. .. .. .. .. .. .
. .

Žraločie steaky na tymiáne s cesnakovo-petržlenovou omáčkou - RECEPT 36669

Anna L. (anka29) ID 111855
mimibazar.sk/anka29
Oblasť: Spišská Nová Ves
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.9.2009
Naposledy: 11.11.2023 22:36
Aktualizácia: 11.6.2014 7:11
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 26
RODINNÉ FOTOGRAFIE 85
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 392
NÁVODY 0

RYBY A DARY MORA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Žraločie steaky na tymiáne s cesnakovo-petržlenovou omáčkou


[ recept č. 36669 zo dňa  ]


Žraločie steaky na tymiáne s cesnakovo-petržlenovou omáčkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 350 g žraločie steaky, šťava z 1 citróna, soľ, mčk a 1 ML tymiánu, plátok masla, 2 strtúčiky cesnaku, 1/2 malej cibule, 1,5 dcl smotany na varenie 10%, 0,5 - 1 dcl mlieko, hrsť čerstvo nakrájanej petržlenovej vňate /ja som mala kučeravú/

POSTUP PRÍPRAVY

...absolútne delikátne jedlo, vhodné i na bežný deň...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


...žraločie steaky poriadne polejeme šťavou z jedného citróna zo všetkých strán a necháme pôsobiť v chlade cca 30 minút, potom jemne osolíme, okoreníme a posypeme tymiánom, netreba ním šetriť dodá jedlu chuť a super vôňu /pred oprážením som takto nakorenené steaky ešte poutierala papierovým obrúskom, aby sa odstránila nadbytočná voda /


..do panvice si pridáme cca 2 cm plátok masla, 1 PL oleja, aby maslo neprihorelo a jemne osmažíme na pásiky nakrájaný cesnak a na drobno nakrájanú polovičku cibuľky cca 2 minútky...


...steaky na miernom ohni do zlatista z každej strany opražíme...cca 4 max. 5 minútiek z každej stany, ale treba od sledovať...


pripravíme si ingrediendcie...smotana, nakrájame na drobno pažítku, ešte jeden strúčik cesnaku hrotom noža spučíme a nakrájame na kocočky...


...keď máte steaky z každej strany opražené do zlatova, pridáma smotanu, mlieko, cesnak a nadrobno nakrájanú pažítku a necháme prejsť varom, a na miernom ohni necháme žraloka dusiť a tým sa nám jemne zredukuje omáčka /občas je fajn nezahustiť omáčku ničím/...omáčka je vďaka pocitrónovanému mäsku jemne kyselkavosmoanovo fajnová...odskúšajte...kto potrebuje pridá ešte soli, my sme nemuseli lebo som posolila akurát na začiatku


..brú chuť k obedíku...proste mňamka!!!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Mletý rezeň /fašírka/ so syrom v obale z "pikantnej hrášky" | Žraločie steaky na tymiáne s cesnakovo-petržlenovou omáčkou | Rolky z bravčovej panenky plnené slivkami v údenej šunke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Gertruda V. (Gerduška) ID 202878 (3.5.2012, 22:21)
Žralok je mňam a Tvoj recept vyzerá báječne. Verím, že je to naozaj mňamka. A mimochodom - nezvýšilo?
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (30.1.2011, 21:04)
ono zaleží ake sa kúpi,jeden raz je úžasne jemné a druhý raz je ako žuvačka,preto ja mam radšej tuniakové alebo čertie mäso,omáčka je super :-$ :-$ :-$ a presne raz je dobre to inokedy hento,ryby maju tuk a ten rozpušťa z vody všetok sajrajt aj ropu,no ja mam ryby rada ako sladkovodne tak aj ,,slaňaky,,-žraločie mäso sa normálne používa ,možno zaleží od druhu. |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (27.1.2011, 22:42)
zralok je u mna najlepsie rybacie masko.... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
zuzana b. (Langley) ID 128110 (29.1.2011, 22:53)
to som velmi prekvapena, lebo Gordon Ramsey robil reportaz o zralokoch a udajne sa z odchytenych odrezavaju len plutvy na polievky a taka zmrzacena ryba sa vhodi naspat do mora, lebo jej maso je nechutne a niaky obchodnik by zan nedal ani centa, ani v chudobnych krajinach, ako chuti, Veronika? napriklad v porovnani so pstruhom *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Monika H. (Monique2008) ID 209826 (22.10.2011, 12:47)
mozno z tych velkych zralokov......pouziju len plutvy ale to co sa dava na trh su vsak celkom ine typy.... treba citat viac pani Zuzanka, nie len jeden clanok. Cely svet je zralocie maso, takze jeden clanok od pana Ramsey nevyvrati uz davnu pravdu. :-$
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (29.1.2011, 22:59)
tomu neverim.... to je pekna kravina.... to by isto dovolili napisat na obal zralok a dali tam nejaku sardinku.... ,-) +o(, stale niekto keca kraviny a ludia tomu veria... ja som zraloka jedla a je to uzasne maso... (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
zuzana b. (Langley) ID 128110 (30.1.2011, 20:40)
to nie je kec, vid tu http://channelhopping.onthebox.com/2011/01/17/gordon-ramsay-shark-bait-review-biting/
a otazka znela inak, ale Anka uz na nu odpovedala :^) :^) :^)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (30.1.2011, 20:48)
ja si to ani nepozriem lebo stale niekto nieco vravi a potom zase tak... a ano zralok je uzasne masko pre mna a kosti su tam neni.....
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (28.1.2011, 9:54)
tak to musím s tebou súhlasiť , úplne jemnučké a skoro bez kostičiek (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu