. .. .. .. .. .. .
. .

Varená nielen "Veľkonočná" údenina/šunka - veľmi chutná a šťavnatá - RECEPT 36157

Anna L. (anka29) ID 111855
mimibazar.sk/anka29
Oblasť: Spišská Nová Ves
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.9.2009
Naposledy: 11.11.2023 22:36
Aktualizácia: 11.6.2014 7:11
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 26
RODINNÉ FOTOGRAFIE 85
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 392
NÁVODY 0

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Varená nielen "Veľkonočná" údenina/šunka - veľmi chutná a šťavnatá


[ recept č. 36157 zo dňa  ]


Varená nielen "Veľkonočná" údenina/šunka - veľmi chutná a šťavnatá


POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: údenú šunku, 5 L vody, 1 dekko, igelitové vrecká

POSTUP PRÍPRAVY

...viem, že do Veľkej noci je ešte ďaleko, ale ten čas tak rýchlo letí, tak preto sa chcem s Vami podeliť o náš rodinný recept ako pripraviť údenú šunku...stačí mať len trocha času a chutná a šťavnatá šunka je na svete...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


...do 5 l vody dáme dekko a necháme prejsť varom, a odstavíme...necháme úplne nálev vychladnúť


...do vychladeného nálevu vložíme lúhovať údenú šunku aj s mriežkou /aby šunka držala pokope/ cca 24 hodín najmenej.../môže byť aj 48 hodín/


...údeninu vyberieme z nálevu po 24 či 48 hodinách a vložíme do 3 či 4 veľkých igelitových vreciek,. poriadne zatvoríme a dáme variť do hrnca so studenou vodou, od bodu varu varíme podľa váhy 1 kg cca 2 až 2, 5 hodín...podľa toho akú mäkkú šunku chcete mať.necháme vychladiť, ja som ju naposledy nechala chladiť vo vode v ktorej som varila /ale my máme radi skutočne veľmi mäkkulinku šunku, ktorá sa sama odoberá/


...servírujeme na "nielen" veľkonočný stôl...


...my ju zvykneme radi jedávať v tejto podobe" na orestovanej cibuľke a červenej apaprike podusíme šunku, treb pridať trolinku vody, nechám prejsť varom a hotová mňamka hotová...brú chuť prajem



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Kuracie prsia zapečené s mozzarelou v hríbovej omáčke | Varená nielen "Veľkonočná" údenina/šunka - veľmi chutná a šťavnatá | Slaný koláč z lístkového cesta s olivami, hubami, cibuľkou a cherry rajčinami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (20.4.2014, 16:38)
(velikonoce) (velikonoce19) (velikonoce) (velikonoce19) (velikonoce) (velikonoce19) (velikonoce16)
ODPOVEDAŤ
mária g. (marika90) ID 291959 (20.4.2014, 14:40)
(facky)
ODPOVEDAŤ
Simona Š. (wicked362) ID 226745 (1.4.2012, 18:05)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (12.1.2011, 6:50)
ta toto určite vyskušam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (12.1.2011, 8:54)
tak potom Anka daj vedieť, ako vám chutil náš rodinný receptík...moja mamina ešte varí podľa váhy, koľko váži toľko hodín sa varí ale ja viac lebo mam radšej jemnučké mäkkučké... (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.1.2011, 22:27)
určite vyskúšam aj túto tvoju verziu (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y),
mne zasa poradila kolegyňa Alenka tento skvelý postup - Urežieme si veľký plát alobalu, položíme naň údené mäsko, ktoré obložíme nakrájanou cibuľkou a cesnakom. Dobre zabalíme a dáme piecť do rúry - pečieme toľko, koľko váži mäsko. Alobal sa ničím nemastí, plech sa ničím nepodlieva. Robila som ho teraz na sviatky a mal veľký úspech (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (13.1.2011, 19:17)
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) no tak toto je fakt (zajic) (Y) - jednoduche, rychle a vysledok uzasny, takze dakujem za mojich (Z) (cinky), ktori prave sedia pri tvojej sunke (flower) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (10.1.2011, 21:13)
ďakujem i za tvoju verziu pečeného údeného, zaručene receptík uložím a vyskúšam som za každú chutnú variantu a chuťovú bombu čo ulahodí naším chuťovým pohárikom (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu