Iveta S. (yvett) ID 11052 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Kávové blaho
[ recept č. 36582 zo dňa 23.1.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
220 g polohrubej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 2 PL mletej kávy, 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 - 4 PL vody (podľa veľkosti vajíčok), 2 - 4 PL oleja (podľa veľkosti vajíčok). Na krém: 250 ml mlieka, 1 pudingový prášok s vanilkovou príchuťou (40 g), 5 ČL kryštálového cukru, 250 ml kyslej smotany, 250 smotany na šľahanie - v mojom prípade to bola Rama Cremefine na šľahanie, 4 plátky želatíny. Na polevu: 100 g čokolády na varenie, 250 ml kyslej smotany.
POSTUP PRÍPRAVY
Múku zmiešame so sódou bikarbónou a s mletou kávou. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, pridáme, vodu, olej a sypkú zmes. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme k ostatným surovinám. Cesto rozotrieme na plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Pečieme cca 15 minút pri 180 C. Príprava krému: 150 ml mlieka dáme variť. Do vriaceho mlieka pridáme zvyšné mlieko, v ktorom sme rozmiešali pudingový prášok s cukrom. Uvaríme hustý puding, ktorý miešame do vychladnutia. Do vychladnutého pudingu postupne vmiešame kyslú smotanu, vyšľahanú smotanu a premiešame. Štyri plátky želatíny zalejeme vodou a necháme napučať. Vodu zlejeme a želatínu rozpustíme v teplom vodnom kúpeli (pozor nesmie sa variť). Pridáme do nej 5 lyžíc krému a túto zmes vmiešame do zvyšného krému. Krém hneď rozotrieme na upečený vychladnutý plát cesta. Príprava polevy: V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme takmer vychladnúť, ale nie stuhnúť. Pridáme kyslú smotanu a zľahka premiešame. Polevu natrieme na krém a dáme na niekoľko hodín do chladničky stuhnúť.
Zdroj: časopis Dobré jedlo |
Elena V. (Helusska) ID 50090 (24.4.2013, 21:01) |
Dobrý večer, poradí mi niekto či sa môže použiť aj práškova želatina a ak áno, koľko by jej bolo asi treba, ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.5.2013, 19:28) |
Elenka nehnevajte sa, že odpovedám až teraz. Ja skoro vždy používam práškovú želatínu - množstvo dávam podľa návodu na sáčiku |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana K. (zuzza) ID 268815 (12.4.2013, 19:45) |
až po mě bude chtít něco kávového,tak určitě vyzkouším!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana P. (Janinka P.) ID 178901 (1.9.2011, 13:01) |
Uzasny receptik - mal obrovsky uspech Ozaj, maminy, ako sa tu najst starsie recepty??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.9.2011, 20:56) |
Janka to ma veľmi teší  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva S. (esi) ID 32080 (31.8.2011, 12:30) |
Ako čítam tak čítam, ale ja tam vidím dva krémy ( bledý a tmavý ) + poleva. Niečo tam vypadlo?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina B. (M.A.R.T.I.N.A) ID 52081 (1.9.2011, 10:23) |
Nevypadlo tam nič, polevou sa myslí tá hnedá orná vrstva. Treba len trošku popremýšlať |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.2.2011, 9:24) |
Deniska to ma veľmi teší  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Denisa F. (osycka) ID 135014 (24.2.2011, 8:46) |
Ivetka, DAKUJEM za recept, kolac BOL / rychlo prec / ale hlavne fantasticky !!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (25.1.2011, 16:20) |
práve som robila podobný.. Vyzerá výborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (25.1.2011, 20:27) |
Siska ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (24.1.2011, 19:59) |
Ivetka,koláčik vyzerá nesmierne chutne!!!!!!!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.1.2011, 20:38) |
ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tana L. (backa11) ID 28088 (24.1.2011, 16:34) |
Jé ,já se dívám,že je to můj recept ,který jsem vkládala 2008 na MMB a stejný název a že je výborný to je pravda. Moje maminka a té je 80 let dělala kávový dort a mě ten korpus vždycky moc chutnal a tak jsem si z něj udělala řezy a takhle je nazvala. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.1.2011, 20:37) |
Sranda, ja ho mám z časopisu Dobré jedlo, pozriem sa aj na ten váš receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana R. (jenny56) ID 50161 (24.1.2011, 10:20) |
Určite vyskúšam, vyzerá krásne a super naaranžovaný. Kávového veľa nepečiem, tak bude zmena...a zmena je život!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.1.2011, 20:36) |
Janka toto je moja kávová prvotina, mala som ho už dlhšie v poradovníku na vyskúšanie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.1.2011, 20:35) |
Dadka ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (23.1.2011, 20:53) |
oooo vyzerá mňamkovo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.1.2011, 21:28) |
už nie je - len bol mňamkový  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (23.1.2011, 20:09) |
Yvet, tento koláčik som už robila /zdá sa že máme rovnaký časopis/ a je fantastický no proste jednotka...kávové koláčiky s výbornými plnkami to je mojeee  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.1.2011, 20:19) |
Anka ozaj je výborný , ja si tento časopis kupujem pravidelne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |