Po vykysnuti, cesto rozdelime na dve polovice a jednu vratime spat do misy


cibulku pokrajame na drobno, orestujeme na 3 PL oleja a pridame pomlete maso. Dochutime solou, korenim, vegetou a ml. paprikou.Ked je maso orestovane ( cca 10-15 min) odstavime a nechame vychladnut. Potom pridame 1 vajicko a dobre premiesame.


jednu polovicu cesta rozvalkame na plat. Dlzka cesta ma byt taka, aky je obvod tortovej formy, v ktorej pogac budeme piect. Dame plnku na cesto a zaviniem roladu. Ulozime do tortovej formy.


roladaka zvinuta


ulozene v tortovej forme. Vznikne nam taky veniec


druhu polovicu cesta opat rozdelime na dve polovice. Jednu na chvilu este vratime spat do misy. Tu prvu cast rozvalkame na kruh


kruh rozvalkame na tenky plat, vacssi ako je priemer tortovej formy. Pokrajame na 8 casti, zarezy ukoncime asi 2-3 cm od stredu, teda neprerezeme cesto uplne, ale stred nechame v celku


cesto vlozime do tortovej formy, tak aby nam kraje precnievali cez okraj formy. Pod cestom je ukryty uz predtym vlozeny veniec:)


zarezane casti stacame do spiraliek a koniec dame na vrch masoveho venca


postacane spiralky


druhu polovicu cesta rozvalkame na tenky plat a a porezeme na 25 pasikov ( cca 2 cm) .


Potreme malym mnozstvom kecupom a kladieme platky sunky. Stacame .


vzniknu nam take ruzicky,ktorymi vyplnime prazdne miesta


asi tak nejako. Potrieme rozslahanym vajickom. Posypeme sezamovymi semiackami a dame pisct do vyhriatej rury na 200 stupnov cca 40 - 45 min. Ak by vam vrch velmi horel, tak treba prikryt papierom na pecenie. Cesto treba vyskusat spajdlou, ci je dostatocne prepecene


upeceny pagac


este zblizka


pagac podavame s kyslou smotanou alebo nejakym catni



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Turo Rudi torta - skvela tvarohovo-citronova torta na cokoladovom brownies | Paorsky pagac | Jablkova pena s krokantom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 26 (zobrazuje sa 21-26)<< predošlé 1, 2
Adri M. (adri2870) ID 127397 (30.1.2011, 20:21)
Menovkyňa moja, ja len oči púlim a zotieram sliny....
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (2.2.2011, 7:24)
Menovkyna moja nepul a nezotieraj, ale vyskusaj :) :) Adka tesim sa, ze ta tento receptik zaujal. Dakujem za usmevny komentarik (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (30.1.2011, 20:17)
:-o :-o :-oNo adrika, ty si zasa raz ZABILAAAA ,-) (Y) (Y) 8o| 8o| 8o| (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (2.2.2011, 7:23)
xixixi, ty si dobra :) :) :) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (30.1.2011, 20:13)
tak Adrika,po dlhom čase mi padla sánka až na kolená ,-) to je fantázia (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (2.2.2011, 7:21)
No asi tak, ako mne pri tvojom Kysnutom kvete? :) Je fajn, ze sa vieme navzajom inspirovat. Bola by skoda take zaujimave veci neposunut dalej. Tesim sa, ze ta tento receptik zaujal (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marie K. (kykina) ID 87837 (30.1.2011, 19:56)
Adrianko,tak konečně naskočil celý postup,takže určitě vyzkouším a dám vědět,jak nám chutnal. Máša |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Marie K. (kykina) ID 87837 (30.1.2011, 19:37)
Aha,už naskočil další postup,ale předpokládám,že ještě není celý
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (30.1.2011, 19:57)
Marie, tak uz som to dokoncila. :) Nevytierala som tortovu formu nicim, iba spodok formy som vylozila papierom na pecenie (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marie K. (kykina) ID 87837 (30.1.2011, 19:33)
Adrianko,tu dortovou formu vymazáváš? A jak dlouho pečeš? *-) *-) A co s tou druhou polovinou,předpokládám, že z ní bude druhý Pagáč. Chtěla bych vyzkoušet. Máša (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 26 (zobrazuje sa 21-26)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu