. .. .. .. .. .. .
. .

Dulce de leche - karamelový krém alebo topping - RECEPT 36647

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 169181 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Dulce de leche - karamelový krém alebo topping


[ recept č. 36647 zo dňa  ]


Dulce de leche - karamelový krém alebo topping


POTREBNÉ PRÍSADY

1 a 1/4šálky cukru (kombinácia kryštálového a vanilkového podľa chuti- ja som mala vanilkový domáci), 4 šálky plnotučného mlieka, 1/4 lyžičky sódy bikarbóny, namiesto vanilkového cukru sa môže použiť 1 vanilkový struk

POSTUP PRÍPRAVY

Dulce de leche je sladký karamelový krém rozšírený v celej Latinskej Amerike. Tak si ho natierajú na chlieb a pečivo alebo pridávajú do cookies a koláčov. V Mexiku je známy ako cajeta, manjar blanco v Peru, Chile a Bolívii a ako arequipe v Kolumbii. Tento recept som našla na viacerých zahraničných stránkach, tak som sa rozhodla vyskúšať túto verziu: Všetky prísady dáme do hlbokého hrnca- naozaj musí byť hlboký, lebo mlieko môže zo začiatku trošku peniť a mať tendenciu vykypieť. Poriadne rozmiešame a privedieme k varu. Znížime oheň (musela som preložiť na elektrický horák lebo na plynovom mi to stále prudko vrelo) a veľmi pomaly varíme cca 2 hodiny. Netreba miešať úplne stále, ale premiešať treba pomerne často. Postupne to začne meniť farbu z bielej na jemne béžovú, potom tmavnúť a hustnúť. Ku koncu keď je to hustejšie treba miešať stále aby krém neprihorel. Kto chce dulce de leche ako topping, odstaví skôr, keď je ešte redší, kto chce hustý krém alebo nátierku, varí dlhšie. Je to veľmi podobné salku, niektoré recepty sú dokonca zo salka. Ja som krémom plnila čokoládové muffiny, bolo to fantastické!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Tu máme všetko v hrnci a začína vrieť
Už trošku béžové
Pekná karamelová farba
Už to začína hustnúť
Finálna fáza, pekný hustý krém
Nalejeme do pohára (toto mnžstvo bolo akurát na jeden menší zaváraninový pohár- množstvo sa varením veľmi zredukuje) a vychladíme. Vraj vydrží v chlade 1-2 týždne, ale neviem, ja ho určite miniem skôr :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< L A S S A N N E - podla mna s kuracim maskom :) | Dulce de leche - karamelový krém alebo topping | Hnedovlasá lienka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
adriana l. (adiana) ID 167768 (5.3.2011, 19:52)
fiiiha!!! vyzera uzasne !! urcite vyskusam, u nas idu karamelove dobrotky vsetkeho typu (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (1.2.2011, 18:30)
aj ja som ho už robila ,ale neosvedčilo sa mi to *-) je to zdĺhavé a po par dnoch v chladničke mi to scukornatelo a bolo,letelo to do koša ,-)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (1.2.2011, 17:58)
fúúha, tak toto určite vyskúšam!! a ja som si vždy myslela, že dulce de leche je len poriadne skaramelizovane salko ,) (Y) (Y) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (28.1.2011, 8:21)
veľmi zaujímavý receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (27.1.2011, 20:36)
(zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Michaela Z. (mousie) ID 169181 (27.1.2011, 17:19)
Pardon, uz som to opravila omylom som vymazala kolko salok mlieka :D su to 4 :)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (27.1.2011, 12:31)
Veľmi zaujímavý receptík!!!!!!!!!!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (behunka) ID 50379 (27.1.2011, 9:07)
Koľko toho mlieka? Asi množstvo nedopatrením vypadlo.
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (26.1.2011, 18:26)
Ahoj Miška, ja robím tento krém z litra mlieka, niekedy aj väčšiu dávku, lebo sa rýchlo míňa ,-) pridávam vanilkovú esenciu. Je to naozaj fantastická pochúťka, a neodmysliteľný pomocník pri cukrárskych dobrôtkach pečených aj nepečených (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlata M. (makata) ID 89476 (26.1.2011, 17:41)
Zaujímavý recept,ešte som sa s ním nestretla. Miška,ak ťa nebrzdí jazyková bariéra, mohla by si na MMB pridávať aj iné málo známe recepty ktoré sú špecialitou v oblasti svojho pôvodu. A dík za tento.
ODPOVEDAŤ
Halina M. (anilah) ID 93483 (26.1.2011, 16:11)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu