Marta R. (Martusik) ID 186272 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Sernik broskynovy
[ recept č. 36604 zo dňa 24.1.2011 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
piskotove cesto: 3 vajcia,4PL krystaloveho cukru,trosku oleja, polohruba muka. krem:3 pomarancowe zelatiny, 400ml smotany na slahanie,1/2kg tvaroh jemny meleny,2 slahacky v prasku,3 konzervy broskyn.
POSTUP PRÍPRAVY
piskotove cesto:zltka oddelime od bielok, bielka vyslahame na tuhy sneh potom do neho pridame 4 PL krystaloveho cukru, olej ,zltka a vsetko spolu vyslahame potom pridame 4PL muky preosiatej a pomalycky vmiesame cesto vylejeme na pekac ktory sme si natreli maslom a poprasili mukou dame do rury na 200 stupnov a kontrolujeme nepoviem presny cas lebo kazda rura pecie inak.treba po 15 minutach skontrolovat sparatkom v strede ci uz je hotove cesto nechame vychladnut.
krem:slahacku na slahanie vylejeme do misky spolu s praskovou slahackou a zmixujeme do tuhej formy ked uz mame vyslahane pridame tvaroh jemny meleny a tiez vyslahame .potom vylejeme zelatinu uvarenu zelatina musi byt letna do tej masy pridame nakrajane na male kocky broskyne ktore sme nakrajali z dvoch konzerv vymiesame a dame do chladnicky na 15 min ked zacne masa tuhnut vylejeme ju a natrieme piskotove cesto a dam znovu do chladnicky stuhnut na 2 az 3 hodiny potom nakrajame zvysne broskyne na mesiaciky nie velmi hrube naukladame ich na kolac a aj tie mozme aj nemusime zaliat broskynovou zelatinou,ten kolac je z polska od mojej svokry je velmi chutny ! |
Silvia Š. (osusko) ID 11900, mimibazar.sk/osusko (4.3.2011, 14:11) |
No aj ja som ho robila už 2x len prvý krát mi celkom nestuhol lebo to je strašne vela 3 želatiny a druhý krát som dala na 3 želatiny menej vody ako podla návodu na sáčku bol lepší ale aj tak nebol taký ako na obrázku. Akú želatínu používate?jjjjjjjm Ešte ho budem skúšať lebo je to mňam len keby sa mi vydaril |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka L. (31jankal) ID 47893 (9.2.2011, 12:33) |
cez víkend som ju robila a ked som robila plnku a vlievala som tam želatínu tak sa mi to zrazilo a bolo po plnke, zo šľahačky zostalo mlieko a zo želatíny hrudky tak to putovalo do koša, neviem kde som spravila chybu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta R. (Martusik) ID 186272 (12.2.2011, 0:05) |
asi ta zelatinabola tepla preto sa to zrazilo ona musi byt taka letna jedna moja znama uz piekla a jej sa vydaril mrzi ma to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Denisa K. (nina87) ID 3447 (25.1.2011, 20:45) |
mnaaaaaaaaaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Hana Š. (sisi4) ID 15032 (25.1.2011, 13:38) |
Marti, prosim Ta, kolko gramove konzervy si pouzila a co je pomarancova zelatina? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka L. (31jankal) ID 47893 (25.1.2011, 12:26) |
chutnučké, nechce sa mi vypekať tak namiesto cesta dám piškoty a cez víkend vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva Z. (Evka-Eviku) ID 76603 (24.1.2011, 17:26) |
vyzerá výborne určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |